Wat kost een bruidsboeket? + tips om te besparen 

Een bruidsboeket kan een prachtige aanvulling zijn op jouw outfit op de grote dag. Maar is het dragen van een bruidsboeket eigenlijk verplicht en hoeveel kost een bruidsboeket eigenlijk? Keep on reading, wij hebben alle antwoorden!

Traditioneel onderdeel

Hoewel een bruidsboeket al eeuwenlang een traditioneel onderdeel is van de bruidslook en een bruiloft in zijn algemeen, is het niet verplicht om er een te hebben. Sommige bruiden kiezen ervoor om geen bruidsboeket te dragen vanwege persoonlijke voorkeur of praktische redenen, zoals allergieën of budgetbeperkingen.

Toch kan het dragen van een bruidsboeket wel voordelen hebben. Zo kan het een bruid helpen om zich zelfverzekerder te voelen tijdens het schieten van de trouwfoto’s. Want, help?! Wat moet je anders met je handen doen? Het dragen van een bruidsboeket kan daarnaast ook bijdragen aan de cohesie van de trouwfoto’s en kan het een leuke traditie zijn om door te geven aan de volgende generatie.

Alternatieven

Als je twijfelt over het dragen van een bruidsboeket, zijn er verschillende alternatieven om te overwegen. Zo kun je in plaats van een boeket kiezen voor een corsage, haarsieraden of een mooie statement ketting. Naast deze alternatieven in plaats van het bruidsboeket, heb je natuurlijk ook nog een alternatief bruidsboeket. Denk aan een boeket van parels of papieren bloemen.

Talloze opties

Als je wel een bruidsboeket wilt dragen, zijn er talloze opties om uit te kiezen, van traditionele rozenboeketten tot wilde, ongestructureerde boeketten. Het is belangrijk om te bedenken welke stijl bij de rest van de bruiloft en bij jouw persoonlijkheid past. Door te experimenteren met verschillende opties, kan je de perfecte aanvulling vinden op jouw droombruiloft.

Wat kost een bruidsboeket? + tips om te besparen
Bloemen: @deine_trau_manufaktur // Foto: @der_bilderbua & @tudor_art_

Let’s talk money

Als aanstaande bruid ben je vast benieuwd naar de kosten van een bruidsboeket. Het is begrijpelijk dat je wilt weten wat je kunt verwachten qua prijs voor dit belangrijke onderdeel van jouw grote dag. Yes, we gaan dieper in op de kosten van een bruidsboeket en waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van jouw perfecte boeket.

Hoeveel kost een bruidsboeket?

De kosten van een bruidsboeket kunnen uiteraard variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan de grootte van het boeket, de soort bloemen die je kiest, en de locatie waar de bloemen vandaan komen. Over het algemeen kan je rekenen op een prijs tussen de €100 en €300.

Bijkomende kosten

Wanneer je de kosten voor jouw bruidsboeket gaat bespreken met de bloemist, is het belangrijk om te letten op eventuele bijkomende kosten. Denk hierbij aan het bezorgen (zoek hier een bruiloftsbloemist bij jou in de buurt) van het boeket of extra kosten voor speciale bewerkingen van de bloemen. Het is verstandig om deze zaken van tevoren te bespreken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Een goede bloemist zal hier duidelijk en transparant op antwoorden.

Tips om te besparen op je bruidsboeket

Als je op zoek bent naar manieren om te besparen op de kosten van jouw bruidsboeket, kan je overwegen om te kiezen voor seizoensbloemen of om het boeket eenvoudiger te houden. Simpele boeketten met minder bloemen zijn vaak goedkoper dan boeketten met veel bloemen of bewerkelijke elementen. Let er trouwens wel op dat je bruidsboeketten met siezoensbloemen vaak eerder moet bestellen dan boeketten zonder seizoensbloemen. Gelukkig hebben we al voor je uitgezocht hoe ver je van tevoren jouw bruidsboeket moet bestellen zodat je daarmee niet de mist in gaat.

DIY boeket

Om kosten te besparen, kan je er ook voor kiezen om zelf jouw bruidsboeket te maken. Het maken van jouw eigen boeket geeft je de kans om te kiezen voor de bloemen die jij het mooist vindt en geeft je de vrijheid om het boeket te maken zoals jij dat wilt. Houd er wel rekening mee dat het maken van jouw eigen boeket veel tijd en werk kan kosten. Wellicht wil je hiervoor eerst zelfs een workshop of cursus volgen, dat kost dan ook weer tijd. Gelukkig is er online ook een hoop gratis informatie te vinden.

Eind goed, al goed

Al met al zijn er veel mogelijkheden om de kosten van jouw bruidsboeket te bepalen. Door vooraf een budget vast te stellen en rekening te houden met de verschillende factoren die de kosten kunnen beïnvloeden, kan je ervoor zorgen dat je jouw perfecte bruidsboeket hebt op jouw grote dag, zonder onverwachte kosten. Mocht je op zoek zijn naar nog meer tips om te besparen? Onze Trouwdag XXL-Planner heeft een hele budget sectie. Snel even downloaden dus ;).