8 tips voor het vinden van je droomlocatie 

8 tips voor het vinden van je droomlocatie
FOTO: Mariska Staal Fotografie

Jullie trouwlocatie is de basis voor de dag waar je al zó lang van droomt. Met onze tips en ideeën vind je die magische plek in no time!

Pin it

Niet pinnen met je pinpas, maar pinnen op Pinterest! Hier kun je ontzettend veel ideeën en inspiratie vinden. Maak je eigen moodboard en ‘pin’ alles wat met jouw droomlocatie te maken heeft. Van decoratie tot ceremoniesetting. Maak ook allebei een lijstje met jullie ja’s en nee’s wat locatie betreft en leg de lijstjes naast elkaar. Vinden jullie een ruime, groene omgeving bijvoorbeeld allebei belangrijk, laat dit dan één van je prioriteiten zijn tijdens de zoektocht. Zo werk je samen naar een steeds concreter resultaat toe en heb je goed voor ogen wat je precies zoekt.

 

Money, money, money

Ho stop, niet meteen naar je favoriete locatie uit deze special rennen! Ga eerst samen aan tafel zitten en bepaal hoeveel geld jullie willen en kunnen uitgeven aan de bruiloft en welk deel van dat budget gereserveerd is voor de locatie. Niet het meest spannende onderdeel, dat weten we, maar wel belangrijk om teleurstellingen te voorkomen.

 

Rondneuzen

Hebben jullie al een aantal favoriete locaties gevonden, maar is het nog lastig om knopen door te hakken? Bezoek dan jullie top-5 in het echt, zo kun je alvast een selectie maken van wat de voordelen en de nadelen per locatie zijn. Als er een top-3 is gemaakt, kan er altijd nog een afspraak worden gemaakt om de locatie nóg een keer te bezoeken, maar wees wel op tijd! Neem eventueel familieleden of goede vrienden mee die hun mening kunnen geven.

 

Vuurwerk of alpaca’s?

Altijd al gedroomd van vuurwerk, alpaca’s, een reuzenrad, een circusthema inclusief artiesten of andere over the top extra’s tijdens jullie huwelijksfeest? Bespreek jullie ideetjes dan zo snel mogelijk met de locatie en jullie weddingplanner. Misschien zijn er vergunningen nodig en het kan zomaar gebeuren dat er niet voldoende ruimte is op locatie. Better safe than sorry!

 

Liefde gaat door de maag

Veel locatie-aanbieders kunnen de gehele catering verzorgen. Het is slim om dit tot in detail door te spreken. Wie regelt de taart, gaan jullie voor een diner aan tafel of een buffet, kan er een kindermenu gemaakt worden, zijn er opties voor vegetariërs of veganisten, kan de band een hapje mee-eten, kiezen jullie voor een open bar? Allemaal dingen om duidelijk te krijgen.

 

Vastleggen

Om er zeker van te zijn dat jullie droomlocatie beschikbaar is op de dag dat jullie trouwen, boek je ongeveer twaalf maanden voor de bruiloft de locatie. Bespreek dan meteen even of je bijvoorbeeld een optie kunt nemen, zodat de datum voor jullie wordt vastgehouden. Let op: vindt de ceremonie ook plaats op de locatie? Check dan altijd of het een officiële trouwlocatie is! Je kunt dit bij de locatie of bij de gemeente navragen.

 

Details

Vraag een offerte aan bij jullie favoriete trouwlocatie en bespreek deze rustig met elkaar. Zijn jullie akkoord? Ga dan in gesprek over de details, zoals bijvoorbeeld de opstelling van de tafels en stoelen, de beschikbare drankjes en de decoratie.

 

Slaapplekken

Komen er gasten van ver? Zorg dan dat er slaaplekken in de buurt van jullie feestlocatie zijn of vervoer erheen als je niets in de buurt kunt vinden. Check hotels in de omgeving of regel slaapplekken bij vrienden en familie.