Droomaanzoek tijdens magische helikoptervlucht 

Ten huwelijk gevraagd worden terwijl je in een helikopter boven de Grand Canyon vliegt, het klinkt als een droom. Toch was het voor Lotte en Jurgen werkelijkheid, een droom die uitkwam.

Droomaanzoek tijdens magische helikoptervlucht
Foto: eigen foto

Van festivalliefde naar verloofden

Lotte en Jurgen ontmoetten elkaar vijf jaar geleden op een festival, waarna ze er al snel achter komen dat ze bij elkaar in de buurt wonen. Ze begonnen met daten en kregen al snel een relatie.

Afgelopen zomer besloten ze voor 3,5 week een roadtrip door Amerika te maken. Lotte: “Ik wist dat er een verrassing aan zou komen, dat had Jurgen al verteld.” Wat die verrassing zou kunnen zijn, had ze nog niet echt over nagedacht. “Toen wij in Las Vegas waren, wist ik nog steeds niet wat die grote verrassing was. Inmiddels gingen we ook daar weg en kwamen we aan bij een volgende bestemming. We reden door een gebied waar veel helikopters in de lucht hingen, toen viel het kwartje.”

De grote verrassing: het aanzoek in de helikopter

Ze gingen samen in een helikopter vliegen boven de Grand Canyon! De Grand Canyon is één van ‘s werelds mooiste natuurverschijnselen. Jurgen was van plan om haar hier, in de lucht, ten huwelijk te vragen. “Hij hoopte dat wij voorin de helikopter mocht zitten. Jurgen wilde namelijk wel proberen op één knie te kunnen gaan voor zijn toekomstige vrouw.” Het was alleen nog de vraag of dit mogelijk was, gezien het gewicht in een helikopter goed verdeeld moet worden. “We stapten met nog een ander jong, Amerikaans, stel in de helikopter en zaten gelukkig voorin.”

Uit het niets begon Jurgen met een liefdesverklaring aan Lotte. “Doordat wij in een helikopter zaten, kon iedereen in principe meegenieten,” vertelt Lotte lachend. Gelukkig konden ze hen niet verstaan. Doordat Jurgen vastzat aan zijn helikopterriem, lukte het hem niet helemaal om op één knie te gaan. “Ik wil nu heel graag voor je op één knie gaan, maar dat gaat niet helemaal lukken,” zei hij terwijl hij er een ringendoosje bij pakte. Het stel achterin kreeg al snel door wat er gebeurde en kon gelukkig wat foto’s maken.

Onverwachts ten huwelijk gevraagd

Lotte: “Ik had van tevoren helemaal niet door of verwacht dat ik ten huwelijk gevraagd zou worden. Ik had er natuurlijk wel eens over nagedacht, maar Jurgen gaf altijd aan dat hij niet zeker wist of hij überhaupt wel wilde trouwen.” Na het aanzoek voelden ze zich super blij en gelukkig. Wat het aanzoek nog completer maakte, was dat zij daarna gingen kamperen in de woestijn. “Dit maakte het helemaal af. We lagen samen in een luxe tent met wilde dieren om ons heen en livemuziek van een gitarist.”

Jurgen had van tevoren aan niemand verteld dat hij Lotte ten huwelijk ging vragen. Hij wilde het voor iedereen een verrassing houden. “Doordat wij in Amerika zaten, was er negen uur tijdsverschil met het thuisfront. Hierdoor duurde het ongeveer twee dagen voordat iedereen wist dat wij verloofd waren. We wilden mensen ook niet een simpel appje sturen, we wilden juist iedereen opbellen en hun reacties meemaken,” vertelt Lotte. “Sommige van onze dierbaren gaven aan het al wel te verwachten, anderen waren erg verrast. Iedereen reageerde erg blij.”

Droomaanzoek tijdens magische helikoptervlucht
Foto: eigen foto

Een verlovingsring die precies past

Jurgen wilde niet alleen het aanzoek doen in Amerika, hij wilde ook dat de verlovingsring daar vandaan zou komen. “Een kennis wees hem op iemand die een mooie verlovingsring kon maken op maat.” Jurgen wist alleen de ringmaat van Lotte niet, waardoor er helaas vertraging opliep en hij die ring niet kon gebruiken op de verloving zelf. “Hij heeft wel een symbolische ring voor mij gekocht, maar ik krijg in oktober de echte verlovingsring toegestuurd.” Lotte heeft wel al een glimp mogen opvangen van haar ring. “Ik heb de ring al wel eventjes mogen zien, het was een prachtige ring met allemaal kleine steentjes aan de zijkant, en een grote steen in het midden.”

Trouwplannen moeten ze nog maken. “We weten wel dat we in september willen trouwen, maar welk jaar, hoe en wat, gaan we nog uitzoeken.”

Benieuwd naar nog een verloving?: lees hier over de verloving van Millie Bobby Brown