Alles over de aanschuifring 

Hoera je gaat trouwen! Hoogtijd om op zoek te gaan naar jullie perfecte trouwringen. Maar ga je dan voor een aanschuifring, of juist niet? En wat is een aanschuifring eigenlijk? Wij vertellen je alles wat je moet weten!

Wat is een aanschuifring?

Je trouwring is een bijzonder sieraad: hij staat symbool voor jullie oneindige liefde en je draagt ‘m je leven lang. Een aanschuiftrouwring – de naam zegt het al – is een trouwring die je aan jouw verlovingsring schuift, en je ze dus beide aan dezelfde vinger draagt.

Waarom zou je een aanschuifring dragen?

Stiekem is het een excuus om twee prachtige ringen om één vinger te dragen. Je verlovingsring is natuurlijk net zo bijzonder als je verlovingsring, deze wil je niet kwijt. Je geliefde heeft ‘m zorgvuldig uitgezocht en hij herinnert je aan dat prachtige, emotionele aanzoek. Op deze manier kun je ze beide blijven dragen en vormen ze samen één geheel, net als jullie aanzoek en bruiloft.

Simpel of met diamanten

Wat je vaak ziet, is dat het aanzoek gedaan wordt met een solitair met een prachtige (grote) diamant. Een aanschuifring moet daar dan wel bij passen, nóg een solitair met enorme diamant zal daarom niet zo handig zijn. Een klassieke smalle trouwring of eentje bezaaid met kleine diamantjes is perfect om als aanschuifring te gebruiken. Over het algemeen zijn aanschuifringen wat subtieler.

Alles over de aanschuifring
Foto: Rauschmayer

Verdeelde meningen

Natuurlijk is een aanschuifring niet voor iedereen weggelegd, je moet er maar van houden; 2 ringen om één vinger. Wij gingen even rond op de redactie om te polsen hoe een aantal vrouwen erover denken.

Team ja

Jody – “Mijn reden is heel slecht denk ik, haha. Maar ik zou mijn verlovingsring echt als blingbling eyecatcher willen en met een mooie aanschuifring erbij, vind ik dat een mooie aanvulling op die ring. Als ik denk aan trouwringen denk ik al snel aan een wat grovere ring, dus dan heb ik liever een subtiel setje bij elkaar. Ik hou wel van een beetje verfijnd.”

Susan – “Ik kan eerlijk gezegd niet wachten om verloofd te zijn, dus als het eenmaal zo ver is en we gaan vervolgens trouwen, moet ik er niet aan denken die verlovingsring weg te doen. Die ring is natuurlijk veel te mooi om afscheid van te nemen, een aanschuifring is dan juist hartstikke leuk. Zo heb je niet alleen een (nieuwe) trouwring, maar ook weer een nieuwe set en nieuwe look voor je verlovingsring.”

Maud – “Mijn vriend heeft mij nog niet ten huwelijk gevraagd, maar als dat moment ooit komt, weet ik al precies wat ik met mijn trouwring wil. Want waarom zou je je verlovingsring inruilen voor een trouwring als je beide kunt dragen? Een aanschuifring is de ideale oplossing! Ik draag graag sieraden en combineer alles. Hoe gaaf is het als je verschillende kleuren en materialen kunt combineren, zodat je een unieke combinatie om je ringvinger draagt na je huwelijk. En als ik beide ringen aan een vinger draag, heb ik nog een vinger aan de andere hand vrij voor eventuele andere cadeautjes die hij me in de toekomst wil geven.”

Alles over de aanschuifring
Foto: Emma Bauso, Pexels

Team nee

Jasmijn – “Ik zou het niet willen. Een verlovingsring en een trouwring vind ik echt twee verschillende dingen. Daarnaast ben ik ook niet zo’n fan van op elkaar gestapelde ringen, dus dan zou ik eigenlijk gewoon echt een andere willen. Ik zie een verlovingsring echt als iets tijdelijks en simpels, dus ik denk niet dat ik die nog zou willen dragen als ik getrouwd ben. Een trouwring is voor mij echt iets uitbundigs en speciaals en dat je die altijd draagt”

Jitske – “Ik heb een prachtige, klassieke verlovingsring. Glad, witgoud en met een briljant bovenop. Ik heb er nooit over nagedacht om mijn verlovingsring na mijn bruiloft niet meer te dragen, ik ben verliefd op dat sieraad! Toen mijn hubby en ik gingen shoppen voor trouwringen, heb ik van alles gepast. Breed, smal, eenvoudig, uitbundig én aanschuifring. Maar ik kon niets vinden wat ik mooi vond om mijn vinger. Uiteindelijk zijn we naar een edelsmid gegaan die onze droomringen met ons heeft ontworpen. Mijn trouwring is een brede witgouden ring, met aan de bovenkant een volledige rij diamanten. Maar de stijl van mijn trouwring is volledig anders dan mijn verlovingsring en daarom vind ik het niet mooi om ze aan één vinger te dragen. Daarbij; nu heb ik aan elke hand een ring met een bijzondere betekenis. Of ik nu links of rechts kijk, ik word aan beide kanten herinnerd aan mijn grote liefde.”