In 6 stappen de perfecte deco voor je bruiloft 

In 6 stappen de perfecte deco voor je bruiloft
FOTO: Kim Captein

De datum en locatie staan vast, nu is het tijd om na te denken over de decoratie op je bruiloft. Hoe begin je daarmee? Met deze zes stappen bedenk je een samenhangend decoratieconcept dat helemaal bij jullie stijl past.

1. Brainstormsessie

Allereerst is het handig om jullie wensen op te schrijven. Wat voor sfeer wil je dat de bruiloft uitstraalt? Clean, boho of misschien juist romantisch met een sprookjesachtig thema? Laat in deze stap jullie fantasie de vrije loop. Praat met elkaar en denk samen na hoe je de decoratie kunt aanpassen naar jullie smaak.

2. Kleurconcept

De eerste stap is gedaan, nu is het tijd om de wereld van kleur in te duiken. Een samenhangend kleurschema is de basis voor elk decoratieconcept. De verschillende kleuren van de decoratie bepalen de look en feel van jullie bruiloft. Beslis over een basiskleur waar je steeds naar teruggrijpt. Speel met lichtere en donkere kleuren. Metallic tinten, zoals goud en zilver, zijn blikvangers en passen bij iedere kleur. Het eindresultaat zal je versteld laten staan!

3. Social media

Pinterest en Instagram zijn niet alleen je grootste vrienden, maar ook je grootste vijanden. Je kunt immers nergens anders zó veel inspiratie op doen als in de wereld van social media. Daarom is het  belangrijk om trouw te blijven aan je persoonlijke stijl. Verzamel alleen de foto’s en ideeën die a) haalbaar zijn en b) bij jullie bruiloft passen. Laat je niet gek maken door al het moois dat je online vindt. TIP: houd coole DIY’s in de gaten, zelfgemaakte items maken jullie decoratie uniek.

4. Locatie

Overweeg ook de opties en belangrijke features van de locatie bij het maken van een deco-concept. Heeft de ruimte opvallende elementen, zoals een bakstenen muur of een bijzondere vloer? Fotografeer de locatie, zodat je goed zicht krijgt op de grootte en alle mogelijkheden. De keuze voor de perfecte decoratie is op deze manier makkelijker te maken.

5. Moodboard

Met een huwelijksmoodboard komen je ideeën tot leven en kun je de elementen gemakkelijk met elkaar verbinden. Pak een groot vel papier en knip foto’s uit tijdschriften of haal ze van internet. Zoek de juiste kleurkaarten en stofstalen erbij en plak het allemaal op het papier. Je moodboard is een handige, visuele gids voor je grote dag. Het helpt je om deco-gerelateerde beslissingen te nemen over je bloemen, drukwerk en taart.

6. Budget

Houd je kosten in de gaten. Voordat je met je deco-concept aan de slag gaat, is het de moeite waard om een bedrag voor de uitvoering ervan in het budgetplan op te nemen. Vergelijk de prijzen bij verschillende winkels en aanbieders en bekijk van de artikelen die je leuk vindt of ze écht nodig zijn. Het zou jammer zijn als je door verkeerde of onnodige aankopen moet besparen op andere kosten.

Fun-factor!

Het maken van een moodboard is leuk en helpt je bij jullie besluitvorming. En als je meer advies nodig hebt: professionele huwelijksspecialisten staan graag voor je klaar!