Een videograaf kiezen voor jullie bruiloft 

Jullie trouwdag is een dag om nooit te vergeten en het is dan ook belangrijk om dit vast te leggen. Naast een fotograaf is het ook populair om een videograaf in te schakelen voor een bruiloft. Maar hoe kiezen jullie de juiste videograaf die bij jullie stijl en budget past?

Een videograaf kiezen voor jullie bruiloft
Foto: Dane Kelly

Hoe vinden jullie de juiste videograaf?

Een videograaf helpt jullie om de herinneringen aan jullie bruiloft levend te houden. Het is tenslotte niet alleen belangrijk om prachtige foto’s te hebben, maar ook om de emoties, het geluid en de bewegingen vast te leggen. Een professionele videograaf kan helpen om deze momenten vast te leggen en een film te maken die jullie keer op keer kunnen bekijken.

Begin jullie zoektocht door online te zoeken naar videografen in de omgeving. Bekijk hun websites en kijk of hun stijl en prijzen passen bij jullie wensen. Bekijk ook portfolio’s en vorige bruiloft video’s. Vraag vrienden en familieleden of zij videografen kunnen aanbevelen die zij hebben gebruikt voor hun eigen bruiloft. Persoonlijke ervaringen kunnen erg waardevol zijn. Reviews zijn daarom ook erg waardevol. Bekijk deze van eerdere klanten. Dit geeft jullie een idee van hun werkwijze, betrouwbaarheid en kwaliteit. Het is belangrijk om te kijken naar de stijl van de videografen. Sommige videografen hebben een documentaire-stijl, terwijl anderen meer een verhalende stijl hebben. Bekijk welke stijl het beste bij jullie past.

Vraag ook naar de beschikbaarheid. Als de videografen die jullie op het oog hebben, niet beschikbaar zijn op jullie trouwdag, kunnen jullie meteen verder zoeken. Wees er snel bij, aangezien populaire videografen vaak maanden of zelfs jaren van tevoren worden geboekt. Plan gesprekken in met de videografen die het best bij jullie passen. Bespreek hun ervaring, stijl, prijzen en beschikbaarheid. Dit is ook een goed moment om te zien of er een klik is tussen jullie en de videograaf. Het is belangrijk dat jullie je goed voelen bij de persoon die jullie bruiloft vastlegt. Voordat jullie een beslissing nemen, bekijk het contract van de videograaf goed. Lees de details van het contract en stel vooral vragen. Zorg ervoor dat jullie begrijpen wat er wel en niet is inbegrepen in de prijs.

Klikken met een videograaf

Een goede klik hebben met de videograaf is belangrijk voor een succesvolle samenwerking. Jullie willen dat een videograaf begrijpt wat jullie visie is voor de dag. Daarom is het belangrijk om over verschillende videografen na te denken voordat jullie een beslissing maken. Een goede manier om jullie ideale videograaf te vinden is door meningen van familie en vrienden te vragen. Als je bij een bruiloft bent geweest waarvan je de videografie leuk vond, vraag dan wie de videograaf was. Het internet staat natuurlijk ook vol met videografen. Op onze website onder het kopje ‘trouwexperts’ vinden jullie ook verschillende videografen. Maak een vragenlijst voor als jullie in gesprek gaan met de videografen. Stel vragen zoals hun tarieven, de duur van de opname, of ze een back-up plan hebben in geval van nood en of ze in staat zijn om speciale verzoeken aan te nemen.

Hoe zorgen jullie voor duidelijke afspraken met de videograaf?

Maak voordat jullie het contract gaan tekenen, een lijst van wat jullie verwachten van de videograaf. Bespreek alle details, zoals het aantal uren dat de videograaf aanwezig zal zijn, het aantal camera’s dat gebruikt zal worden, de editingstijl en het opleveringsformaat. Het is belangrijk dat jullie duidelijk laten weten wat jullie willen, zodat de videograaf precies weet wat er verwacht wordt. Daarnaast is het belangrijk om te bespreken hoeveel de videograaf in rekening gaat brengen. Vraag naar de tarieven en zorg ervoor dat jullie een duidelijke offerte ontvangen. Wees niet bang om te onderhandelen over de prijs, maar onthoud dat goedkoop soms duurkoop kan zijn. Kies een videograaf niet alleen omdat hij of zij goedkoper is, maar kijk naar de kwaliteit van de video.

Een ander belangrijk onderdeel is het annuleringsbeleid. Zorg ervoor dat jullie weten wat er gebeurt als jullie de videograaf moeten annuleren. Bespreek of jullie een aanbetaling terugkrijgen en wat de gevolgen zijn.