Pampas facts: 5 dingen die je moet weten over pampasgras 

De trouwwereld is verslaafd aan pampasgras. Lees alles wat je moet weten over dit pluizige siergras en waarom het de harten van zoveel newlyweds heeft veroverd.

Wonderlijke combinatie

Pampasgras alleen is minimalistisch en tegelijkertijd casual en luchtig. Daarom houden bruidsparen over de hele wereld van dit sierlijke gras. Maar het kan net zo mooi worden geïntegreerd in boeketten en decoratieve elementen met verse bloemen. Zo is pampasgras geschikt voor elke bruiloft.

Anti-pluis truc

Haarlak is onmisbaar voor een feilloos bruidskapsel, maar wist je dat het ook pampasgras mooi houdt? Licht benevelen en het gedroogde gras verliest geen pluisjes meer die je neus kriebelen of aan je outfit blijven plakken.

Personaliseren

In zijn natuurlijke vorm heeft pampasgras verschillende beigetinten, waardoor het een neutraal en tegelijkertijd decoratief element is. Het is vooral populair bij bruiloften in boho-stijl, die vaak zijn gedecoreerd in beigetinten. Het pluizige gras is ook verkrijgbaar in talloze andere kleuren. Zo kan het passend bij het individuele kleurconcept worden gekozen. Witte pampaspluimen zijn gebleekt, alle andere zijn (gebleekt en) gekleurd. Vooral pastelkleuren zijn populair.

Duurzaam

Gedroogde pampasbladeren zijn erg lang houdbaar, waardoor ze een ideaal cadeautje zijn voor gasten. In plaats van de decoratie na het feest weg te gooien, kan elke gast een paar stelen of een bloemstuk mee naar huis nemen en daar na de bruiloft nog jaren van genieten.

Ook voor mensen met allergieën?

Let op, siergrassen kunnen allergische reacties veroorzaken bij mensen met een gras- en pollenallergie. Dus als je zelf allergisch bent of gasten met allergieën uitnodigt, is het voor de zekerheid zinvol om de pluimen sporadisch te gebruiken en voor de zekerheid goed te fixeren met haarlak.