Onze tips voor uniek trouwvervoer! 

Het kiezen van het juiste trouwvervoer kan nogal overweldigend zijn. Er zijn zoveel verschillende opties om uit te kiezen, van traditionele limousines tot bijzondere bussen. Let's dive in! Dit zijn een aantal opties en hun voor- en nadelen.

Onze tips voor uniek trouwvervoer!
Foto: Joe Ambrogio

Stijlvol arriveren op je bruiloft: een limousine als trouwvervoer

Limousines zie je regelmatig als trouwvervoer voorbij komen. Ze zijn vooral populair vanwege hun stijlvolle uitstraling en ruime interieur. Je huurt ze vaak met een chauffeur, wat jullie de kans geeft om te ontspannen en te genieten van de rit naar de ceremonie en/of de receptie.

Met z’n allen in de limousine

Een van de voordelen van een limousine als trouwvervoer is dat er genoeg ruimte is voor ‘alles en iedereen’. Denk aan de bruid (met haar enorme jurk), ouders van de bruid en haar bruidsmeisjes. De ruime zitplaatsen geven ook nog eens comfort en luxe tijdens de rit. Daarnaast zijn limousines vaak uitgerust met extra’s, zoals een minibar, speakers en discolichten. Dit zorgt voor een extra feestelijke sfeer tijdens de rit.

Extra lang of SUV?

Wist je dat er verschillende soorten limousines bestaan? Zo is er een stretch-limousine, die extra lang is. Perfect voor als jullie er met een grote groep in willen. Er zijn ook SUV-limousines. Deze zijn juist wat breder en ‘stoerder’ en bieden vooral extra ruimte voor spullen. Beide limo’s hebben een compleet andere uitstraling, dus denk daar goed over na voordat jullie op zoek gaan.

Belangrijk om rekening mee te houden

Ee nadeel aan het huren van een limousine als trouwvoer, is dat ze lastiger te manoeuvreren zijn in drukke gebieden en smalle straatjes. Houd hier dan ook rekening mee, het zou namelijk zonde zijn als jullie niet eens bij de trouwlocatie kunnen komen. Bespreek en plan daarom ook de route met de verhuurder, voordat jullie een limousine besluiten te boeken.

Boot als trouwvervoer — letterlijk in het huwelijksbootje stappen!

Hóe leuk is het om letterlijk samen in het huwelijksbootje te stappen?! Geen wonder dus dat boten als trouwvervoer steeds populairder worden. Vooral voor bruiloften aan het water worden ze steeds vaker geboekt. Het is een unieke en romantische ervaring voor jullie zelf en jullie gasten. Er zijn verschillende soorten boten waaruit je kunt kiezen als trouwvervoer, zoals jachten, sloepen, watertaxi’s en zelfs gondels.

Het leuke aan boten als trouwvervoer

Een van de grootste voordelen van boten als trouwvervoer is de romantische sfeer die het creëert. Een boottocht over het water kan een onvergetelijke ervaring zijn voor jullie en de gasten. Zij hebben waarschijnlijk nog nooit zo’n geweldige entree gezien. Daarnaast is het natuurlijk geweldig voor de trouwfoto’s!

Buiten de boot

Het grootste nadeel van boten als trouwvervoer is dat het weer extra belangrijk is. Regen, wind of ruwe wateren kunnen ervoor zorgen dat de boottocht minder aangenaam wordt. Zorg er daarom voor dat je altijd een backup plan hebt voor het geval het weer niet meewerkt.

Tip: Bekijk deze 5 trouwlocaties aan het water.

Waar moet je op letten bij het boeken van een boot als trouwvervoer?

Als je een boot wilt boeken als trouwvervoer, zijn er een aantal dingen waar jullie op moeten letten. Zo moet de boot natuurlijk wel groot genoeg zijn. Willen jullie alleen een bootje voor jullie eigen entree? Dan is een kleine boot prima. Maar als jullie van plan zijn de complete receptie op een boot te houden, dan hebben jullie natuurlijk een grotere nodig.

Daarnaast is het belangrijk om te controleren of de boot beschikt over de juiste vergunningen en verzekeringen. Ook moet je nadenken over de catering en decoratie van de boot. Veel bedrijven bieden deze diensten aan, maar het is belangrijk om duidelijke afspraken te maken over wat er precies wordt geleverd en hoeveel het kost. Zo staan jullie niet opeens voor verrassingen.

Tot slot is het belangrijk om het tijdschema en de route van de boottocht goed af te stemmen op de rest van jullie bruiloft. Zo voorkom je vertragingen en onnodige stress op de grote dag.

Onze tips voor uniek trouwvervoer!
Foto: Willeke Terlouw

Klassieke auto’s als trouwvervoer zijn stijlvol & romantisch

Op jullie trouwdag wil je natuurlijk in stijl arriveren. Een klassieke auto is dan perfect trouwvervoer. Klassieke auto’s stralen namelijk romantiek en elegantie uit, maar ook hierin zijn weer verschillende stijlen te vinden.

Kies jullie stijl

Klassieke auto’s zijn er namelijk in verschillende soorten en maten, van vintage Rolls Royces tot elegante oldtimers. Het is belangrijk om te kijken welk type het beste past bij jullie bruiloftsthema en persoonlijke stijl. Een stijlvolle oldtimer past bijvoorbeeld goed bij een vintage thema, terwijl een klassieke Rolls Royce past bij een meer formele bruiloft. Let er ook op dat niet alle klassieke auto’s evenveel ruimte hebben. In sommige modellen moeten jullie dan ook echt met z’n tweetjes, zonder ouders of eventuele bruidskinderen.

Op tijd reserveren

Klassieke auto’s zijn populair als trouwvervoer, houd hier dan ook zeker rekening mee als je gaat boeken. Zorg dat jullie op tijd zijn met het onderzoeken van verschillende opties, het aanvragen van offertes en natuurlijk het daadwerkelijk boeken van een klassieke auto.

Leestip: Oldtimers als trouwvervoer — een stijlvolle rit op jullie trouwdag

Onderhoud en verzekering

Het kan zomaar zijn dat klassieke auto’s duurder zijn dan het huren van gewone auto’s voor jullie bruiloft. Dit komt doordat het onderhoud van een klassieke auto duurder is en ze vaak minder brandstofefficiënt zijn. Houd hier dus rekening mee bij het bepalen van je budget.

Als je eenmaal een klassieke auto hebt gevonden die aan jullie wensen voldoet, is het belangrijk om te kijken naar de staat van de auto en de verzekering. Klassieke auto’s kunnen dus onderhoudsgevoelig zijn, zorg ervoor dat je de auto van tevoren inspecteert en eventuele gebreken bespreekt met de verhuurder. Daarnaast is het belangrijk om te controleren of de auto goed verzekerd is.

Trouwvervoer voor groepen: vintage bussen

Wanneer jullie met een groep zijn, is het een goed plan om een bus te huren. Zo kun je met een bus bijvoorbeeld als bruid met de bruidsmeisjes arriveren, als bruidegom met bruidsjonkers, of alle gasten van A naar B vervoeren als jullie bruiloft op verschillende locaties plaatsvindt. Bovendien kan het inhuren van een vintage bus als trouwvervoer een nostalgisch en romantisch tintje geven aan de dag.

Bussen voor jullie bruiloftsthema

Er zijn verschillende soorten bussen voor trouwvervoer. Zo zijn er klassieke bussen met een vintage uitstraling, maar ook moderne bussen die van alle gemakken zijn voorzien. Wanneer jullie op zoek gaan naar een bus, is het handig om jullie bruiloftsthema in het achterhoofd te houden.

Waarom bussen perfect zijn als trouwvervoer

Veiligheid staat voorop en ook hier scoren bussen punten. Want als jullie bruiloftsgasten van de ene naar de andere locatie moeten, terwijl er al wat alcoholische drankjes gedronken zijn, is het wel zo fijn dat ze vervoerd worden. Zo komt iedereen gegarandeerd veilig aan op de plek van bestemming.

Daarnaast kan het praktisch zijn in termen van logistiek. Het kan helpen om de dag soepeler te laten verlopen en zorgt ervoor dat iedereen op tijd op de juiste locaties arriveert. Dan is tijdstress als sneeuw voor de zon verdwenen.

Onze tips voor uniek trouwvervoer!

Paardenkoetsen als trouwvervoer voor romantiek van vroeger

Een van de meest klassieke en romantische opties voor trouwvervoer is de paardenkoets. Het is een vervoersmiddel dat perfect past bij een sprookjesachtige bruiloft en velen dromen ervan om op deze manier vervoerd te worden op hun grote dag. Een paardenkoets brengt een gevoel van elegantie en romantiek met zich mee en is daarom perfect geschikt voor bruiloften met een traditioneel thema. Het is ook een geweldige manier om te ontsnappen aan het lawaai en de drukte van het moderne leven en je te wanen in een andere tijd.

Verschillende formaten koetsen

Bedenk van tevoren met hoeveel mensen jullie in de koets willen. Samen als bruidspaar, met bruidskinderen of ouders erbij? Het aantal mensen bepaalt namelijk het formaat van de koets en ook de hoeveelheid paarden die jullie daarvoor moeten inzetten.

Een ander belangrijk punt om in gedachten te houden is dat paardenkoetsen niet geschikt zijn voor alle locaties. De paden moeten breed en goed begaanbaar zijn en er moet voldoende ruimte zijn om te manoeuvreren. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de weersomstandigheden, omdat een paardenkoets niet geschikt is bij slecht weer.

Bruiloftsthema: Wild West Wedding

Welzijn van de paarden

Houd ook altijd het welzijn van de paarden in gedachten. Hebben jullie bijvoorbeeld een live band of vuurwerk geregeld voor tijdens jullie entree? Dan is het misschien niet zo handig om een paardenkoets te huren. Probeer ook niet te veel mensen in een koets te proppen, zonder dat daar afspraken over gemaakt zijn met het bedrijf.