Wat draag je bij dresscode Cocktail? 

Cocktail is een semi-formele dresscode die perfect is voor een bruiloft. Het kan lastig zijn om te bepalen wat je kunt dragen bij deze dresscode. Gelukkig hebben wij wat tips voor je klaarstaan!

Logische keuze: een cocktailjurk

Hallo, Bruid & Bruidegom hier, wij komen even met de deur in huis vallen: een cocktailjurk is dé klassieke keuze voor de dresscode Cocktail. Kies voor een jurk in een mooie kleur of print, maar zorg ervoor dat het niet te bloot is. Een jurk tot net boven of onder de knie is gepast voor deze dresscode. Een goede tip is om te kiezen voor een tijdloze en elegante look, zodat je er ook op foto’s nog mooi uitziet over een aantal jaar. De schoenen die bij een cocktailjurk passen, zijn elegante hakken of mooie flats. Kies voor schoenen die goed passen bij de stijl en kleur van de jurk. Het is belangrijk dat de schoenen netjes en stijlvol zijn.

Ook leuk: ALLES OVER DE DRESSCODE TENUE DE VILLE

Originele optie voor dresscode Cocktail: een broekpak

Een chique broekpak is ook een prachtige optie voor de Cocktail dresscode . Kies voor een nette blouse en combineer het met een mooie pantalon of een nette wijde broek. Momenteel zijn kleurrijke pakken voor vrouwen een grote trend, dus de winkels hanger er vol mee. Hierbij kunnen hakken of elegante flats gedragen worden. Het is belangrijk om de outfit af te maken met subtiele sieraden en accessoires, zoals een chique clutch.

Wat draag je bij dresscode Cocktail?
Foto: Vera Mont x Motsi Mabuse

Een jumpsuit is ook een passende keuze

Voor een zomerse Cocktail-bruiloft is een jumpsuit ook een mooie optie. Kies voor een jumpsuit in een chique stof en kleur, en combineer het met een paar mooie hakken. Ook hierbij is het belangrijk om het af te maken met subtiele sieraden en accessoires.

Maak je Cocktail-look af met accessoires

Accessoires zijn ook belangrijk bij een Cocktail-look. Kies voor subtiele sieraden en een chique clutch om de outfit af te maken. Laat de accessoires niet te veel aandacht trekken en de outfit niet overstemmen. Verder is het belangrijk om er netjes en stijlvol uit te zien, maar het hoeft niet zo formeel te zijn als Black Tie. Kies voor een outfit waarin je je prettig voelt en waarin je goed kunt bewegen en dansen tijdens de bruiloft. Door de dresscode te volgen en hierbij passende kleding en accessoires te dragen, zal je er prachtig uitzien en genieten van een mooie avond.

Lees ook: ALLES WAT JE MOET WETEN OVER DE DRESSCODE BLACK TIE

Cocktail party voor de bruid

Ga je voor twee outfits op je grote dag en kleed jij je voor het feest om in een cocktailjurk? Ga dan voor een exemplaar in een lichte kleur, zoals ivoor of pastelkleuren. Kies voor een elegante en tijdloze look, die past bij de stijl van jullie bruiloft. En voor de gasten in het natuurlijk niet gepast om wit te dragen.

Lees ook: BEKIJK NU DE 5 GEWELDIGE LOOKS VAN JUSTIN ALEXANDERS VROUW KELSEY!

Dresscode cocktail voor de man

Als man of bruidegom kan het lastig zijn om te bepalen wat je kunt dragen bij deze dresscode. Een donker pak is een klassieke keuze voor de dresscode Cocktail. Kies voor een donkerblauw of donkergrijs pak, gecombineerd met een nette stropdas en gepoetste schoenen. Het is belangrijk dat het pak goed past en dat de schoenen schoon en netjes zijn.

Voor een zomerse bruiloft is een lichter pak ook een mooie optie. Kies bijvoorbeeld voor een lichtgrijs pak met een lichte stropdas. Combineer het met nette schoenen, zoals zwarte of bruine leren schoenen.

Een colbert of blazer met een nette pantalon en nette schoenen is ook een optie voor de dresscode Cocktail. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de kleuren goed bij elkaar passen en dat het geheel er netjes en stijlvol uitziet.

Accessoires voor mannen om de look compleet te maken

Accessoires zijn belangrijk om de Cocktail-look compleet te maken. Kies voor een mooie horloge, manchetknopen of een chique pochet om de outfit af te maken. Het is belangrijk dat de accessoires niet te veel aandacht trekken en de outfit niet overstemmen.

Welk trouwpak is passend bij de dresscode Cocktail?

Als bruidegom kun je ervoor kiezen om een donker pak te dragen met een nette stropdas. Het is belangrijk om te onthouden dat de bruid de ster van de dag is en dat de outfit van de bruidegom hierbij moet passen. Kies voor een tijdloze en elegante look, die past bij de stijl van jullie bruiloft.

Lees ook: WAT MOET JE AAN BIJ DE DRESSCODE SMART CASUAL