Vind de perfecte bloemen voor jullie winterbruiloft 

Terwijl de meeste bloemen hun kopjes verstoppen tijdens de wintermaanden, zijn er een paar die juist dan schitteren. Hier zijn enkele van onze favorieten.

Vind de perfecte bloemen voor jullie winterbruiloft
Foto: Dianas Ideenreich

De Amaryllis op jullie bruiloft

De betoverende amaryllis! Deze bloem heeft lange, elegante stelen en trompetvormige bloemen. Van het zuiverste wit, tot het diepste rood dat de liefde symboliseert. Als je op zoek bent naar een statement-stuk voor je bloemendecoratie, dan is de amaryllis dé keuze.

Winterbruiloft met Ranonkels

Ranonkels zijn subtiel, zacht en absoluut betoverend. Met hun fijne blaadjes en levendige kleuren, brengen ze de perfecte wintersfeer naar elk bloemstuk. Ze zijn verkrijgbaar in een overvloed aan tinten, van het zachtste pastel tot rijke, diepe kleuren. Dus of je nu gaat voor een serene, witte winterwedding of een feest vol kleur en warmte, ranonkels zijn ondenkbaar voor je bloemendecoratie.

Winterse Rozen op je trouwerij

Rozen en bruiloften, de perfecte match. Maar terwijl we deze bloemen vaak associëren met zonnige zomerdagen, zijn ze in de winter ook prachtig. Je kunt gaan voor dieprode rozen die mooi staan bij een sneeuwwitte achtergrond. Of denk aan witte rozen die juist de winter weerspiegelen.

Voeg wat groen toe aan jullie bruiloft

Na de bloemen, is het tijd om wat groen toe te voegen. Niet alleen geeft het contrast, maar het geeft ook dat echte wintergevoel.

Dennen

Als er één geur is die direct herinneringen aan winteravonden oproept, dan is het wel de geur van dennen. Wanneer je dennentakjes in je bloemstukken verwerkt, voeg je niet alleen een prachtige groene textuur toe, maar je haalt ook dat knusse gevoel naar je bruiloft.

Vind de perfecte bloemen voor jullie winterbruiloft
Foto: Alisa Anton

 

Eucalyptus

De zachte grijsgroene tinten van de bladeren van de eucalyptus geven elk bloemstuk een subtiele flair. Maar het is niet alleen de kleur die de charme bepaalt. De geur van eucalyptus zorgt voor een vleugje frisheid. Of het nu gecombineerd wordt met rijke rode rozen of naast stralend witte amaryllis staat, eucalyptus voegt altijd een moderne touch toe.

Leestip: welke alternatieven zijn er voor je bruidsboeket?

Combineren maar: tips voor het samenstellen van je winterse bloemstuk

Het mooie van deze bloemen en groen is dat ze zo veelzijdig zijn. Hier zijn enkele tips om ze te matchen.

Contrast

Contrast in je bloemstukken kan het verschil maken tussen ‘gewoon mooi’ en ‘adembenemend’. Stel je een bruidsboeket voor met heldere tinten van ranonkels, naast donkere rozen. Voeg een paar stelen van stralende witte amaryllis toe en je hebt een prachtig boeket van contrasten.

Volume

Het maken van het perfecte bloemstuk gaat ook over dimensie. Wie wil er nu een plat of levenloos boeket? Hier komt volume en hoogte om de hoek kijken. Denk aan takjes dennen die zorgen voor diepte van kleur en structuur. Daarnaast is er de eucalyptus voor extra lagen en hoogtes. Samen brengen ze die knusse, winterse sfeer.

Vind de perfecte bloemen voor jullie winterbruiloft
Foto: Days in June fotografie

Centerpieces op jullie dinertafel

Stel je voor: de dinertafels, stijlvol gedekt, en in het midden een winters centerpiece. De amaryllis bijvoorbeeld, trekt onmiddellijk de aandacht. Met om hem heen een verzameling van rozen en ranonkels. Maar de echte sfeermakers? De dennen en eucalyptus! De groenheid van de dennen met de grijsgroene tinten van de eucalyptus zijn een winterse match. Het geheel voegt diepte en textuur toe aan de tafelsetting.