Couple shoot: Zo kies je de juiste fotograaf en locatie 

Een couple shoot is niet alleen leuk, maar ook hartstikke handig! Maar hoe vind je eigenlijk de juiste fotograaf, met welke kosten moet je rekening houden en wat is nou de perfecte locatie? We've got you covered!

Het kiezen van de juiste fotograaf voor jullie couple shoot

Het kiezen van de juiste fotograaf voor jullie couple shoot is een must in het creëren van prachtige herinneringen. De catch om van jullie couple shoot niet alleen iets leuks, maar ook iets nuttigs te maken, is door voor een fotograaf te gaan die vervolgens óók jullie trouwfoto’s maakt. Opeens wordt de zoektocht naar een fotograaf voor de couple shoot meteen een stuk serieuzer en wil je het zonder twijfel goed doen.

Begin jullie zoektocht door samen door de portfolio’s van verschillende fotografen te bladeren en te ontdekken welke stijl jullie het meest aanspreekt. Bespreek de kleuren, filters, compositie en algehele sfeer van de foto’s om er zeker van te zijn dat de fotograaf jullie wensen en ideeën begrijpt. Oh, en vergeet ook niet om ervoor te zorgen dat jij en je lover dezelfde stijl en visie hebben. Hulp nodig? Neem een kijkje op Pinterest of Instagram voor inspiratie.

Comfortabel voelen bij jullie fotograaf

Communicatie en chemie zijn ook essentieel bij het kiezen van de perfecte fotograaf. Plan een kennismakingsgesprek om erachter te komen of jullie op één lijn zitten met de fotograaf en of er een klik is. Een fotograaf die goed luistert en openstaat voor jullie ideeën zal beter in staat zijn om jullie visie tot leven te brengen. Daarnaast staan jullie natuurlijk veel leuker op de foto’s als jullie op jullie gemak zijn en comfortabel voelen bij de fotograaf.

Reviews

Vertrouw op de kracht van aanbevelingen en recensies van vrienden, familie en eerdere klanten. Hun ervaringen kunnen een schat aan informatie bieden over de kwaliteit en betrouwbaarheid van de fotograaf. Houd rekening met jullie budget en zorg ervoor dat de kosten van de couple shoot passen binnen jullie financiële mogelijkheden. Jullie hebben natuurlijk ook nog die bruiloft die eraan komt ;). Onthoud dat duurder niet altijd beter is en dat het soms de moeite waard kan zijn om een kans te geven aan een minder ervaren, maar getalenteerde fotograaf.

TIP: GEBRUIK ONZE WEDDING GUIDE OM JULLIE FOTOGRAAF TE VINDEN

Couple shoot: Zo kies je de juiste fotograaf en locatie
Foto: Pexels, Jonathan Borba

Het kiezen van de perfecte locatie voor jullie couple shoot

De locatie van jullie couple shoot kan een grote impact hebben op de sfeer en het eindresultaat van de foto’s. Daarom is het belangrijk om samen met je partner en de fotograaf een plek te kiezen die jullie verhaal en persoonlijkheden weerspiegelt. Denk hierbij aan de volgende tips bij het kiezen van de perfecte locatie:

1. Kies een plek die betekenisvol is voor jullie als koppel

Dit kan de plek zijn waar jullie elkaar voor het eerst ontmoet hebben, waar jullie graag samen tijd doorbrengen, of een locatie die een speciale herinnering vertegenwoordigt.

2. Houd rekening met de achtergrond en omgeving

Een locatie met een mooie, natuurlijke achtergrond kan zorgen voor prachtige foto’s waarbij de aandacht volledig op jullie ligt (en dat wil je;)). Overweeg locaties zoals parken, stranden, bossen of schilderachtige stedelijke gebieden.

3. Denk na over het tijdstip van de dag

Het juiste licht kan een groot verschil maken in de kwaliteit van de foto’s. Overleg met de fotograaf over het beste moment om de shoot te plannen, zoals tijdens het golden hour voor zacht, warm licht.

4. Wees creatief en uniek

Denk outside the box en kies een locatie die anders is dan de standaard opties. Dit kan een kunstgalerie, een industrieel gebouw, een historische locatie of zelfs jullie eigen huis zijn.

5. Zorg voor comfort en toegankelijkheid

Kies een locatie waar jullie je op je gemak voelen en die gemakkelijk te bereiken is, zodat jullie je volledig kunnen concentreren op het genieten van de ervaring.

6. Vergeet jullie bruiloft thema niet

Gaan jullie de foto’s gebruiken voor de save-the-date-kaartjes of uitnodigingen voor de bruiloft? Houd dan rekening met een eventuele thema.

OOK TOF: DE LEUKSTE BRUILOFT THEMA’S VOOR JULLIE TROUWDAG

Met welke kosten moet je rekening houden bij een couple shoot?

Net als bij een engagement shoot of de trouwfoto’s, zijn er natuurlijk kosten aan verbonden. Er zijn verschillende onderdelen die de prijs van een shoot kunnen beïnvloeden, zoals de expertise van de fotograaf, de locatie van de shoot, het aantal uren dat de fotograaf aanwezig zal zijn en natuurlijk de hoeveelheid foto’s die uiteindelijk bewerkt geleverd zullen worden.

Het is belangrijk om van tevoren een budget vast te stellen en om te overleggen met de fotograaf over de verschillende pakketten en opties die zij aanbieden. Vaak bieden fotografen verschillende pakketten aan, variërend in prijs en inclusief verschillende services, zoals het aantal uur dat ze aanwezig zullen zijn, het aantal bewerkte foto’s dat je zal ontvangen en de mogelijkheid om extra afdrukken te bestellen.

Houd er ook rekening mee dat sommige fotografen extra kosten kunnen rekenen voor reiskosten, locatiehuur of eventuele extra benodigdheden zoals props of kleding. Bespreek dit altijd van tevoren, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

HANDIG: DE BUDGETPLANNER