De mooiste ring klassiekers… en wat je erover moet weten 

De mooiste ring klassiekers… en wat je erover moet weten

Je trouwring is de bijzonderste ring in je leven. Maar welke ring is de perfecte ring? Wij leggen een aantal klassieke begrippen uit, zodat je goed voorbereid op jacht kunt naar jullie droomringen!

1. Verlovingringen

Je spannende reis naar het huwelijk begint met een verlovingsring. De klassieke verlovingsring is een smalle ring van wit- en geelgoud, met een enkele steen bovenop.

2. Memoireringen

Een memoire-ring heeft altijd een smalle band van edelmetaal, gevuld met edelstenen. Je kunt ‘m al meteen volledig gevuld met bijvoorbeeld diamanten kopen, maar het is ook mooi (en natuurlijk budget friendly) om te beginnen met een enkel exemplaar en er voor bijzondere momenten in je leven – geboortes, jubilea, verjaardagen en dergelijke – een steen bij je te laten zetten. Zo creeer  je een ring vol herinneringen. Een memoire-ring is een stapelring, wat betekent dat je ‘m kunt combineren met andere ringen. Maar hij straalt natuurlijk ook prachtig als hij enkele ring wordt gedragen!

3. Sollitaire ringen

Bij een sollitaire ring staat een individuele steen, in de meeste gevallen een diamant, op de voorgrond. Het is de klassieker onder de verlovingsringen. Er zijn kleine variaties op een solitaire ring, bijvoorbeeld door de grote diamant in de ring te zetten in plaats van er bovenop of om  ‘m te omlijsten met een aantal kleinere diamantjes. De enkele staat echter altijd in de spotlight.

 

4. Triset ringen

Zoals de naam al doet vermoeden, is de triset een ringenset die bestaat uit 3 losse ringen, twee stijlvolle trouwringen voor jullie en een bijpassende sollitaire of memoire-ring als aanschuifring voor de bruid.