Nieuwe trend: verlovingsring voor mannen! 

Waarom zou alleen de bruid to be een verlovingsring krijgen? Bruid & Bruidegom Magazine spotte een stoere nieuwe trouwringentrend in Engeland: de (m)engagement ring, oftewel een verlovingsring voor de man.

Nieuwe trend: verlovingsring voor mannen!
Foto: Gift Habeshaw, Pexels

Oude traditie

Vroeger was het heel normaal dat zowel vrouwen als mannen in de maanden voor hun bruiloft een verlovingsring droegen. Die ring verhuisde dan tijdens de huwelijksceremonie van de ene naar de andere hand en fungeerde vervolgens als trouwring. Inmiddels is deze traditie vervangen door de nieuwere trend dat (voornamelijk) vrouwen een verlovingsring én een trouwring krijgen. Het grootste deel verlovingsringen op de markt, is dan ook voor vrouwen. Een beetje oneerlijk als je het ons vraagt.

(M)engagement ring

Ook mannen willen stiekem niets liever dan zien hoe hun partner op één knie gaat en hen die ene belangrijke vraag stelt… inclusief ring natuurlijk. Gelukkig komt er langzaam beweging in de markt. De nieuwste trouwtrend is namelijk de ‘(m)engagement ring’: jawel, een verlovingsring voor de man! In Engeland zijn er al juweliers die speciale (m)engagement-collecties maken: stoere verlovingsringen voor mannen.

Bedankje voor het aanzoek

Het idee achter de verlovingsring voor de man is officieel dat veel vrouwen het leuk vinden om iets ‘terug te doen’ voor hun lief. Hij heeft immers een prachtig aanzoek geregeld en een mooie ring gekocht. Die ring staat symbool voor de belofte die hij aan haar doet om de rest van haar leven van haar te houden en bij haar te blijven. Maar hoe zit het dan met háár belofte? Door een ring voor hem te kopen, accepteer je als vrouw niet alleen officieel het aanzoek, maar geef je op jouw beurt ook een belofte aan je verloofde. Dat is toch een mooie bezegeling van jullie verloving?

Hoe zit het met de mannen?

Allemaal leuk en aardig natuurlijk, dat concept. Maar we moeten niet vergeten dat er een heleboel fantastische koppels rondlopen bestaande uit twee mannen. Waar zijn al die tijd de verlovingsringen voor hen gebleven? Gelukkig komen er dus steeds meer verlovingsringen voor mannen op de markt, en met nog een beetje geduld, misschien net zo veel als voor vrouwen.

Nieuwe trend: verlovingsring voor mannen!
Foto: Breuning

Als vrouw het heft in eigen hand nemen

Je staat te springen om te trouwen, maar jouw geliefde vriend heeft je nog steeds niet ten huwelijk gevraagd. Hoogtijd om een tripje naar de juwelier te plannen en een mooie verlovingsring voor jouw toekomstige man uit te zoeken. Tenminste, we gaan er wel vanuit dat hij ‘ja’ zegt 😉  Wij zien namelijk geen reden waarom je als vrouw niet gewoon zélf het aanzoek kunt doen.

Gelukkig komen er dus steeds meer ringen op de markt, waardoor je dus ook meer keus hebt tijdens het uitzoeken van een ring voor jouw lief. Hopelijk kun je hier en daar stiekem achterhalen wat hij mooi vindt, al zou hij er ongetwijfeld blij mee zijn.

Stoere verlovingsringen voor mannen

Mannen hoeven zich geen zorgen te maken dat ze straks ook met een solitair om hun vinger moeten lopen. De (m)engagement ring is een stoere ring, met of zonder diamant. Dat hangt van je persoonlijke voorkeur af. En je kunt er zelf voor kiezen of je de ring na de bruiloft doordraagt als je trouwring, of dat jullie samen nog speciale trouwringen uit gaan zoeken.

Kun je online nog geen geschikte ring vinden om jouw vriend ten huwelijk mee te vragen? Klop dan eens aan bij een edelsmid, zij kunnen samen met jou de perfecte verlovingsring voor hem ontwerpen.

Naast een edelsmid hebben wij deze verlovingsringen gespot bij Breuning en Tiffany & Co.