Het verschil tussen een verlovingsring en trouwring Brand story

Een ring symboliseert oneindigheid en eeuwige liefde. Logisch dat ze het symbool zijn geworden van een (voorgenomen) huwelijk. Maar wat is het verschil tussen een verlovingsring en een trouwring? Je leest hier alles over de verschillen, maar ook tips voor het kiezen van de juiste ringen. En wat kosten de ringen eigenlijk? Bij Siebel Juweliers shop je de mooiste exemplaren.

Trouwring of verlovingsring

Elke ring heeft zijn eigen betekenis en symboliek. Een verlovingsring wordt traditioneel gegeven als een belofte van huwelijk. Het is meestal de man die zijn partner verrast met een verlovingsring bij het aanzoek, maar natuurlijk staat het vrouwen ook vrij om haar partner te vragen. De ringen zijn vaak extravagant en hebben een prominente edelsteen, meestal een diamant, als middelpunt. Ze zijn ontworpen om op te vallen en te schitteren, net als de opwinding en het geluk dat een aanzoek met zich meebrengt. Ze worden aan de linkerhand gedragen, op de vierde vinger vanwege de romantische notie dat deze een ader heeft die rechtstreeks naar het hart leidt.

Aan de andere kant is een trouwring het symbool van het huwelijk zelf. Trouwringen worden uitgewisseld tussen partners tijdens de huwelijksceremonie. Ze zijn meestal eenvoudiger van ontwerp en hebben minder vaak edelstenen. Deze ringen zijn vaak gemaakt van goud, witgoud, platina of zilver en worden naast de verlovingsring gedragen op de ringvinger. Hoewel tradities variëren, blijven deze algemene kenmerken consistent. En waar kun je beter terecht voor deze speciale sieraden dan bij Siebel Juweliers? Met hun ruime en diverse aanbod van zowel verlovingsringen als trouwringen, hebben ze iets dat bij elke stijl en elk budget past. Of je nu op zoek bent naar een sprankelende diamanten verlovingsring of een eenvoudig en elegant ontworpen trouwring, Siebel Juweliers heeft de expertise om je te begeleiden op je zoektocht naar de perfecte ringen.

Om je nog een extra handje te helpen met het uitzoeken van mooie en betaalbare ringen, krijg je bij aankoop van twee trouwringen de 2e trouwring cadeau bij Siebel Juweliers!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Siebel Juweliers (@siebeljuweliers)

Zo kies je de perfecte verlovingsring

Het kiezen van de mooiste verlovingsring kan een hele uitdaging zijn, maar het hoeft niet overweldigend te zijn. Door een paar belangrijke factoren in overweging te nemen, kun je een ring vinden die het hart van je partner doet smelten.

 • Eerst is het cruciaal om de stijl te overwegen. Denk aan de smaak van je partner: houdt ze van klassieke of moderne stijlen? Is ze dol op vintage of geeft ze de voorkeur aan een minimalistische esthetiek? Deze hints kunnen je helpen bij het kiezen van een ring die past bij haar persoonlijkheid. Je hoeft dit natuurlijk niet alleen te doen, een beste vriendin of familielid kan je misschien helpen.
 • Ten tweede, de maat. Niets is meer teleurstellend dan een prachtige ring die niet past. Het is daarom essentieel om de ringmaat van je partner te kennen. Je kunt dit doen door een van haar ringen mee te nemen naar de juwelier of door haar maat subtiel te vragen.
 • Het volgende punt om te overwegen is het materiaal van de ring. Goud, witgoud, platina en zilver zijn populaire keuzes. Het hangt allemaal af van de voorkeur van je partner.
 • Last but not least, de edelsteen. Diamanten zijn traditioneel de populairste keuze voor verlovingsringen, maar andere edelstenen zoals saffier, robijn, of smaragd zijn ook prachtige opties. Het is belangrijk om de kwaliteit, grootte, en snit van de edelsteen te overwegen.

Bij Siebel Juweliers kun je kiezen uit een uitgebreide collectie verlovingsringen, inclusief de merken Diamonde en Diamonds by Siebel. Of je nu op zoek bent naar een traditionele solitaire diamant, een vintage stijl ring of een unieke, op maat gemaakte creatie, Siebel Juweliers heeft de expertise en het assortiment om je te helpen bij het vinden van de perfecte verlovingsring.

Bekijk deze mooie ringen uit de diamantencollecties van Siebel:

Ring Diamant
Ringencollectie Diamonde bij Siebel Juweliers
Ring Diamant
Ring Diamant
Ring Diamant
Ring Diamant
Ring Diamant
Ring Diamant
Ring Diamant
previous arrow
next arrow

Hoeveel moet je uitgeven aan een verlovingsring?

Hoeveel je moet uitgeven aan een verlovingsring is een persoonlijke beslissing. Deze keuze hangt af van vele factoren, waaronder je budget, de smaak van je partner, en de symbolische waarde die je aan de ring hecht. Het belangrijkste is dat de ring je liefde en toewijding aan je partner uitdrukt. En liefde heeft geen prijskaartje. Een veelgehoorde regel is dat je twee maanden salaris aan een verlovingsring zou moeten besteden. Echter, deze ‘regel’ is grotendeels een marketingconstructie en is geen verplichting. Het is belangrijk om een budget te kiezen dat voor jou comfortabel en haalbaar is. Een bedrag van 1000 euro zou bijvoorbeeld een goede richtlijn kunnen zijn, maar je kunt ook voor minder of meer gaan.

De prijs van een verlovingsring wordt beïnvloed door verschillende factoren zoals het materiaal van de band, de grootte en kwaliteit van de edelsteen, en de complexiteit van het ontwerp. Een eenvoudige gouden band met een kleine diamant zal bijvoorbeeld minder kosten dan een platina ring met een grote diamant in een complex ontwerp. Bij Siebel Juweliers vind je verlovingsringen in verschillende prijscategorieën. Of je nu op zoek bent naar een verlovingsring van een paar honderd euro of een ring die duizenden euro’s kost, Siebel heeft opties voor elk budget zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Is een verlovingsring verplicht? Nee, absoluut niet. Het geven van een verlovingsring is een mooie traditie en een romantisch gebaar, maar het is niet verplicht. Wat echt telt, is de liefde en toewijding die je voor elkaar voelt, en dat kan op vele manieren worden uitgedrukt. Een verlovingsring is daar slechts één van.

Ook interessant: AAN WELKE HAND HOORT DE VERLOVINGSRING?

Ontdek deze mooie trouwringen van het exclusieve Martinshof, verkrijgbaar bij Siebel Juweliers:

Ring van Martinshof
Ringencollectie Martinshof bij Siebel Juweliers
Ring van Martinshof
Ring van Martinshof
Ring van Martinshof
Ring van Martinshof
Ring van Martinshof
Ring van Martinshof
Ring van Martinshof
previous arrow
next arrow

Het kiezen van de perfecte trouwring

Een trouwring symboliseert de belofte van eeuwige liefde en toewijding, dus het is belangrijk dat deze perfect bij jou past. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het maken van de beste keuze.

 1. Bedenk wat je levensstijl is: Kies een ring die past bij je dagelijkse activiteiten. Als je een actieve levensstijl hebt, zou je een duurzaam en minder opzichtig ontwerp kunnen overwegen dat tegen een stootje kan.
 2. Match je metalen: Als je van plan bent je trouwring en verlovingsring samen te dragen, is het een goed idee om dezelfde metaalsoort te kiezen voor een uniforme look.
 3. Houd rekening met je persoonlijke stijl: Kies een ontwerp dat past bij jouw persoonlijke stijl. Of je nu houdt van klassieke, moderne, minimalistische of opvallende designs, zorg ervoor dat je een ring kiest die je jarenlang met trots zult dragen.
 4. Budget: Bepaal van tevoren wat je wilt en kunt uitgeven. Het is belangrijk om een ring te kiezen die je mooi vindt, maar die ook binnen je budget past.
 5. Grootte: Net als bij de verlovingsring is de maat belangrijk. Zorg ervoor dat je de juiste ringmaat kiest.

Bij Siebel Juweliers vind je een breed scala aan prachtige trouwringen, van eenvoudige en klassieke ontwerpen tot meer extravagante stijlen. Of je nu de voorkeur geeft aan de elegantie van Bouchard, de creativiteit van Desiree, of de luxe van het exclusievere merk Martinshof, Siebel Juweliers heeft het allemaal. Hun deskundige team kan je helpen bij het kiezen van de perfecte ring.

Bekijk deze mooie voorbeelden van Bouchard, verkrijgbaar bij Siebel Juweliers:

Ring van Bouchard
Ringencollectie Bouchard bij Siebel Juweliers
Ring van Bouchard
Ring van Bouchard
Ring van Bouchard
Ring van Bouchard
Ring van Bouchard
Ring van Bouchard
Ring van Bouchard
previous arrow
next arrow

De tweede trouwring cadeau!

Bij het plannen van een bruiloft kunnen de kosten snel oplopen, maar gelukkig zijn er manieren om te besparen zonder in te leveren op kwaliteit. Een daarvan is het aanbod van Siebel Juweliers, waarbij je de tweede trouwring cadeau krijgt bij aankoop van de eerste.

Dit betekent dat wanneer je besluit om je trouwringen bij Siebel Juweliers te kopen, je alleen betaalt voor de eerste ring en de tweede ring helemaal gratis is. Het is een geweldige manier om een deel van je huwelijksbudget te besparen zonder concessies te doen aan de kwaliteit of stijl van je ringen.

Het maakt niet uit of je kiest voor de ingetogen schoonheid van Bouchard, de unieke ontwerpen van Desiree, of de exclusieve luxe van Martinshof – bij Siebel Juweliers krijg je altijd uitstekende waarde voor je geld. Hun team van ervaren juweliers staat klaar om je te helpen bij het selecteren van de perfecte trouwringen die passen bij jouw stijl en budget. En met hun speciale aanbieding wordt de vreugde van het kiezen van de perfecte ringen alleen maar groter.

Met Siebel Juweliers wordt het kiezen van je trouwringen niet alleen een plezierige ervaring, maar ook een betaalbare. Dus waarom zou je je liefde niet bezegelen met prachtige ringen die net zo uniek zijn als jullie liefde.

Ontdek in de video hieronder hoe een afspraak voor trouwringen bij Siebel Juweliers gaat.

Personaliseer je ring: inscripties voor trouwringen

Om jullie trouwringen nog persoonlijker en unieker te maken, kan een inscriptie een prachtige toevoeging zijn. Een zin, datum of woord dat betekenisvol is voor jou en je partner kan van een mooie ring een onvervangbaar erfstuk maken. Gravures geven je de mogelijkheid om een stukje van jullie persoonlijke verhaal in de ring te verwerken. Het kan de datum van jullie huwelijk zijn, een bijzonder woord dat jullie relatie symboliseert, jullie initialen, of zelfs een klein citaat dat jullie beiden koesteren. Hier zijn enkele suggesties voor unieke en betekenisvolle inscripties:

 1. “Altijd samen, nooit apart”
 2. “Eeuwig de jouwe”
 3. “Geliefde van mijn hart”
 4. “Onze liefde is eeuwig”
 5. De coördinaten van een speciale locatie (waar je elkaar ontmoette, waar je ten huwelijk werd gevraagd, enz.)
 6. Een regel uit jullie favoriete liedje of gedicht

Siebel Juweliers biedt een gravureservice aan voor diegenen die een extra persoonlijk tintje aan hun trouwringen willen toevoegen. Ze hebben de expertise om je te helpen de perfecte inscriptie te kiezen en deze op de mooiste manier in je ring te graveren.

Lees ook: 10 FEITJES OVER TROUWRINGEN.

Een trouwring met een inscriptie is niet alleen een prachtig sieraad, maar ook een liefdevolle herinnering die je altijd bij je draagt. Elke keer als je naar je ring kijkt, word je herinnerd aan de liefde en toewijding die jullie delen en de beloften die jullie elkaar hebben gedaan.

Bekijk deze mooie trouwring voorbeelden van Desiree, verkrijgbaar bij Siebel Juweliers:

Ring van Desiree
Ringencollectie Desiree bij Siebel Juweliers
Ring van Desiree
Ring van Desiree
Ring van Desiree
Ring van Desiree
Ring van Desiree
Ring van Desiree
Ring van Desiree
previous arrow
next arrow

Siebel Juweliers heeft 46 prachtige winkels in Nederland

Siebel Juweliers, met zijn rijke geschiedenis en reputatie voor kwaliteit, heeft 46 prachtige winkels verspreid over heel Nederland. Of je nu in het bruisende Amsterdam, het pittoreske Maastricht, of de historische stad Utrecht woont, er is altijd een Siebel Juweliers winkel in de buurt waar je de ring van je dromen kunt vinden. En voor de koopjesjagers heeft Siebel Juweliers ook drie outlets, waar je prachtige sieraden kunt scoren tegen een fractie van de prijs. Bovendien, voor degenen die de comfort van hun huis niet willen verlaten, biedt Siebel Juweliers een uitgebreide en gebruiksvriendelijke webshop waar je rustig door hun assortiment kunt bladeren en je perfecte ring met een paar klikken kunt bestellen. Bekijk de store locator om jouw dichtstbijzijnde Siebel Juweliers winkel te vinden.

Prachtige Siebel trouwringen winnen?: stem hier op jouw favoriete trouwringen!

Het verschil tussen een verlovingsring en trouwring
Foto: Siebel Juweliers