6 bruiden over het budget overschrijden 

Een budget opstellen is makkelijker dan je eraan te houden, en dat weten ook deze zes stellen. Hoe hard ze ook hun best deden, af en toe moesten ze toch echt een oogje dichtknijpen om alsnog hun droomdag te kunnen beleven.

6 bruiden over het budget overschrijden
Foto: Ingeborg van Bruggen Fotografie

Joanne & Jaco: 700 euro over budget

“Wij zijn flink over het budget gegaan voor de fotografie van onze bruiloft, maar liefst zo’n 600 tot 700 euro. Dit komt vooral doordat we voor een groter pakket gegaan zijn dan we in eerste instantie van plan waren. Voor ons was het uiteindelijk belangrijk dat we de gehele dag vastgelegd hadden, echt ieder moment. Dus fotograaf hebben we dus de gehele dag geboekt, waardoor we automatisch ook meer foto’s kregen. Ik geloof dat we een stuk of 500 foto’s hadden! Daarnaast hebben we er ook voor gekozen een fotoalbum voor mij en mijn man bij te nemen, en – als verrassing – een speciaal mini album voor onze ouders. De albums waren gelukkig net op tijd binnen voor kerst, zodat we die cadeau konden doen. We hebben in ieder geval echt geen spijt van onze beslissing om over het budget heen te gaan. Ondanks dat we bijna zevenhonderd euro over het fotografiebudget zijn gegaan, zijn we binnen ons totale budget van 15.000 euro gebleven.”

————————————————

6 bruiden over het budget overschrijden
Foto: Jamie de Leeuw photography

Sharon & Alex: 15.000 euro over budget

“Toen we ons net verloofden, maakten we een schatting van de kosten voor onze bruiloft. Dat was toen een bedrag van €25.000, maar tijdens het plannen hadden we al snel door dat we het daar niet mee gingen redden. We vonden het erg belangrijk alles te doen wat we wilden, en dat hebben we ook gedaan. De kosten voor de locatie liepen flink op vergeleken met de oorspronkelijke offerte. Het leek ons namelijk leuk nog een cocktailbar en andere extra’s toe te voegen. De bruidstaart pakte ook duurder uit dan verwacht. Zo wilden we graag bloemen en bladgoud op de taart en liet ik mij verleiden door een sweet table met hartvormige snacks. Mijn jurk kostte ook meer, die was van een bijzondere collectie van Ramona Koonings couture. Daarnaast komen er nog kosten bij om de jurk te vermaken en voor de accessoires. Al met al heeft onze bruiloft ons ongeveer €40.000 gekost. We hebben er geen moment spijt van gehad en hebben intens van de dag genoten.”

Gratis download: Onze BRUID budgetplanner

___________________

6 bruiden over het budget overschrijden
Foto: Linda Meijer Fotografie

Naomi & Jochem: 2.000 euro over budget

‘’Voor onze bruiloft zijn we met 2.000 euro over het budget heen gegaan. In eerste instantie hadden we de kosten op €18.000 geschat, maar dat werd dus €20.000. Er zijn een heleboel onderdelen waar wij op konden besparen, waardoor we bij andere items juist flink konden uitpakken. Zo hebben Jochem en ik beiden onze trouwoutfit en kapsel cadeau gekregen. Make-up deed ik zelf en ook de trouwauto was een geschenk. We vonden het daarom ook niet erg dat we aan de fotograaf zo’n duizend euro meer hadden uitgegeven dan gepland. We gingen namelijk voor een pakket met 500 foto’s en een basisalbum, maar kregen al snel bericht dat de foto’s zó mooi waren en of we er meer zouden willen. We besloten daarvoor te gaan en kochten er 200 bewerkte foto’s bij. Een basisalbum vonden we dan ook weer jammer en maakten al snel de beslissing om voor een luxe album te gaan. Ons album krijgen we bijna binnen en kijken ernaar uit!”

————————————

6 bruiden over het budget overschrijden
Foto: Bost Fotografie

Elles & Stephan: 100-200 euro over budget

“Voor onze bruiloft hebben we eigenlijk alles zelf gedaan, zo ook de decoratie. Daar had ik ongeveer 200 euro voor begroot. Iedere keer als we een onderdeel van de bruiloft afgerond hadden, vulde ik het werkelijke bedrag op de begroting in. Maar na slechts één keer shoppen voor de decoratie, zaten we al op die tweehonderd euro. Na de kerst besloten we namelijk met korting kerstlichtjes te kopen, superleuk en romantisch natuurlijk. Bij de kassa bleken ze echter al het gehele budget voor de decoratie op te maken. Na deze enorme aankoop, hebben we nog een welkomsbord voor 55 euro gescoord en een heleboel kleine discobollen. Verder liet ik mij steeds verleiden door kleine random dingen die leuk waren als extra decoratie, daar heb ik de kosten niet eens meer van bijgehouden. Ik heb mezelf in ieder geval laten gaan, maar absoluut geen spijt van.”

————————————

6 bruiden over het budget overschrijden
Foto: Foto Design Peggy

Janita & Manon: 600 euro over budget

“Onze grootste miscalculatie hebben wij gemaakt voor de trouwringen. We dachten dat we voor €300 wel klaar zouden zijn, maar dat was helaas niet zo. Gelukkig hadden we alsnog een goede deal! We kochten onze ringen bij Siebel Juweliers, daar kregen we de tweede gratis. Uiteindelijk hebben we zo’n drie à vier keer meer uitgegeven aan onze ringen dan we van tevoren ingeschat hadden, in ieder geval hadden we daar dan wel twee prachtige ringen voor. We waren al twee jaar verloofd voordat we trouwden, dus hebben ruim de tijd gehad om te sparen en ons in de kosten te verdiepen. Dankzij die voorbereidingstijd zaten we er verder niet meer naast met onze budgetberekeningen. Wel moesten we wat dingen laten gaan, zo hadden we graag een videograaf bij onze bruiloft gehad. De kosten hiervan vonden wij echter te hoog en heeft mijn broer tijdens de ceremonie met zijn camera gefilmd. Op die manier kunnen we die nog terugkijken.”

Meer inspiratie nodig? Bekijk onze Real Life Weddings

————————————

6 bruiden over het budget overschrijden
Foto: Romy Dermout Photography

Jacqueline & Ernst: 600+ euro over budget

“Eigenlijk vielen veel dingen duurder uit dan dat we van tevoren dachten. Door in het weekend te trouwen, waren we namelijk al een paar honden euro extra kwijt. Gelukkig hadden we geen strikt budget en stond bij ons op nummer 1 dat we de uitgaven het waard vonden. Zo schatte ik de kosten van mijn bruidsjurk op 1.500 euro, maar gaf uiteindelijk 600 euro meer uit. Het was wel echt mijn droomjurk, dus nam ik die extra euro’s voor lief. Stiekem kreeg ik het er wel even benauwd van en kon alleen maar denken dat ík weer diegene ben die over het geschatte budget heengaat. Mijn man vindt het namelijk een stuk makkelijker om op de centjes te letten, terwijl ik al snel duurdere dingen mooi vind. Als verrassing schonken mijn ouders ook nog eens bedrag voor de trouwdag, waardoor we wat losser met de uitgaven werden. Uiteindelijk gaven we zo’n €23.000 uit aan onze weekendbruiloft en staan we achter alle keuzes die we maakten.”