Het Venetiaanse sprookje van Marieke en Bas 

Het Geheim van Hoorn, een onlangs gerenoveerd 17de eeuws pand met sfeervolle binnentuin, was het perfecte decor voor de romantische buitenbruiloft van Marieke en Bas Samuels. Het bracht hen terug naar Venetië, waar hun sprookje begon.

Het Venetiaanse sprookje van Marieke en Bas
Foto: Maryla en Marcel Fossen Fotografie

Het zweet breekt Bas uit, als hij bij aankomst op hun vakantiebestemming in Italië de cijfercombinatie is vergeten van de nieuwe koffer. “Ik was al maanden voorbereidingen aan het treffen, deze vakantie zou ik Marieke ten huwelijk vragen”, vertelt Bas. “We zouden een dagje naar Venetië gaan en daar wilde ik midden op het San Marcoplein op een knie gaan. Maar die verrekte nieuwe koffer gooide bijna roet in het eten!” Marieke vult lachend aan: “En anders had ik dat wel gedaan. Het was namelijk bloedheet en ontzettend druk. Eenmaal op het San Marcoplein aangekomen wilde ik eigenlijk alleen maar weg. Dus vertrokken we weer, met frisse tegenzin van Bas. Bij een schattig bruggetje ging hij alsnog voor me op z’n knieën en toverde hij een mooie ring tevoorschijn. We zijn al zo lang samen en hebben drie prachtige kinderen, ik had absoluut geen aanzoek meer verwacht.”

Een bijzonder moment

Bas: “Onze dag begon heel rustig en relaxt. Marieke bleef samen met onze dochter thuis om zich klaar te maken, en ik ging met onze twee zoons naar mijn ouderlijk huis. Het was heerlijk om even tijd voor jezelf te nemen, maar ik werd wel steeds zenuwachtiger.”

Een nieuwe dimensie

“Het moment dat ik Marieke voor het eerst zag in haar supermooie jurk zal ik nooit vergeten”, aldus Bas. “Ik draag nooit een pak, dus toen ik helemaal opgedoft en tiptop aangekleed in de auto zat – onderweg naar Marieke – besefte ik wat een bijzonder moment dit was. Toen ik haar voor het eerst zag ging er zoveel door me heen, ik was gewoon intens gelukkig.” Marieke: “Voor mij was het niet anders. Aan onze liefde zal ik nooit twijfelen, maar toen ik hem die dag voor het eerst zag, kreeg het een nieuwe dimensie.”

Persoonlijk en intiem

De ceremonie vindt plaats in de stadstuin en wordt voorgezeten door de zus van Bas. “Wij wilden graag een persoonlijke ceremonie waarbij de babs ons ook echt kent. Geen standaard praatje, maar een persoonlijk verhaal waarin wij de hoofdrol spelen”, zegt Marieke. “Mijn schoonzus wilde ons heel graag trouwen en dat vonden wij een heel mooi idee. Dus hebben we haar een cursus cadeau gegeven en heeft zij ons in de echt verbonden.” Bas vult aan: “Het moment dat we daar in de stadstuin stonden, omgeven door onze kinderen en dierbaren, was zo mooi! We hadden van tevoren niet kunnen dromen dat het zo mooi zou zijn. We hadden weer even het gevoel dat we in Italië waren. Het was ons eigen Venetiaanse sprookje.”

“Het was fantastisch!”

Na de ceremonie namen alle gasten plaats aan een lange tafel, waar ze genoten van een heerlijk diner. Met als hoogtepunt het aansnijden van de taart. “Er hing een relaxte, vertrouwde sfeer en we konden gezellig kletsen met iedereen. Alles klopte; iedereen genoot van elkaar, de dag en het moment. Onze bruiloft was fantastisch!”

Details van de dag:

x Locatie – Het Geheim van Hoorn
x Jurk – Bruidsmode Van Os
x Pak – Elton Herenmode
x Fotograaf – Maryla & Marcel Fossen Fotografie
x Weddingplanner – Jolijn Tigchelaar van mijnweddingplanner.nl
x Haar – Hair by Nina
x Bloemen – Floral Dreams
x Make-up – Kapsalon Pardoes
x Taart – ZZ Sweet Studio