Zo moet je poseren tijdens een couple shoot + de perfecte outfit 

Het kan lastig zijn om te bedenken hoe je moet poseren en wat voor kleding je aan moet trekken tijdens jullie couple shoot. Maar met deze tips wordt het gelukkig een stuk gemakkelijker en zullen jullie ongetwijfeld stralen op de foto's.

Inspiratie poses voor jullie couple shoot

Het kan dat je na de nodige uurtjes scrollen door Pinterest en Instagram door de bomen het bos niet meer ziet. Houd dan lekker dit artikel bij de hand en ga gewoon voor deze zes poses. Dan kan het eigenlijk ook niet mis gaan ;).

LEES OOK: WAAROM EEN COUPLE SHOOT VOOR DE GROTE DAG EEN GEWELDIG IDEE IS

1. Een klassieke verliefde blik

Een klassieke pose is om dicht tegen elkaar aan te staan en elkaars blik te vangen. Jullie kunnen elkaar omhelzen of hand in hand staan. Deze pose straalt de liefde en connectie tussen jullie beiden uit.

2. In elkaars ogen kijken

Een andere pose is om naar elkaar toe te leunen en elkaar in de ogen te kijken. Deze pose is wat intiemer en brengt de liefde tussen jullie beiden naar voren.

3. Doe eens gek

Voor een speelsere pose kunnen jullie elkaar achterna zitten of een good old piggy ride. Dit geeft een spontane en vrolijke uitstraling aan de foto’s.

4. Samen dansen

Een andere optie is om te dansen of te lopen. Dit geeft beweging aan de foto’s en kan een romantische sfeer creëren.

5. Kussen of bijna kussen

Stiekem is een kiekje van de bijna-kus mooier dan een foto van de kus zelf. Maar dat betekent niet dat je van elkaar moet afblijven. Misschien is jullie kus wel hét plaatje waar jullie naar opzoek waren.

6. Zit en ontspan

Een laatste pose die vaak voorkomt is om te zitten! Hierbij kunnen jullie elkaar vasthouden en in de camera kijken. Deze pose kan een rustige en ontspannen sfeer creëren.

Het is belangrijk om poses te kiezen die bij jullie passen. Een professionele fotograaf kan jullie hierbij helpen en advies geven. De juiste pose kan de liefde tussen jullie beiden vastleggen en een blijvende herinnering creëren.

LEES OOK: PERFECTE TROUWFOTO’S? ZO HELP JIJ EEN HANDJE MEE

De juiste kleding en accessoires voor jullie couple shoot

Net als goede poses, zijn goede looks onmisbaar. Of je nu voor een boudoir shoot of een engagement shoot gaat, de outfits en accessoires die jullie kiezen zijn een manier om jullie persoonlijkheid en stijl uit te drukken. In plaats van simpelweg outfits te matchen, is het een kans om samen te werken en een harmonieus geheel te creëren. Ga bijvoorbeeld voor kleuren die elkaar complimenteren of blijf juist in een bepaald kleurenpalet zonder exact dezelfde kleur te dragen. Vul elkaar gewoon lekker aan qua looks.

Denk bij het kiezen van jullie kleding en accessoires aan hoe ze passen bij de locatie en het seizoen van de shoot. Stem jullie outfits af op de omgeving, zodat jullie opvallen zonder te botsen met de achtergrond. Oh en willen jullie de foto’s gebruiken voor save-the-date-kaartjes of de uitnodiging voor jullie bruiloft? Houd dan het eventuele thema van jullie grote dag in gedachten. Net als bij iedere outdoor shoot, is het belangrijk om rekening te houden met het weer en ervoor te zorgen dat jullie outfits geschikt zijn voor de omstandigheden.

LEES OOK: COUPLE SHOOT, ZO KIES JE DE JUISTE FOTOGRAAF EN LOCATIE

Dit moet je niet aantrekken tijdens jullie couple shoot

Vermijd drukke patronen en opvallende logo’s, omdat deze afleidend kunnen zijn. Wat we ook afraden zijn kledingstukken of accessoires die op dat moment super hyped en trendy zijn. Grote kans dat dit over een jaar al helemaal niet meer zo populair is en het is natuurlijk wel de bedoeling om nog jaren van de foto’s te genieten. Een beetje zonde dus als je na 2 jaar al vol schaamte terugkijkt op jullie kledingkeuzes. En als we toch bezig zijn met het afraden van dingen… Laat die Apple Watch ook maar thuis. voor je het weet is die ook weer outdated.

HANDIG: VIND EEN FOTOGRAAF BIJ JULLIE IN DE BUURT VIA DE WEDDING GUIDE

Blijf jezelf!

Het belangrijkste is om trouw te blijven aan jullie eigen stijl en jezelf te zijn. Net als bij de andere shoots, zoals de boudoir shoot en de engagement shoot, gaat het erom een blijvende herinnering vast te leggen die jullie persoonlijkheid weerspiegelt. Door zorgvuldig de juiste outfits en accessoires te kiezen, kunnen jullie ervoor zorgen dat jullie couple shoot net zo uniek en gedenkwaardig is als jullie liefdesverhaal.