De beste muziek voor het allerbeste feest 

Hoe uitnodigend de dansvloer ook is, de enige manier om hem goed gevuld te krijgen, is door het spelen van de juiste muziek. En ook de openingsdans en het slotnummer kunnen sfeerbepalend zijn. Samen met een expert geven we je tips voor een spetterend feest van begin tot eind!

De beste muziek voor het allerbeste feest
FOTO: Kimberly Duchateau Photography

Everybody dance now

De nachtmerrie voor veel bruidsparen: een lege dansvloer. Hoe krijg én houd je deze vol? “Laat de dj starten met rustige achtergrondmuziek en geef mensen de tijd om met elkaar te praten”, aldus Remy Dik van entertainmentbureau Skyfly.nl. “Na de openingsdans- of speech is het belangrijk dat de opbouw goed is, dat er voor zowel jong als oud iets leuks te horen is en dat de muziek goed in elkaar overloopt.”

Dans der dansen

Een openingsdans is niet alleen romantisch, het heeft als voordeel dat het de start van jullie bruiloftsfeest inluidt. Liever geen openingsdans? Dan zijn er natuurlijk een aantal alternatieven. Geef een korte welkomstspeech te midden van al jullie gasten. Spreek hierbij met de band of dj af dat de muziek na je laatste woord op een harder volume gaat en begin dan lekker te dansen.

Swingend slotstuk

Net zoals je het feest opent met een passend nummer, sluit je hem ook met een toepasselijk liedje af. Deze zijn momenteel heel populair:

Eigen verzoekjes

Om jullie feestavond persoonlijk te maken, kunnen jullie natuurlijk een aantal nummers draaien die voor jullie een speciale betekenis hebben. Bespreek met jullie band of dj welke dat zijn en geef hen vervolgens de vrije hand. Een professionele dj of band voelt de sfeer in de feestzaal perfect aan en weet het beste op welk moment een bepaald nummer ingezet kan worden.

Weten wat wel en niet mag qua jullie trouwmuziek?: lees hier verschillende trouwlocatie tips