Alles over de bedankjes 

Alles over de bedankjes
FOTO: Cottonbird

Jullie bruiloftsgasten leveren een onmisbare bijdrage aan jullie bruiloft: ze komen van heinde en verre, kleden zich feestelijk én hebben waarschijnlijk een mooi cadeau voor jullie. Dan is het leuk om hen aan het einde van de dag te bedanken met een gave giveaway.

Goede planning

Het uitkiezen van de bedankjes is een klusje dat prima kan wachten tot ongeveer twee maanden voor de bruiloft. Het is handig om eerst te bedenken hoe jullie bruiloft eruit komt te zien en een thema of kleur(en) te kiezen. Daar kun je dan de bedankjes op afstemmen en ze helemaal persoonlijk maken met verpakkingen, labels of etiketten in dezelfde stijl.

De keuze is reuze

De grootste uitdaging bij de bedankjes is een selectie maken uit het enorme aanbod. Want gaan jullie voor een eetbare giveaway, eentje met een knipoog of een bedankje met sentimentele waarde? Kies een bedankje dat bij jullie en bij de sfeer van jullie dag past.

Giveaway-opties
  • Antikaterpakket: flesjes water met een persoonlijk label en een doosje paracetamol.
  • Doosjes lucifers: een ‘match made in heaven’ als bedankje met een knipoog.
  • Soundtrack: een cd met de muziek van jullie bruiloft en andere lievelingsliedjes.
  • Bubbels: een flesje minicampagne met een zelfontworpen flessenlabel.
  • Snoep: stel kleine pakketjes samen met jullie favoriete snoepgoed.
  • Kraslot: doe de loten in een envelop met de gelofte ‘in armoede en rijkdom’.
  • Plantjes: een vetplantje of bloemzaadjes die de gasten in hun tuin kunnen planten.
  • Hulpjes: een flessenopener, notitieboekje of onderzetters blijven je gasten nog jaren gebruiken.
Doe het zelf

Als je erg handig bent, kun je zelf aan het ontwerpen en knutselen slaan. Je kunt volledig unieke labels, etiketten en stickers ontwerpen of kiezen uit bestaande collecties en die personaliseren met jullie namen, bruiloftslogo of trouwdatum. Daarna kun je zelf de bedankjes samenstellen. Niet zo handig? Er zijn ook kant-en-klare bedankjes.

Tip: vraag je vriendinnen om te helpen bij het maken van de bedankjes. Regel wat lekkere hapjes en bubbels en maak er een gezellige knutselavond van.

Inspiratie opdoen? Lees ook De drie populairste huwelijksbedankjes

De presentatie

Plaats een tafel bij de uitgang van de feestlocatie en zet daarop een bij jullie thema passend bord of een poster met een leuke tekst en de bedankjes. Zo kunnen jullie gasten ze bij vertrek meenemen. Of leg tijdens het diner een bedankje op ieder bord.