Intieme Surinaamse bruiloft met 30 gasten 

Chrystal (29) en Denzel (26) komen uit grote Surinaamse families. Als iemand trouwt, dan trouwt de hele familie. Wanneer ze tijdens corona naar 30 gasten moeten, blijkt het een enorme uitdaging te zijn.

Intieme Surinaamse bruiloft met 30 gasten
Foto: Rachelle Dens Fotografie

Trouwen doe je met de hele familie

“Wij komen uit grote Surinaamse families. Als iemand trouwt, dan trouwt de hele familie. Daarom hebben we soms lastige keuzes moeten maken als het gaat om wie we uitnodigen. Mijn man en ik hebben besloten dat wij alleen mensen uitnodigen die dichtbij ons staan en die betrokken zijn bij ons leven. Dat ging soms gepaard met een dikke streep door de naam van een oom of tante.”

Niet iedereen begreep onze keuzes

“En er kwamen ook andere struggles bij kijken. Sommige gasten begrepen niet dat wij geen kinderen op onze bruiloft uitnodigden en probeerden ons daarmee onder druk te zetten. Ook vonden wij het moeilijk om niet alle broers en zussen van onze ouders uit te nodigen. Het was lastig om te kiezen tussen familie en hele goede vrienden, want ik beschouw veel van mijn beste vriendinnen als familie.”

Lezen over nog een intieme bruiloft? Intieme bruiloft van actrice Kat Dennings.

Van 120 naar 30 gasten

Uiteindelijk hebben we onze gastenlijst beperkt tot het gezin van onze ouders en beste vrienden, maar door Covid-19 moesten we van 120 terug naar 30 gasten. We hebben de bruiloft veel intiemer ervaren en het paste zo goed bij de setting van de dag. De betrokkenheid, liefde en emoties waren heel intens en voelbaar. Doordat het zo kalm en intiem was, kwamen alle details nog beter naar voren en sprong elk facet van onze bruiloft er nog meer uit. Wij hadden het ongetwijfeld niet anders gewild!” – Chrystal

De gouden tip van Chrystal: “Laat je lijst alleen gevuld zijn met personen die dichtbij jou en je partner staan. Oprechte vriendschappen!”

Wil je meer verhalen van echte bruidsparen? Lees dan ook De intieme bruiloft van Olga en André of Driemaal is scheeprecht voor Thamara en Jelle.

Intieme Surinaamse bruiloft met 30 gasten
Foto: Rachelle Dens Fotografie