DIY: 3x ringen presenteren 

Ben jij ook fan van DIY-en en zoek je een originele manier om jullie ringen te presenteren op de grote dag? De bruiden Anne, Marinka en Lotte delen hun DIY-tips voor een ringenkussen, ringenkistje en ringenplankje.

1. I-do-kistje

Marinka: “Voor onze trouwdag zochten we een ringendoosje of -kussentje dat geen aanslag zou zijn op ons budget, maar wel gepersonaliseerd. Met veel knutselspullen hebben we onze eigen draai gegeven aan een eenvoudig houten doosje.”

Nodig:
Houten (thee)doosje – Stukje mdf – Figuurzaag – Jute – Kant – Kralen – Bedels (hartje, sleutel) – Touw – Hobbylijm

Zo maak je ‘m:
Teken jullie initialen of ‘I do’ op het mdf en zaag dit uit met de figuurzaag. Plak ze aan de binnenkant van het doosje. Plak het kant langs de onderste rand. Maak twee rolletjes van jute en leg deze in het doosje, zet eventueel vast met lijm of dubbelzijdig plakband. Hier kun je de trouwringen tussen steken. Bevestig het touw op het deksel. Bind hier de bedels en de kralen aan.

2. Handletter-boomstam

Lotte: “We wilden graag een ringenplankje dat paste bij onze trouwdag. Daarom kochten we een plakje boomstam bij een woonwinkel. Een kennis heeft ons eigen ontwerp met het trouwlogo, onze namen en trouwdatum op het hout aangebracht door middel van laser. Ons neefje mocht de ringen brengen, maar niemand mocht het plankje aanraken of vasthouden van hem, haha.”

Nodig:
Plak boomstam, glad geschuurd – Boor – Lint/touw – Houtbrander/soldeerbout – Uitgeprint sjabloon – Carbonpapier

Zo maak je ‘m:
Oefen deze DIY eerst een paar keer op een stuk oud hout. Leg het carbonpapier op het hout en het sjabloon daarop. Trek het sjabloon over met een potlood (stevig drukken). Nu het sjabloon op het hout staat, kun je dit voorzichtig inkleuren met de houtbrander of soldeerbout. Doe dit heel langzaam, zo houd je controle over de lijnen. Boor twee gaten in het midden van de boomstam, steek het lint/touw er doorheen en zet het aan de achterkant vast.

3. Kalenderkussen

Anne: “Mijn man en ik trouwden op Curaçao en we zochten nog iets origineels om de ringen op te presenteren. De moeder van een vriendin ontwierp dit kussentje, waarbij ze een kalender afdrukte op stof. Om onze trouwdatum borduurde ze een hartje.”

Nodig:
Gekleurde stof en wit katoen – Handje kussenvulling – Naaimachine – Freezerpapier – Strijkijzer – Printer – Lint/touw

Zo maak je ‘m:
Knip uit het freezerpapier een stuk ter grootte van een A4. Strijk dit met de glanzende kant onder op het witte katoen, zonder stoom. Leg het aan elkaar geplakte katoen/papier in de printer. Druk een kalender af van jouw trouwmaand. Knip de afgedrukte kalender uit het katoen en verwijder het freezerpapier. Naai van de gekleurde stof een kussentje en zet daar de kalender op met kleine siersteekjes en borduur een hartje om jullie trouwdatum. Bevestig een lint of touwtje aan het kussentje waar je de ringen aan vast kunt maken. Vul het kussentje op met de vulling.

Meer DIY’s zien? Klik dan hier