Zo draag je een sleep en zo lang kan ‘ie zijn

JURK: Pronovias

Veel bruiden dromen van een bruidsjurk met een lange, schitterende sleep. Zie je al voor je hoe je als een verbluffend mooie prinses vol zelfvertrouwen je grote liefde tegemoet loopt? Wij vertellen je alle need-to-knows over de sleep. Dream away!

Hoe lang?

De lengte van een sleep is een kwestie van smaak. Het is wel zo mooi als de sleep bij de sfeer van de bruiloft past. Een tien meter lange sleep is misschien niet zo handig als je in een kleine tuin trouwt.

Brush

De kortste variant van de sleep wordt ook wel brush genoemd. Hij sleept maar ietsjes over de grond en geeft de rok vooral extra volume.

Court

De op een na kortste sleep is de court, met een lengte van 30 tot 60 centimeter. Perfect voor een bruiloft in de buitenlucht.

Chapel

Als je liever iets meer drama wilt, is de chapel jouw ding. Een echte blikvanger met zijn één tot twee meter lengte en tegelijkertijd praktisch voor een intieme bruiloft op een kleinere trouwlocatie.

Kathedraal

Met een lengte van drie meter is deze sleep gemaakt voor de fashionista. Volgens de traditie wordt deze sleep bij kerkelijke huwelijken gedragen, vandaar de naam. Om de sleep goed tot zijn recht te laten komen, moet je wel genoeg ruimte hebben onderweg naar het altaar.

Royal

Zoals de naam al doet vermoeden, is de royal sleep een koninklijke, extralange variant. Zoals die van Kate Middleton bijvoorbeeld. Bij zo’n sleep heb je wel een paar handen extra nodig om je te helpen. Een eervolle taak voor de bruidsmeisjes!

Op naar het altaar!

Laat, voor je naar het altaar loopt, je sleep goed leggen door je bruidsmeisjes of bijvoorbeeld je moeder. Zet een paar stappen en check nog een keer of de sleep netjes ligt. Op naar je grote entree! Aangekomen bij je grote liefde is het weer aan je bruidsmeisje om ervoor te zorgen dat de sleep goed ligt en er adembenemend uitziet op de foto’s.