Trouwen in Vegas: het iconische huwelijk van Elvis en Priscilla Presley 

Las Vegas staat bekend om veel dingen, maar vooral om trouwen. Het is zelfs de stad met de meeste huwelijken ter wereld. De titel "Huwelijkshoofdstad van de Wereld" wordt gevierd op 3 september 2023 in het Caesars Palace. Een hoogtepunt van de dag: de taart van Elvis en Priscilla Presley wordt nagemaakt door de beroemde Las Vegas taartenspecialist Carlo's Bake Shop.

Terug naar het huwelijk

Elvis Presley heeft niet alleen geschiedenis geschreven met zijn muziek, maar ook met zijn legendarische huwelijk in Las Vegas. Daar trouwde hij met Priscilla Beaulieu. In 1967 werd dit belangrijke evenement, het symbool van celebrity bruiloften. Dit blijft tot op de dag van vandaag een iconisch moment in de popcultuur. Het paar verloofde zich met Kerstmis 1966 en hoewel de relatie veel aandacht kreeg in de media, slaagden ze erin om veel details van de ceremonie geheim te houden. De verlovingsring van Priscilla was een prachtige 3,5 karaat diamanten ring, gezet in platina. Deze verlovingsring geldt zelfs vandaag de dag nog als een van de meest indrukwekkende verlovingsringen in de geschiedenis van beroemdheden.

Het grote trouwmoment

De bruiloft van Elvis en Priscilla Presley, vond plaats op 1 mei 1967 in het Aladdin Hotel in Las Vegas. De ceremonie was intiem en exclusief, met minder dan 14 bruiloftsgasten. Het privékarakter van het evenement onderscheidde zich sterk van andere celebrity-huwelijken en gaf de bruiloft een vleugje oprechtheid en romantiek. Velen beschouwen deze bruiloft nog steeds als het ‘Wedding Capital of the World’ van de Rock ‘n’ Roll. Hoewel het huwelijk niet lang standhield – het paar scheidde in 1973 – blijft de magie van deze dag onvergetelijk.

De trouwoutfits van het paar worden beschouwd als symbolen van de glamour van de late jaren 1960. Elvis droeg een stijlvol zwart pak, vergezeld van een vest en een wit overhemd met ruches aan de kraag. Het pak was onmiskenbaar eigentijds en straalde tegelijkertijd een zekere terughoudendheid uit. Elvis maakte de look compleet met een zwarte stropdas en klassieke zwarte leren veterschoenen. Priscilla Presley droeg een witte trouwjurk met lange kanten mouwen en parelversieringen. Ze droeg ook een tiara en een sluier van bijna een meter lang. Priscilla’s bruidsmake-up en bruidskapsel waren net zo spectaculair als haar trouwjurk. Ze had haar haar in een volumineuze, getoupeerde stijl die perfect de modetrend van die tijd weergaf. Haar bruidsmake-up was opvallend maar klassiek, met sterk geaccentueerde ogen en een subtiele lipkleur. De trouwoutfits van Elvis en Priscilla Presley hebben de tand des tijds doorstaan en zijn nog steeds een geliefd onderwerp in de mode- en popcultuur. Ze weerspiegelen niet alleen de persoonlijke stijl van het paar, maar ook de tijd waarin ze leefden – met elegantie, glamour en romantiek.

De bruidstaart van de Presleys

De bruidstaart van de Presleys was een waar meesterwerk. Deze bruidstaart wordt nog steeds beschouwd als een monumentaal voorbeeld van bakkerskunst en design. Zes lagen van biscuitdeeg, dubbel gevuld met abrikozenjam en een Beierse room met kersensmaak. De bruidstaart was bedekt met een kersenfondantglazuur en versierd met rode marsepeinen rozen. In een tijd waarin bruidstaarten vaak bescheiden waren, stelde de Presley-taart nieuwe normen voor luxe en extravagantie. Ze werd al snel een van de meest iconische elementen van de bruiloft en heeft in de loop der tijd een vaste plek gevonden in de popcultuur.

Trouwen in Vegas: het iconische huwelijk van Elvis en Priscilla Presley
Foto: Tylerrae Mills

Een eer aan de bruidstaart

Deze iconische taart zal ter ere van het 70-jarig jubileum van Las Vegas als de ‘Wedding Capital of the World’, opnieuw worden gebakken door de wereldberoemde bakkerij Carlo’s Bake Shop. De taart van Carlo’s Bake Shop heeft dezelfde afmetingen als het origineel, bestaat uit zes lagen, is ongeveer een meter hoog en werd binnen twee dagen voltooid. De taart zal tijdens het evenement op 3 september exclusief als pronkstuk worden tentoongesteld. Gasten en fans kunnen de taart zo bewonderen en fotograferen. Bovendien zal Carlo’s Bake Shop individuele taartstukken serveren die zijn gebaseerd op de originele huwelijkstaart van de Presleys.

Er worden honderden stellen verwacht bij de festiviteiten in het Caesars Palace. Het programma voor deze dag omvat onder andere een gezamenlijke vernieuwing van de huwelijksgeloften voor de deelnemende stellen, een brunch en een originele vintage Vegas muziekproductie. De extravagantie zal een eerbetoon zijn aan de liefde en het huwelijk, evenals aan de meer dan 5 miljoen stellen die in Clark County zijn getrouwd. Proost, op de liefde!