Weg stress: beauty tips voor de bruidegom 

Ook mannen kunnen wel wat beauty tricks gebruiken na de vermoeiende planningsfase van jullie bruiloft! Wij hebben wat ontspannende en praktische tips voor lichaam en geest op een rijtje gezet, voor een stralende bruidegom naast een blushing bride.

1. Wellnessdag

Laten we beginnen met de dingen die iedereen weet, maar zelden doet. Wat dacht je van een dagje wellenss – alleen of met je bruidsjonkers. Veel schoonheidssalons bieden op maat gemaakte behandelingen aan voor mannen of zelfs specifiek voor de bruidegom. Gezichtsbehandelingen zoals reiniging, peeling, oog- en gezichtsmaskers geven je een frisse teint.

2. Oase van rust

Kom je liever thuis tot rust, dan tover je je appartement natuurlijk om tot een wellnessoase. Ontspan met een lekker bubbelbad op de muziek die je leuk vindt. Als je huid snel uitdroogt, gebruik dan na het badderen een vocht inbrengende crème. Op een andere manier rust nodig? Ga dan voor een ontspannende yoga-sessie.

3. Gezond zweten

Trakteer jezelf op een uitgebreid bezoek aan de sauna. Zo’n warmte-aanval is een echte energievuller voor het lichaam. Je zweet binnen 15 minuten ongeveer een halve liter vloeistof uit – veel afvalstoffen die zich in het lichaam hebben opgehoopt. Daarnaast is een saunasessie gunstig voor de luchtwegen en versterkt het je immuunsysteem. Ook reinigt hevige zweten verstopte poriën, je huid droogt minder snel uit én wordt beter van bloed voorzien.

Weg stress: beauty tips voor de bruidegom
Foto: Unsplash, Firza Pratama

4. Nieuwe fresh

Om er perfect uit te zien voor de bruiloft is – naast de selectie van het pak en accessoires natuurlijk – een goede styling belangrijk. Plan zeven tot tien dagen voor de bruiloft een kappersbezoek, zodat je op de grote dag precies weet hoe je het kapsel wilt en kunt stylen. De nek en bakkebaarden kun je het beste twee dagen van tevoren scheren.

5. Manicure

Een manicure voor mannen is niet langer ongewoon en wordt vaak voor de bruiloft gedaan. Je vingers worden ontdaan van overtollige huid en je nagels krijgen een nieuwe glans. Wat zo goed werkt aan de handen, werkt natuurlijk ook aan de voeten. Niemand ziet dit op de bruiloft (behalve je bruid tijdens de huwelijksnacht), maar een pedicure is erg ontspannend.

6. Ontharen

Wil je jouw borst- en rug haar verwijderen, maar niet scheren? Probeer voor deze speciale gelegenheid ‘sugaring’. Een lauwwarme suikerpasta wordt verwarmd, aangebracht op het te ontharen gebied en met een ruk eraf getrokken. Het klinkt pijnlijker dan dat het is en geeft langdurig resultaat.

7. Wenkbrauwen

Als we het hebben over ontharen, is het logisch om ook het onderwerp wenkbrauwen eens nader te bekijken. Zorg ervoor dat ze er verzorgd uitzien, zodat je ogen echt stralen. Het is voldoende om de te haren verwijderen die buiten de natuurlijke boog groeien.

8. Goed scheren

Als je een gevoelige huid hebt, gebruik dan een droog scheerapparaat in plaats van een nat scheerapparaat. Zo voorkom je ingegroeide snorharen, die niet alleen pijnlijk zijn, maar er ook onaantrekkelijk uitzien. Daarnaast kun je aftershave en een verzachtende gezichtscrème gebruiken. Wil je je baardscheerbeurt voor de grote dag door professionele handen laten uitvoeren? Ga dan naar een barbier!

9. Zomerse teint

Een mooi, zomers kleurtje krijg je met een zelfbruiner of spray tan. Doe dit een twee tot drie maanden voor de bruiloft, om de kleur te testen. Je wilt immers niet oranje vooraan het altaar staan. Onthoud de kleur/teint en doe het een week voor je bruiloft nog eens.

10. De finishing touch

Het is eindelijk zover, je gaat trouwen! Om eventuele oneffenheden in de huid te verbergen of om nog een laatste keer naar het kapsel te kijken, is het een goed idee om de stylist van je geliefde nog eens langs te laten komen. Ze kan je huid een subtiele finish geven voordat je voor het altaar gaat.