Festivalbruiloft: Hét thema voor jullie summer wedding 

Een uitbundige sfeer, veel glitter, vrolijke muziek en een volle dansvloer – klinkt dit als de perfecte combi voor jouw droombruiloft? Dan is een bruiloft in festivalstijl the way to go! Wij laten je zien hoe je van jullie bruiloft een romantisch liefdesfestival maakt.

Festivalbruiloft: Hét thema voor jullie summer wedding
Foto: NEON-PHOTOGRAPHY – TOBIAS STOFFELS

De ideale trouwlocatie

Het festivalseizoen loopt van mei tot september en dit zijn ook de maanden waarin een festivalbruiloft in de buitenlucht ideaal is. Weelderige tuinen, rustieke schuren en landelijke boerderijen bieden precies de ruimte en vrijheid voor een onvergetelijk feest in de open lucht. Met gezellige loungebanken, decoratieve doeken, fairylights en hangmatten creëer je oases van rust. Bedenk bij het kiezen van een locatie welke programma-items voor jou belangrijk zijn en of deze haalbaar zijn. Moet er een podium zijn? Wil je de avond afsluiten bij het kampvuur? Wordt het eten geserveerd in foodtrucks? Tip: buitenbruiloften vragen om een plan B wanneer er bijvoorbeeld sprake is van onverwachts noodweer of extreme hitte.

Haarsieraden en tattoos

Haaraccessoires met bloemen zijn ideaal voor de boho-festivalbruid. Helemaal leuk is om een kleine bloemenworkshop te organiseren, zodat je deze accessoires samen creëert met je gasten. Neptatoeages in metallic kleuren zijn ook een leuke festivaltouch. Open een klein tattoo-station en ga aan de slag!

Festivalbandjes

Deel coole festivalbandjes met jullie initialen of trouwdatum uit aan jullie gasten. Deze accessoire kan ook een speels element toevoegen aan jullie bruiloft. Deel bijvoorbeeld bandjes uit met verschillende kleuren of symbolen en laat gasten met hetzelfde bandje bij elkaar aan tafel zitten of elkaar opzoeken om te proosten op het bruidspaar. Vooral bij grotere bruiloften is dit een mooie gelegenheid om gasten met elkaar in gesprek te krijgen.

Foodtrucks

Bye bye diner à la carte. Voor een festivalbruiloft zijn foodtrucks ideaal! Ontspannen, lekker en snel – de voordelen spreken voor zich. Ze hoeven niet alleen hoofdgerechten aan te bieden, zoete lekkernijen als ijs, wafels en suikerspinnen zijn ook een welkome snacks. Enne: een barista- of cocktailbar zijn ook een tof idee.

LEESTIP: FEESTELIJK LUNCHEN MET JE GASTEN

Festivalbruiloft: Hét thema voor jullie summer wedding
Foto: Artem Saranin

Ice, ice, baby

Wat dacht je van een frozen yoghurt-machine? Fruitige toppings als aardbeien, kiwi en mango, maar ook kleurrijke chocoladenootjes of sprinkles staan niet alleen superleuk op je sweet table, maar bieden je gasten ook de mogelijkheid om hun ijscreaties te personaliseren. Ook een ijstaart als bruidstaart is een onvergetelijk hoogtepunt en is vooral bij warm weer een welkome traktatie. Brandende sterretjes als decoratie creëren een instant festival vibe.

Kleurrijke ballonnenzee

Laat je gasten een liefdesboodschap op een kaartje schrijven, bindt deze vast aan een ballon en laat de ballonnen na de ceremonie opstijgen. De kleurrijke zee van ballonnen is niet alleen een prachtige fotoachtergrond, de mensen die de kaartjes uiteindelijk lezen delen mee in jullie liefdesfeest. Natuurlijk kies je wel voor de biologisch afbreekbare variant.

Voor jong en oud

Een festivalterrein is eigenlijk een avontuurlijk speeltuin. Met springkussens, schommels en een zweefmolen win je niet alleen de harten van de jonge gasten, ook de volwassenen zijn hier blij mee! Voor de spontane kiekjes is een photobooth ook een leuk idee. Zorg voor props en je creëert unieke herinneringen.

Kleur bekennen

Organiseer een kleurenfestival! Vul ballonnen met krijtverf, verdeel ze onder je gasten en gooien maar! Zet wel even op je uitnodigingen wat je van plan bent, zodat gasten hun outfit hierop kunnen afstemmen en een kledingwissel meenemen. Je kunt ook witte T-shirts uitdelen. Niet alleen een geweldige activiteit tijdens je bruiloft, maar ook een prachtig fotomoment én een uniek aandenken aan jullie grote dag.

Partytime

Huur een dj of band in, versier de dansvloer met fairylights of een discobal en dance the night away!

FOTOGRAFIE NEON-PHOTOGRAPHY – TOBIAS STOFFELS

JURK AMABILIS WEDDING

BLOEMEN BLUMEN HELLER, DIANA BITTMANN