8 details voor een klassieke bruiloft 

Van een stralend witte trouwjurk tot elegante trouwringen - schoonheid zit ‘m in de details! Wij geven je acht magische tips voor een onvergetelijke classy wedding.

8 details voor een klassieke bruiloft
Foto: KATHARINA BÖHLER FOTOGRAFIE

1. Droom in het wit

Een elegante, witte trouwjurk is the way to go! Een bruidsjurk met een simpele snit en vleugje tule benadrukt de schoonheid van iedere bruid. Kies voor de finishing touch een all white bruidsboeket.

2. Sieraden

Iets ouds, iets nieuws en iets geleends – dit oude bruidsgezegde kun je prachtig vangen in je accessoires! Parels zijn tijdloos: het maakt niet uit of ze uit de juwelendoos van je oma komen of dat je ze gloednieuws aanschaft, met parels creëer je binnen een handomdraai een classy én luxe look.

3. Back to black

Classy en elegant is het devies voor de klassieke bruidegom. Met andere woorden: hij draagt een zwarte smoking met wit overhemd en zwarte vlinderdas. Klassieke accessoires als zilveren manchetknopen en een corsage op de revers – passend bij het bruidsboeket – maken de look af.

LEESTIP: 3 LOOKS VOOR DE BRUIDEGOM 

8 details voor een klassieke bruiloft
Foto: KATHARINA BÖHLER FOTOGRAFIE

4. Keep it simple!

Een ronde bruidstaart in stijlvol wit is een all time favoriet. Het bijzondere design met bloemen complementeert het klassieke huwelijksconcept én biedt een smaakvol hoogtepunt. Traditioneel gezien is het aansnijden van het bruidstaart het startsein voor de festiviteiten.

5. Papeterie

Huwelijksdrukwerk is een goede manier om je gasten een voorproefje te geven van het decoratiethema. Met bijpassende menu- en tafelkaarten zorg je voor een picture perfect plaatje. Blauwe kleuraccenten en pareldetails creëren een klassieke look en een gepersonaliseerd naamkaartje is niet alleen mooi, maar ook een geweldig gastgeschenk.

6. Speeches

Traditioneel geven de ouders van het bruidspaar, de bruidsmeisjes en de bruidsjonkers een korte toespraak. Dit gebeurt niet tijdens de ceremonie, maar kan worden opgenomen in het avondprogramma.

Weten wat te geven aan de bruidsgasten?: duurzame gastgeschenken voor na jullie bruiloft

7. Details

Grote bloemstukken, kandelaars met lange kaarsen en porseleinen huwelijksservies creëren een magische sfeer op jouw trouwlocatie. Een bruiloft in klassieke stijl laat veel vrijheid voor mooie huwelijksgebruiken- en tradities. Voeg bijvoorbeeld something blue toe aan je kleurconcept voor bijzondere accenten.

8. Say yes

Klassieke trouwringen zijn een tijdloos en eeuwigdurend symbool van de liefde. Glanzend witgoud schittert tijdens de ceremonie en onderstreept jullie jawoord door de minimalistische schoonheid. Maak de set compleet met een memoire-ring, waarbij je bijvoorbeeld voor elk bijzondere moment in jullie leven samen een extra steen laat zetten.

3 tips voor de speech

X Oefening baart kunst

Vermijd lange en moeilijk geformuleerde zinnen. Schrijf liever een paar belangrijke punten op indexkaarten en oefen de toespraak een paar keer voor de spiegel.

X Kort en emotioneel

Een goede speech vertelt over jouw relatie en liefde voor het bruidspaar – zo kort en zoet mogelijk! Langer dan tien minuten zou-ie niet mogen duren.

X Vriendschap

Als bruidsmeisje of getuige vertel je over jullie vriendschap. Grappige anekdotes en emotionele herinneringen creëren een liefdevolle stemming en maken je toespraak persoonlijk.

CREDITS:

PLANNING EVENTPLANUNG MARINA BRZOVIC

FOTOGRAFIE KATHARINA BÖHLER FOTOGRAFIE

BLOEMEN PASSIFLORA

BRUIDSMODE DIE BRAUTFLÜSTERIN

HAAR & MAKE-UP BEAUTYSCHÖN

PAK MODE BURKHARD

SIERADEN SOPHIA SINGER JEWELRY

SWEET TABLE FOOD&CAKE

PAPETERIE GRAFIK HEIMAT

DECORATIE SOMEBOSQUE PICNIC & WEDDINGS

LOCATIE BLANK UND RAUM STUDIO