Feestelijk lunchen met je gasten 

Feestelijk lunchen met je gasten
FOTO: Wianda Bongen Photography

Ontvangen jullie de daggasten eerst thuis rond lunchtijd voordat jullie aan het grote trouwavontuur beginnen? Dan is het natuurlijk heel gezellig om van deze lunch iets feestelijks te maken. Hier vind je een aantal handige en smakelijke tips!

Misschien past een cateraar niet meer helemaal binnen jullie budget of vind je het gewoon ook veel leuker om alles zelf te regelen. Bedenk van tevoren wel goed wat je wilt. Een uitgebreide lunch vraagt veel meer voorbereiding dan een snelle hap. Kies wat bij jullie én – niet onbelangrijk – jullie tijdsschema past.

Lunchmaids

Als je zelf voor het eten zorgt, wees er dan zeker van dat er genoeg mensen zijn die alles voor jullie klaarzetten en eventueel bedienen. Je moeder heeft wel andere zaken aan haar hoofd op dat moment, dus vraag haar vriendinnen om bij te springen. Of de buurvrouwen, je nichtjes… wedden dat ze het een eer vinden om jullie lunchmaids te zijn?

Draaiboekje

De dag van tevoren kun je, met hulp, de boodschappen doen en zo veel mogelijk klaarzetten. Lees: alles wat niet gekoeld hoeft te staan, zoals glazen, rietjes, servetten, borden, bestek en potten met snoep. Staat alles buiten? Zorg dan dat je goed uitlegt hoe laat en waar alles moet komen te staan en hoe het eruit moet zien. Maak bijvoorbeeld een mini-draaiboek.

Lunchtips
  • High tea. Leuke etagères met kleine hapjes, zoals mini-sandwiches en borrelglaasjes gevuld met dipgroente, soesjes, bonbons, aardbeien…
  • Belegde broodjes. Simpel, maar stijlvol met een hippe wikkel om de broodjes en bakkerstouw, gestapeld op een grote etagère.
  • Voor zomerse dagen serveer je koude pastasalade, groene salade en rustieke broden die de gasten zelf mogen snijden – met een doek erover voor de hygiëne.
  • Als je wat vroeger op de dag begint, denk dan zoet! Koffiekannen in pasteltinten, verse kruidenthee, koffiebroodjes, oma’s appeltaart en mama’s cheesecake, brownies… Yum!
Proost!

Vergeet de drankjes niet! Stort ijsblokjes in zinken teilen en zet daarin de flesjes of blikjes. Giet sap in een mooie glazen kan of karaf, liefst vers natuurlijk. Of tover deze mimosa-bar tevoorschijn (staat bovenaan ons lijstje). Vers fruit, sap en champagne: laat iedereen zelf mixen. Zo geef je een feestelijk en zomers tintje aan de lunch.

Tips:
  • Buiten? Investeer in fleurige muggenkapjes. Staat gezellig en je weet zeker dat er geen ongedierte op jouw lekkere hapjes afkomt.
  • Kleed de boel aan met prikkers, vlaggetjes, rietjes en bekertjes in dezelfde stijl. Op www.weddingdeco.nl vind je alles wat je nodig hebt, van glazen tot caketoppers.