Tips voor het plannen van de perfecte huwelijksreis 

Jullie huwelijksreis is het begin van jullie leven samen als getrouwd koppel. Jullie kunnen hier eindelijk ontspannen na alle hectiek rondom de bruiloft en samen herinneringen gaan maken. Om ervoor te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt, is het belangrijk om alles zorgvuldig te plannen.

Tips voor het plannen van de perfecte huwelijksreis
Foto: Wes Hicks

Bepaal jullie huwelijksreisbudget

Voordat jullie de huwelijksreis kunnen plannen, moeten jullie eerst een realistisch budget vaststellen. Het ligt namelijk aan het budget welke bestemmingen, accommodaties en activiteiten mogelijk zijn.

Bespreek samen wat jullie prioriteiten zijn voor de huwelijksreis. Willen jullie ontspannen op een luxe resort, of zijn jullie meer geïnteresseerd in avontuurlijke activiteiten? Praat over wat jullie grootste wensen zijn, zo krijgen jullie een beter idee van wat jullie huwelijksreis gaat kosten. Zoek vervolgens uit wat bepaalde bestemmingen, accommodaties en activiteiten die jullie op het oog hebben kosten. Houd hierbij rekening met zowel de hoog- als laagseizoenen, aangezien prijzen daarin kunnen verschillen. En, vergeet de extra kosten niet! Voor bijvoorbeeld eten, excursies, fooien en souvenirs. Deze kosten kunnen snel oplopen, dus het is verstandig om ze van tevoren in te schatten.

Maak gebruik van websites en apps die kortingen en aanbiedingen verzamelen voor vluchten, accommodaties en activiteiten. Zoek naar goede deals. Als jullie flexibel zijn met de reisdatum, bestemming of accommodatie, kan dit ervoor zorgen dat jullie veel besparen. Reis bijvoorbeeld tijdens het laagseizoen, wanneer prijzen vaak lager zijn.

Tips voor het plannen van de perfecte huwelijksreis
Foto: Docusign

Vind de perfecte huwelijksreisbestemming die bij jullie past

Samen de perfecte huwelijksreisbestemming kiezen kan lastig zijn. Praat over wat jullie leuk vinden om samen te doen. Zijn jullie fan van zon, zee en strand of geven jullie de voorkeur aan een actieve vakantie in de natuur? Door het hierover te hebben, kunnen jullie een weg vinden in wat voor soort bestemming jullie willen.

Het kan handig zijn om rekening te houden met de reistijd naar verschillende bestemmingen. Een lange reis kan vermoeiend zijn en kostbare tijd nemen van jullie huwelijksreis. Het weer op jullie bestemming is overigens ook niet onbelangrijk ;). Zorg ervoor dat de weersomstandigheden tijdens jullie huwelijksreis gunstig zijn. Want laten we eerlijk zijn, niemand heeft zin in veel regen of extreme hitte. Tot slot begrijpen we dat het verleidelijk is om meteen te kiezen voor een populaire huwelijksreisbestemming, maar bekijk toch wat andere opties. Kijk naar minder bekende bestemmingen, of bestemmingen die misschien niet meteen voor de hand liggen. Dit is meestal veel leuker dan populaire bestemmingen.

Het perfecte verblijf voor jullie huwelijksreis

De locatie van jullie verblijf is het belangrijkste. Zoek naar accommodaties dichtbij de bezienswaardigheden en activiteiten die jullie willen gaan doen. Dit bespaart tijd en zorgt ervoor dat jullie het meeste uit jullie huwelijksreis halen. Ook niet geheel onbelangrijk zijn de faciliteiten van het verblijf, zoals een zwembad, spa, fitnessruimte of restaurants. Kies een accommodatie met faciliteiten die voor jullie een must have zijn.

Lees vooral reviews van anderen om een beter beeld te krijgen van de kwaliteit van het verblijf. Hier gaan jullie veel baat bij hebben straks. Veel hotels en resorts bieden ook nog eens speciale huwelijksreisarrangementen of kortingen. Vraag naar zulke aanbiedingen, die kunnen bestaan uit gratis upgrades, spa-behandelingen of andere extra’s.

Onvergetelijke momenten tijdens jullie huwelijksreis

Een huwelijksreis wordt nóg leuker door samen activiteiten te ondernemen! Omarm de cultuur en tradities van jullie bestemming door mee te doen aan lokale activiteiten. Denk hierbij aan een kookworkshop, het bijwonen van een traditionele dansvoorstelling of het bezoeken van historische plekken. Jullie kunnen ook wateractiviteiten doen zoals snorkelen of duiken.

Hoewel het slim is om activiteiten van tevoren te plannen, moeten jullie ook wat ruimte open laten voor spontaniteit. Zo krijgen jullie de kans om onverwachte avonturen te beleven. Zorg wel dat er een goede balans is. Wissel een actieve dag vol excursies af met een heerlijk dagje luieren aan het strand.

 

Wat mee te nemen op jullie huwelijksreis?

Als jullie op honeymoon gaan, moeten jullie wel goed voorbereid op pad. Zorg dat jullie belangrijke documenten bij de hand hebben. Zoals, paspoorten, bankpassen, creditcards, vliegtickets, accommodatie- en activiteitenboekingsbevestigingen en rijbewijzen. Neem ook voldoende kleding mee dat past bij het weer en de activiteiten die jullie gaan doen. Denk aan comfortabele kleding voor overdag, nette kleding voor chique diners en zwemkleding voor het strand of zwembad. Ook niet te vergeten, toiletartikelen zoals tandpasta, tandenborstels, scheermesjes, shampoo, conditioner, zonnebrandcrème, aftersun, haarborstel en eventueel make-up. Neem ook jullie medicijnen mee en stel een kleine EHBO-set samen met pleisters, pijnstillers, insectenmiddel en andere nodige items.

Denk aan het meenemen van jullie telefoons, opladers, een camera, een tablet of e-reader en een universele reisadapter om al jullie apparaten op te laden. Pak ook handige reisaccessoires in, zoals een waterdichte tas voor het strand, een powerbank voor opladen onderweg, een rugzak voor dagtochten en een reiskussen.

Zorgeloos genieten van jullie huwelijksreis

Om zonder zorgen van jullie huwelijksreis te kunnen genieten, is het belangrijk om te kijken naar verzekeringen en veiligheid. Het is een goed idee om een reisverzekering af te sluiten die dekking biedt voor zaken als medische kosten, verlies of diefstal van bagage en annuleringskosten. Zo kunnen jullie met een gerust hart op pad. Zorg er ook voor dat jullie op de hoogte zijn van de benodigde vaccinaties en gezondheidsmaatregelen voor jullie bestemming. Zoek vervolgens informatie op over de veiligheidssituatie van jullie bestemming. Houd rekening met lokale gebruiken en wetten, en volg reisadviezen van de overheid op.

Noteer de noodnummers van jullie bestemming, zoals het nummer voor de politie, ambulance en de contactgegevens van de dichtstbijzijnde ambassade. Maak tot slot kopieën van belangrijke documenten zoals paspoorten, rijbewijzen, verzekeringspolissen en belangrijke telefoonnummers. Bewaar deze op een veilige plek, bijvoorbeeld in jullie e-mail of op een beveiligde cloudopslag.

Tips voor het plannen van de perfecte huwelijksreis
Foto: Francesca Tirico

Romantische gebaren tijdens jullie huwelijksreis

Terwijl jullie bezig zijn met de voorbereidingen voor jullie huwelijksreis, kan het ook leuk zijn om na te denken over verrassingen voor elkaar. Organiseer bijvoorbeeld een verrassingsontbijt op bed voor je partner. Neem contact op met de accommodatie om dit te regelen of bereid zelf een heerlijk ontbijt en leg er een lief briefje of kaartje bij. Je kunt ook een ontspannende spabehandeling boeken voor jullie beiden, zoals een massage, gezichtsbehandeling of een romantisch bubbelbad. Een verrassingsuitje plannen naar een speciale plek op jullie bestemming is ook leuk, zoals naar een mooi uitkijkpunt gaan, een verborgen strand bezoeken of eten in een romantisch restaurant. Je kunt ook voor iets simpelers gaan en een romantische avond voor jullie tweeën regelen. Dit kan een filmavond in de hotelkamer zijn of een strandwandeling bij zonsondergang.

Geef elkaar kleine, persoonlijke cadeautjes tijdens de huwelijksreis, zoals een fotoboek met jullie favoriete herinneringen, een handgeschreven liefdesbrief of een speciaal sieraad. Of laat liefdesbriefjes of -berichtjes achter op onverwachte plekken voor je partner om te vinden, bijvoorbeeld in hun koffer, onder hun kussen of in hun schoenen.

Meer tips nodig?: Hoe plan ik mijn huwelijksreis?

Tips voor het plannen van de perfecte huwelijksreis
Foto: Nathan Dumlao