Winterwonderland – Trouwen in het koudste seizoen 

Winterwonderland – Trouwen in het koudste seizoen

Gezellig de open haard aan tijdens je trouwfeest terwijl er fakkels, kaarsen en vuurkorven branden? Trouwen in de winter is uniek en bijzonder. En als het sneeuwt, is het helemaal magisch. Lees hier hoe je jouw eigen winterwedding plant!

Winterbruiloften hebben een knusse charme. Niet veel bruidsparen kiezen ervoor om in het koudste seizoen te trouwen, maar wij zijn fan! Een van de voordelen: het is minder druk op veel trouwlocaties en bij de trouwfotografen. Ook om het weer hoef je je niet druk te maken. In de winter ga je automatisch al uit van slecht weer en elke zonovergoten dag is dan een mooie bonus. En áls het dan sneeuwt, is er niets magischer dan een fotoreportage buiten in het bos.

De locatie

Misschien dromen jullie van een sneeuwwit decor op een idyllische plek, maar in Nederland is sneeuw nu eenmaal niet gegarandeerd. Wil je toch een grotere kans op een winters landschap, kies dan voor een trouwlocatie in het noorden of oosten van het land. Nepsneeuw is ook een optie, maar dat moet je wel weer opruimen. En omdat je zeker in de winter geen controle hebt over het weer, is het verstandig om zo veel mogelijk onderdelen van de bruiloft op één locatie plaats te laten vinden. Of kies locaties die vlak bij elkaar liggen.

Tip: bespaar je gasten een lange terugreis in het holst van de nacht en organiseer een gezellig weddingweekend met overnachting.

Warme sfeer

Met sfeervolle verlichting zoals kaarsen, lichtslingers en glitterdecoratie krijgt een ruimte meteen een lichte, warme sfeer die je de kou van buiten doet vergeten. Kies je voor een trouwceremonie in de openlucht, zorg dan voor gezellige warme dekens voor jullie gasten en zet knisperende vuurkorven en fakkels neer. Of kies voor een ander ‘buitenmoment’ zoals het aansnijden van de taart, een wandeling met alle gasten of een vuurwerkshow aan het begin van de avond!

Tip: neem wel de veiligheidsvoorschriften in acht en zorg ervoor dat er hulpmiddelen klaarstaan in geval van nood.

Gember, kaneel, kruidnagels

Bij een perfecte bruiloft in de winter horen natuurlijk ook passende hapjes en drankjes. Ontvang jullie gasten met punch of glühwein om lekker op te warmen. Wat dacht je van een winters buffet met verschillende stoofpotjes, met kruiden als gember, kaneel en kruidnagels? Ruikt ook heerlijk!

Tip: het perfecte winters alternatief voor de klassieke sweet table is een hot chocolate- of whiskybar!

Warme accessoires

Van bruidsschoenen tot de jurk der jurken: voor je winterse trouwdag zijn de huidige bruidsmodetrends heel geschikt. Jurken met lange kanten mouwen of hooggesloten met een illusion decolleté passen perfect bij jullie winterwonderland. Een dikke panty, prachtige handschoentjes en een bontjasje of een gehaakte stola zijn natuurlijk accessoires die je niet kunt missen. En denk ook aan een (extra) paar stevige schoenen waarmee je door de sneeuw kunt lopen, zodat je wel de hele dag warme, droge voeten hebt. Er zijn ook speciale bruidslaarsjes die je onder je trouwjurk kunt dragen, net iets leuker dan je ‘gewone’ winterlaarzen en lekker warm!

Tips voor een winterse fotoreportage
  • Perfect is het zogenaamde ‘golden hour’, een uur voordat de zon ondergaat.
  • Neem een thermoskan hete thee mee voor tussendoor.
  • Lang (thermo)ondergoed of een gevoerde panty houden je warm en die zie je toch niet op de foto’s.
  • Zorg voor een noodpakketje met zakdoekjes, poeder en mascara.