Start de zoektocht naar jouw droomlocatie 

Start de zoektocht naar jouw droomlocatie
Foto: Steven de Cuba

De locatie regelen is heel belangrijk voor jullie trouwdag en daarom helpen wij jullie aan wat tips om de perfecte en ideale locatie te vinden die bij jullie past.

Tip 1: ideeën

Hebben jullie al een idee? Scroll eerst wat door Google en Pinterest om op goede ideeën te komen. Maak een bord op Pinterest aan waar alle inspiratie in kan worden gepind. Volg je ons al @bruidmagazine?

Tip 2: overeenkomsten

Zijn er verschillen in jullie smaken? Wil jou partner liever buiten, met blauwe kleuren en jij het tegenovergestelde of komt het wel overeen. Bekijk samen de mogelijkheden die jullie beiden leuk vinden en kom tot overeenkomsten.

Tip 3: overleggen

Overleg goed met elkaar wat jullie beiden willen en sluit ook compromis.

Tip 4: prijskaartje

Een van de belangrijkste dingen van het uitzoeken van een locatie is het budget. Vergeet niet erbij te bedenken dat de catering er nog niet bij zit. Wanneer je niet zeker weet hoeveel een locatie ongeveer kost kan dit altijd worden opgevraagd.

Tip 5: film inspiratie

Houd een filmmarathon war jouw favoriet bruiloften in voorkomen om nog meer ideeën op te oden over de sfeer. Kijk tip; Twilight Breaking Dawn part 1, Love Actually en Mamma Mia.

Tip 6: kleurenthema

Het is handig om alvast een kleurenthema na te denken zodat de locatie hier een beetje op aan kan worden gepast. Denk bijvoorbeeld aan een groene omgeving.

Tip 7: samen op stap

Ga eens een paar locaties bezoeken om te kijken of ze in het echt net zo ogen als op foto. Bedenk wel: wanneer  jullie bruiloft in de zomer plaatsvindt maar jullie bezoeken het in de herfst, dat het dan wel anders oogt.

Tip 8: extra’s

Altijd al gedroomd van vuurwerk, dineren in de tuin, alpaca’s of andere extra’s? maak eerst plannen wat voor speciaals jullie in gedachten hebben, zodat je hiermee met de locatie rekening kan houden.

Tip 9: mogelijkheden

Grootste plannen voor vuurwerk? Check dit dan vooraf goed bij de locatie of dit mogelijk is bij de locatie. Zo voorkom je teleurstellingen.

Tip 10: verschillende locaties

Beslis alvast of de bruiloft op één of twee locaties komt. In de kerk de ceremonie en het feest elders, of een plek waar alles in één kan.

Lees ook: Een goede voorbereiding is het halve werk

Tip 11: gasten

Familie, vrienden en kennissen. Wanneer het één grote gezellige boel wordt is het goed om rekening te houden met plek bij de ceremonie en het feest, vergeet ook niet om goed op parkeergelegenheid te letten.

Tip 12: party time

Natuurlijk zorgt muziek voor de kers op de taart dat het feest een knaller wordt. Dus bedenk of jullie meer een DJ, band of een playlist houden. Voor de DJ en live muziek moet wel ruimte zijn.

Tip 13: catering

Wil je zelf je catering doen? Niet overal kan dat, veel locaties hebben al een catering bedrijf in dienst.

Tip 14: bestemming

Op reis gaan? Altijd al gedroomd van een buitenlandse bruiloft of zijn er nog twijfels. Bekijk ook de magische buitenlandse locatie.

Tip 15: Do it yourself

Nog niet de perfecte locatie gevonden? Wat dacht je van hem zelf maken? Ken je nog iemand die die o zo mooie tuin heeft of een park.

Tip 16: check dubbel check

Je kan overal trouwen maar niet overal geldt jouw ja woord. Check dus of de locatie officieel tot trouwlocatie benoemd is.

Tip 17: zwart op wit

Wanneer je al wat hebt geregeld zorg dan ook dan het al zwart op wit is zodat het officieel is. Zo hoef jij je geen zorgen te maken voordat de dag aanbreekt.

Tip 18: uniek

Vergeet niet te kijken naar alle bijzonder locaties waarvan je nog nooit hebt gehoord dat iemand daar is getrouwd, zoals een maisveld.

Tip 19: hapjes & drankjes

Met het eten en drinken zijn er ook hierbij heel veel mogelijkheden. Denk aan een open bar, buffet, diner aan tafel en nog veel meer. Tip: Vergeet ook niet om met het menu rekening te houden met de gasten; kindermenu en vegetariërs.

Tip 20: let op de tijd

Wees snel met het boeken van de locatie zodat je zo meteen zeker kan zijn dat jullie feest plaatsvindt op de perfecte locatie. Boek ongeveer 12 maanden van tevoren.