Zelf je eigen decoraties voor jullie bruiloft maken 

Het maken van je eigen decoraties voor jullie bruiloft is een creatieve en leuke manier om jullie persoonlijkheid en stijl aan de grote dag toe te voegen. Het is ook een geweldige manier om geld te besparen, omdat je niet hoeft te betalen voor dure kant-en-klare decoraties. Dit zijn onze tips en tricks...

Gezellig knutselen

Hoe leuk is het om tijdens de voorbereidingen van jullie bruiloft samen te knutselen aan jullie decoratie. Maak samen een moodboard, verzamel materialen en trek er een aantal weekenden voor uit om onder het genot van snackjes en muziek samen te DIYen.

Gepersonaliseerde banners

Maak een gepersonaliseerde banner om op te hangen op jullie trouwlocatie. Je kunt de banner maken van stof, papier of zelfs hout. Voeg jullie namen en trouwdatum toe en kies een kleurenschema dat past bij het bruiloftsthema.

Centerpieces

Creëer jullie eigen centerpieces door gebruik te maken van bloemen, kaarsen of een combinatie van beide. Je kunt bijvoorbeeld een vaas of pot vullen met bloemen en deze op een mooie manier op tafel plaatsen. Of je kunt een kandelaar versieren met bloemen en kaarsen om een romantische sfeer te creëren.

Photobooth props

Knutsel jullie eigen photobooth props! Denk aan snorren, hoeden en brillen. Gebruik hiervoor karton en verf en voeg jullie eigen creatieve details toe. Je kunt hier ook leuke bordjes voor maken met jullie namen en trouwdatum.

Personaliseer jullie menukaarten met jullie initialen, namen of trouwdatum. Voeg hierbij een persoonlijke touch toe door zelf getekende illustraties of foto’s erbij te doen. Dit is niet alleen leuk voor de gasten, maar ook voor jullie! Ook kun je ervoor kiezen om de tafelnummers zelf te maken. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van verschillende materialen, zoals houten kaartjes of stenen, en deze te personaliseren met de namen van jouw gasten. Hierdoor wordt de tafelschikking niet alleen overzichtelijk, maar ook persoonlijk. Dit kan natuurlijk ook hartstikke goed met naamkaartjes. Ook de servetten kunnen een personal touch krijgen. Je kunt de servetten personaliseren door jullie initialen, namen of trouwdatum erop te laten drukken in de vorm van een monogram of een kleine tekst op de rand van de servet. Op deze manier maak je de tafel helemaal af. We hebben al een kleine DIY voor de tafelschikking online staan trouwens!

HANDIG: LIEFDE VOOR LETTERS – EEN SNELCURSUS HANDLETTERING

Bedankjes

Geef gepersonaliseerde cadeautjes aan jullie gasten als bedankje voor hun aanwezigheid. Je kunt bijvoorbeeld kleine flesjes met jullie eigen gemaakte gin of jam geven, of gepersonaliseerde sleutelhangers of fotolijstjes met jullie namen en trouwdatum. Zo kunnen jullie gasten nog lang terugdenken aan de mooie dag. Als je nog op zoek bent naar een tip, we hebben onlangs een artikel geplaatst over hoe je zelf bruisballen als bedankje kunt maken.

Trouwringendoosje

Personaliseer het trouwringdoosje waarin de ringen worden bewaard. Voeg hierbij bijvoorbeeld jullie initialen of trouwdatum toe, zodat de ringen niet alleen op een speciale manier bewaard worden, maar ook nog een persoonlijk accent krijgen. Jullie kunnen er ook voor kiezen het doosje een bijzondere vorm of kleur te geven. Of wat dacht je van een bijzonder materiaal? Leef je vooral lekker uit! Onlangs zetten we nog drie ideetjes om op een originele manier jullie trouwringen te presenteren online.

Zelf je eigen decoraties voor jullie bruiloft maken
Foto: Pexels, Maahid Mohamed

Kies jouw favoriete kleuren voor de decoraties, bloemen en bruidstaart

Een thema hoeft niet al te ingewikkeld te zijn, het kiezen van jullie favoriete kleur(en) zorgt ook voor eenheid, sfeer en natuurlijk jullie personal touch. Hierbij kun je de kleuren laten terugkomen in de decoraties, bloemen en bruidstaart. Bovendien hebben veel kleuren ook een symbolische betekenis, waardoor je deze op een mooie manier kunt gebruiken tijdens de bruiloft. Met een kleur in gedachte, is het misschien ook weer makkelijker om aan de slag te gaan met DIY’s.

LEES OOK: DE LEUKSTE BRUILOFT THEMA’S VOOR JULLIE TROUWDAG

Populaire kleuren en hun symboliek

Rood

Rood staat voor passie en liefde. Het is een gedurfde en krachtige kleur die goed past bij een romantische bruiloft.

Roze

Roze staat voor liefde en tederheid. Het is een zachte en romantische kleur die goed past bij een klassieke bruiloft.

Blauw

Blauw staat voor rust en kalmte. Het is een koele en elegante kleur die goed past bij een moderne of minimalistische bruiloft.

Geel

Geel staat voor vrolijkheid en optimisme. Het is een zonnige en energieke kleur die goed past bij een zomerse of buitenbruiloft.

Groen

Groen staat voor natuur en rust. Het is een frisse en rustgevende kleur die goed past bij een tuinbruiloft.

Kleurenpalet

Bij het kiezen van jullie favoriete kleuren is het belangrijk om te kijken naar welke kleuren goed bij elkaar passen en welke kleuren goed passen bij de stijl van de bruiloft. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kleurenpalet met meerdere kleuren die goed bij elkaar passen, of juist voor één hoofdkleur met enkele accentkleuren.