Welke bloemen passen het beste in een bruidsboeket per seizoen? 

Bloemen spelen een belangrijke rol in een bruiloft, het belangrijkst is natuurlijk het bruidsboeket! Maar het kiezen van de juiste bloemen voor een bruidsboeket kan lastig zijn. Iets om rekening mee te houden is het seizoen waarin de bruiloft plaatsvindt. In dit artikel vertellen we welke bloemen het beste passen in een bruidsboeket per seizoen.

Welke bloemen passen het beste in een bruidsboeket per seizoen?
Foto: Pexels, Irina Iriser

Het perfecte bruidsboeket voor in de lente

In de lente zijn er tal van mooie bloemen om uit te kiezen voor een bruidsboeket, zoals tulpen, pioenen, ranonkels, en anemonen. De zachte pastelkleuren van deze bloemen passen perfect bij de lente en creëren een romantische sfeer. Andere lentebloemen die het goed doen in een bruidsboeket zijn hyacinten, kersenbloesems en magnolia’s.

De mooiste bloemen voor je zomerse bruidsboeket

In de zomer zijn er gelukkig ook ongelooflijk veel prachtige bloemen om uit te kiezen: zonnebloemen, dahlia’s, lelies en asters. De warme kleuren van deze bloemen passen perfect bij de zomer en creëren een levendige, vrolijke sfeer. Andere zomerbloemen die het goed doen in een bruidsboeket zijn rozen, lavendel en delphiniums.

Deze bloemen horen in jouw herfst bruidsboeket

In de herfst zijn er veel bloemen die passen bij de warme, rijke kleuren van het seizoen, zoals chrysanten, dahlias, en asters. Andere herfstbloemen die het goed doen in een bruidsboeket zijn zonnebloemen, celosia, en physalis. De diepe, rijke kleuren van deze bloemen passen perfect bij de herfst en creëren een warme, romantische sfeer.

Bekijk ook: Onze favoriete bruidsbloemisten in het land

Winterse bruidsboeketten

Ook in de winter is de keuze reuze. Ga voor rozen, ranonkels, amaryllis en helleborussen. De rijke kleuren van deze bloemen passen perfect bij de winter en creëren een warme, feestelijke sfeer. Andere winterbloemen die het goed doen in een bruidsboeket zijn orchideeën, narcissen en tulpen.

Bloemen en seizoenen

Bloemen die in het juiste seizoen worden gebruikt zijn vaak niet alleen mooier, maar ook betaalbaarder en gemakkelijker verkrijgbaar. Bovendien is het slim om te overleggen met een ervaren bloemist om te zorgen dat het boeket past bij de gewenste stijl van jullie bruiloft en natuurlijk dat het boeket past bij jouw persoonlijkheid en trouwjurk.

Alternatieven voor het traditionele bruidsboeket

Vind je dit allemaal wel leuk en aardig, maar ben je toch op zoek naar iets anders dan een standaard bruidsboeket? Dan kan dat natuurlijk ook! Ga voor een bloemenkronen, polscorsages of een enkele bloem in de hand. Ook hierbij kun je natuurlijk gebruik maken van bepaalde bloemen in het seizoen.

Lees ook: Wat betekenen de bloemen in jouw bruidsboeket?

Welke bloemen passen het beste in een bruidsboeket per seizoen?
Foto: Pexels, Melike Benli

Bloemenkroon

Een bloemenkroon is een perfect bohemian alternatief voor het traditionele bruidsboeket. Het is een romantische en natuurlijke manier om bloemen te dragen op jouw bruiloft. Een bloemenkroon kan worden gemaakt van verse of gedroogde bloemen en kan worden afgestemd op jouw kleurenschema en stijl. Het kan een mooie toevoeging zijn aan een boho of vintage trouwlook.

Polscorsage

Een polscorsage is een elegante en praktische optie voor bruiden die hun handen vrij willen houden tijdens de ceremonie en receptie. Een polscorsage is een enkelvoudige bloem die om de pols wordt gedragen, waardoor het de perfecte accessoire is voor bruiden die een minimalistische stijl nastreven.

Enkele bloem

Ondanks dat jij hartstikke in love bent en in het huwelijksbootje stapt, is ‘a single flower’ ook erg mooi. Een enkele bloem in de hand is een subtiele en verfijnde keuze voor als je een minimalistische en elegante stijl hebt. Het kan de nadruk leggen op de schoonheid van een enkele bloem en kan in overeenstemming worden gebracht met de trouwkleuren en het thema van de bruiloft. Een enkele bloem in de hand kan bijvoorbeeld worden vastgehouden tijdens de ceremonie, of worden gedragen als een accessoire tijdens de receptie.

Net ff anders

Als je kiest voor een alternatief voor het traditionele bruidsboeket, is het belangrijk om dit af te stemmen met de bloemist en jouw ceremoniemeester. Zij kunnen je adviseren over welke opties het beste passen bij jullie bruiloft en kunnen je helpen om de alternatieven op de juiste manier te gebruiken. Door te kiezen voor een alternatief bruidsboeket kan je jouw persoonlijkheid en stijl tot uiting brengen en zorgen voor een unieke en onvergetelijke look op jouw grote dag.