Emotionele bruiloft met twee ceremonies 

Het wordt het absolute hoogtepunt van jullie grote dag; de ceremonie. Hoewel alle gasten jullie omringen, is dit waarschijnlijk het intiemste onderdeel van de bruiloft. Dominique (30) en Christiaan (33) vertellen alles over dit magische moment en geven waardevolle tips.

Emotionele bruiloft met twee ceremonies
Foto: Theo van Woerden, Blije Foto’s

Meerdere ceremonies

“We hebben meerdere ceremonies gehad. De eerste was op 5 juni 2020. Die dag zou eigenlijk niet door gaan vanwege de coronamaatregelen. Maar om alles te cancelen: dat zagen we niet zitten. Daarom zijn we alsnog met alleen onze familie en getuigen naar het gemeentehuis gegaan. Daarna hebben we met z’n allen gegeten: dat was boven verwachting leuk, echt een mooie dag.”

De gasten werden bij de ceremonie betrokken

“De bruiloft zoals we dat oorspronkelijk van plan waren ging uiteindelijk door op 15 september 2021. Die ceremonie was zo veel leuker dan de eerste: onze ceremoniemeester Ingeborg van Ohlala Weddings kende ons, het was veel losser, gasten werden erbij betrokken en er werden grapjes gemaakt. We waren blij dat zij die rol op zich nam, want al onze dierbaarste vrienden konden op deze manier gewoon met ons mee genieten van de dag.”

Emotionele bruiloft met twee ceremonies
Foto: Theo van Woerden, Blije Foto’s

De trouwringen waren voor de tweede ceremonie

“De geloften vond ik heel speciaal, daar waren we zenuwachtig voor, maar het was bijzonder om die woorden recht uit je hart tegen elkaar uit te spreken, zo voor vrienden en dierbaren. Helemaal omdat mijn opa erbij kon zijn. Hij was toen al negentig jaar en hij was onze enige grootouder. Ook hebben we onze vaders laten speechen tijdens de ceremonie. Dat zij iets zeiden was een ander hoogtepunt. Je zag gewoon aan alles dat ze supertrots op ons waren, dat straalde eraf. We hebben onze trouwringen pas op die tweede ceremonie omgedaan, dat gaf de dag nog meer symboliek.” – Dominique

De gouden tip van Dominique: “Ingeborg nam veel uit handen. Je hebt al zo veel te regelen. Ik raad een professionele weddingplanner als zij echt aan!”