Wie regelt het bruidsboeket & wanneer moet je het boeket ophalen? 

Vaak is het enige dat je over het bruidsboeket weet, dat je deze moet weggooien. Maar wie regelt het bruidsboeket en wanneer moet je het boeket eigenlijk ophalen? Gelukkig weten wij er alles van!

Wie regelt het bruidsboeket?

In de meeste gevallen is het de bruid die verantwoordelijk is voor het regelen van haar eigen bruidsboeket. Het kiezen van de juiste bloemen en het samenstellen van het boeket is erg persoonlijk en kan ook emotioneel zijn. Voor welke bloemen je kiest kan afhangen van de stijl of het thema van de bruiloft, de look van je bruidsjurk, het bloemenseizoen en natuurlijk jouw persoonlijke smaak.

Een ervaren bloemist

Hoewel je als bruid vaak verantwoordelijk bent voor het bruidsboeket, kan het handig zijn om de hulp van een ervaren bloemist in te schakelen. Een goede bloemist kan helpen bij het kiezen van de juiste bloemen en kan ideeën geven voor het ontwerp van het boeket. Het is belangrijk om op zoek te gaan naar een bloemist met ervaring in het maken van bruidsboeketten en die begrijpt wat je zoekt. Het is ook slim om te kijken naar recensies en referenties van andere bruiden om te zien hoe de ervaring van andere klanten is geweest.

LEES OOK: HOE KIES JE DE JUISTE BLOEMIST VOOR JOUW BRUIDSBOEKET EN WANNEER MOET JE DEZE BESTELLEN?

Inspiratie opdoen

Kun je door de bomen het bos niet meer zien en heb je geen idee welke bloemen je wilt gebruiken voor je trouwboeket? Dan kan het handig zijn om op Pinterest een inspiratiebord te maken met foto’s van boeketten die je mooi vindt. We raden het ook zeker aan om dit board weer aan je bloemist te laten zien. Het is ook handig om te weten welke kleuren en stijlen er worden gebruikt in andere elementen van de bruiloft, zoals de bruidstaart en de decoraties, om zo te zorgen voor een samenhangend geheel.

Traditie van de bruidegom

Hoewel het in sommige culturen gebruikelijk is dat de bruidegom het bruidsboeket regelt en aan de bruid geeft, is dit niet een algemene traditie die wereldwijd wordt gevolgd. Een voorbeeld hiervan is dat de bruidegom de bruid bij haar ouderlijk huis ophaalt en haar het bruidsboeket geeft. Dit is dan ook direct het moment van de first look!

Een ander voorbeeld van een cultuur waar de bruidegom het bruidsboeket regelt en aan de bruid geeft, is de Spaanse cultuur. Hier wordt het bruidsboeket vaak gezien als een teken van geluk en voorspoed voor de toekomst van het paar, en de bruidegom geeft het aan de bruid als teken van zijn liefde en toewijding.

LEES OOK: WAT KOST EEN BRUIDSBOEKET? + TIPS OM TE BESPAREN

Wanneer moet je het bruidsboeket ophalen?

Het ontvangen van het bruidsboeket op de grote dag is natuurlijk hartstikke leuk en spannend. Het is dan ook begrijpelijk dat veel bruiden zich afvragen wanneer ze hun bruidsboeket moeten ophalen en waar ze op moeten letten.

Het is belangrijk om ruim van tevoren te plannen wanneer je jouw bruidsboeket gaat ophalen, of laten bezorgen. In de meeste gevallen wordt het bruidsboeket namelijk op de dag van de bruiloft afgeleverd op de locatie waar de bruid zich bevindt. De bloemist zal dan het boeket bezorgen op het afgesproken tijdstip.

LEES OOK: WAT BETEKENEN DE BLOEMEN IN JOUW BRUIDSBOEKET?

De grote dag

Als je het bruidsboeket zelf gaat ophalen, is het belangrijk om dit te doen op de dag van de bruiloft zelf. Het is het beste om het boeket niet te ver van tevoren op te halen, om te voorkomen dat de bloemen uitdrogen of beschadigd raken.

Zo houd je jouw bruidsboeket mooi

Om ervoor te zorgen dat jouw bruidsboeket er op z’n best uitziet op jouw grote dag, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Allereerst is het belangrijk om het boeket op een koele, schaduwrijke plek te bewaren, bijvoorbeeld in een koele ruimte of koelkast. Zorg ervoor dat het boeket niet in direct zonlicht komt te staan en vermijd blootstelling aan warmtebronnen.

Als je jouw bruidsboeket ophaalt, is het belangrijk om voorzichtig te zijn bij het vervoeren van het boeket. Zorg ervoor dat het boeket niet wordt samengedrukt of beschadigd raakt tijdens het vervoeren. Het is slim om het bruidsboeket op een veilige en stabiele plek in de auto te plaatsen, bijvoorbeeld op de achterbank. Haal je jouw boeket op de dag van jullie bruiloft op? Dan is het slim om dit te doen voordat je jouw jurk aantrekt. Zo voorkom je dat het boeket tegen jouw jurk aan komt of deze vies maakt.