12 tips voor het vinden van jullie trouwlocatie 

Het vinden van een trouwlocatie is de basis van jullie huwelijksdag. Het plannen van alle festiviteiten kan immers pas beginnen als je de datum én locatie hebt. Met deze tips komen jullie zeker terecht bij de locatie van jullie dromen.

Op tijd jullie bruiloft locatie zoeken

Boek jullie locatie zo vroeg mogelijk, zo weet je zeker dat er voldoende beschikbaarheid is rond jullie voorkeursperiode of -datum.

Officiele trouwlocatie vinden

Check van tevoren goed of de locatie een officiele trouwlocatie is, of dat er toestemming moet komen om er te trouwen. Kijk ook of alle vergunningen geregeld zijn, bijvoorbeeld als je een vuurwerkshow wil.

Verschillende wedding rooms

Kijk op de locatie wat de diverse ruimtes zijn voor de onderdelen van de wedding. Misschien wil je er de ceremonie, het diner én het feest houden, dan moeten deze ruimtes wel beschikbaar zijn. Vraag ook wat de opties zijn voor slecht weer.

De perfecte locatie voor jullie huwelijksgasten

Sommige locaties zijn geschikt voor een grote groep mensen, anderen meer voor een intiem gezelschap. Laat je hiervoor goed informeren, zodat de locatie past bij wat jij voor ogen hebt.

Tip voor het vinden van jullie perfecte trouw locatie: de locatie wedding guide

12 tips voor het vinden van jullie trouwlocatie
Foto: Kimberly Duchateau

Catering voor de bruiloft

Vraag ook na wat de mogelijkheden zijn wat betreft de drankjes, hapjes en diner. Op sommige locaties mag (of moet) je zelf een cateraar regelen, op andere locaties neem je alles af van de locatie.

Jullie eigen trouwinrichting

Wellicht spreekt een locatie jullie aan, maar de inrichting niet. Soms is het mogelijk zelf bij een verhuurbedrijf of via je weddingplanner meubilair te huren en te plaatsen. Zij zorgen dan voor lege ruimtes.

Weddingparty opties

Denk jij gelijk aan een confettikanon, vuurkorven of andere feestelijke versieringen? Bij veel locaties zijn er beperkingen vanwege milieuregels of brandveiligheid.

Jullie huwelijksmuziek afspelen

Sommige locaties hebben een beperking voor het feest, bijvoorbeeld hoe hard de muziek mag staan, of hoelaat de muziek afgelopen moet zijn. Dit is handig om te weten als jij juist houdt van harde muziek en late feestjes. Het is ook mogelijk dat er op een locatie helemaal versterkte muziek gedraaid mag worden.

Tip voor jullie huwelijksmuziek: download de gratis BRUID musthave playlists guide

Bereikbaarheid van het trouwfeest

Kijk of de locatie goed bereikbaar is. Jij wil misschien wel middenin de bossen trouwen, maar kan je oma die slecht ter been is er ook komen?

Budget voor jullie trouwlocatie

Het is fijn om vooraf een duidelijk beeld te hebben van het budget, als alle kosten van de bruiloft op een rij staan, dan weet je precies hoeveel geld haalbaar is voor de locatie. Daarna kunnen jullie verschillende offertes opvragen en vergelijken.

Trouwen in jullie favoriete seizoen

Wanneer je weet in welk seizoen jullie willen trouwen, dan kun je gerichter op zoek gaan naar locaties. Sommige populaire locaties zijn bijvoorbeeld in mei en juni volgeboekt, maar in de herfst wel beschikbaar. En anderen zijn weer heel geschikt voor een prachtige winterbruiloft.

Ervaringen van voorgangers

Om jullie keuze uiteindelijk te bepalen, is het misschien een goede optie om goed de reviews van een bepaalde locatie te checken en aan vrienden of kennissen te vragen wat hun ervaringen zijn met trouwlocaties.