De Italiaanse droom van Chantal en Martin bij Villa Marsi 

Het driedaagse huwelijksfeest met familie en hartsvrienden in het prachtige Italië was een ware bekroning op de liefde van Chantal en Martin. De twee waren van jongs af aan goede vrienden, maar na een heel speciaal etentje, was het dan eindelijk ‘aan’.

De twee zochten elkaar altijd op, maar tot een relatie kwam het eigenlijk nooit. Tot die ene avond. Martin: “Toen ik Chantal naar haar auto bracht en in haar ogen keek, voelde ik het vuur in me oplaaien en wilde ik haar zoenen. Ik dacht, dit komt vast door de wijn?!” Eenmaal thuis werd er voorzichtig over geappt, gelukkig voelde Chantal ook iets magisch.

Liefde voor Italië

Naast de ongelooflijke liefde voor elkaar, bloeit er bij het stel ook een liefde voor Italië. Chantal: “Ik was begin twintig toen ik met mijn ouders bij vrienden in Italië op bezoek ging. Toen ik om mij heen keek en het landschap bewonderde, wist ik het zeker: als ik ooit ga trouwen, wil ik hier in Italië trouwen.” Tijdens het plannen van hun bruiloft vroeg Martin haar wat ze écht wilde, daar hoefde ze niet lang over na te denken; Italië. Dat dromen werkelijkheid kunnen worden bewijzen Chantal en Martin. Chantals vrienden van vroeger gingen tijdens de lockdown stiekem voor het verloofde stel op zoek naar een trouwlocatie en kwamen terecht bij Villa Marsi in Le Marche. Een prachtig landgoed van Nederlandse eigenaren Christa en Sándor. Chantal en Martin waren direct verkocht.

Verbindende factor tussen de huwelijksgasten

Spanning voor het uitnodigen van hun dierbaren om naar Italië te komen, hadden ze niet. “We hebben alleen mensen uitgenodigd die dicht bij ons staan en waren vereerd dat zij voor ons wilden afreizen.” Een jaar lang hebben ze samen met ceremoniemeester Rianne hun gasten voorbereid op de bruiloft. Zo hebben ze iedere maand een nieuwsbrief met informatie over het gebied verstuurd. “Een aantal mensen boekten er een vakantie achteraan en anderen juist weer ervoor. Op een gegeven moment ontstond er een WhatsApp-groep waarin iedereen liet weten waar ze op dat moment van hun reis waren,” vertelt Martin.

Leestip: 8 TIPS VOOR HET VINDEN VAN JE DROOMLOCATIE 

Stormvloed aan liefde tijdens de ceremonie

Op 21 juli 2022 was het zover; het huwelijksfeest van Chantal en Martin. De driedaagse bruiloft ging in de middag van start met een poolparty aan het zwembad met panoramisch uitzicht over de heuvels. Tijdens de aperitivo konden de gasten elkaar op een ontspannen manier leren kennen. Die avond werden er door Christa en Sándor verse pizza’s in de houtoven gebakken, gevolgd door flink wat dansen en zingen bij het kampvuur.

De volgende middag werd de 40 graden aangetikt en was het tijd voor de ceremonie. “Het moment dat mijn vader me wegbracht en ik in het bijzijn van pasgeboren zoontje Leif, mijn ouders en broertje mijn gelofte aan Martin mocht uitspreken, was erg bijzonder en emotioneel. We konden zó onszelf zijn bij elkaar en onze gasten, er was alleen maar liefde en begrip.” Vooral Leif wordt als een geschenk gezien en was er op ieder moment bij. “Martin had drie lieve kinderen uit zijn vorige huwelijk, dat wij samen een kindje mochten krijgen was niet vanzelfsprekend en maakte onze bruiloft compleet.” Ook Martin denkt met een warm gevoel terug aan de geloften. “Toen we elkaar aankeken, was het niet meer te houden. Die stormvloed aan liefde kwam er tijdens de geloften in woorden uit.”

Italiaanse sprookjesbruiloft

Na de ceremonie stond er een proseccotoren op het bruidspaar te wachten en mocht Martin zélf sabreren. Ook werden er hapjes en drankjes uitgedeeld terwijl er een street quartet speelde. De nodige kiekjes van de zojuist getrouwde Chantal en Martin mochten natuurlijk niet ontbreken. Na de borrel vond de golden hour shoot plaats in de prachtige omgeving van het landgoed. Vervolgens was het tijd om aan tafel te gaan. Samen met hun vrienden en dierbaren zaten ze aan één prachtig gedekte lange tafel en werd er een heerlijk Italiaans shared diner van verse streekproducten geserveerd, bereid door chefkok Sándor. Op de achtergrond speelde een Italiaanse liveband en rondom de tafel hingen romantische lichtjes. Martin: “We zijn echte bourgondiërs en vinden het heerlijk om mensen aan tafel te hebben, wijntje erbij en diepe gesprekken.” Geheel volgens Italiaanse traditie werd de bruidstaart na het diner aangesneden en als toetje geserveerd.

Met gevulde buiken verplaatsten Chantal, Martin en hun gasten zich naar een magische, festivalachtige plek in het bos. Op een groot houten platvorm vol lichtjes, werd er met een liveband tot in de late uurtjes onder de sterrenhemel gefeest. De volgende dag verlieten de gasten na een uitgebreid ontbijt Villa Marsi. “Deze bruiloft heeft voor ons bevestigd dat we meer tijd in Italië willen doorbrengen. Een eigen plek in Le Marche is dan ook onze nieuwe droom.”

Details van de huwelijksdag

X Trouwjurk: Ayanne

X Trouwpak: Suitsupply

X Locatie: Villa Marsi

X Fotograaf: TEAM