Hoe kies je de juiste bloemist voor jouw bruidsboeket? 

Het kiezen van de juiste bloemist voor jouw bruidsboeket is een belangrijke stap bij het plannen van jouw bruiloft. De juiste bloemist kan ervoor zorgen dat jouw bruidsboeket er perfect uitziet en past bij jouw stijl en persoonlijkheid. Wij delen alle tips & tricks voor het kiezen van de juiste bloemist en wanneer je nou eigenlijk jouw bruidsboeket moet bestellen.

Hoe kies je de juiste bloemist voor jouw bruidsboeket?

Laten we meteen met de deur in huis vallen: zoek naar ervaring. Een bloemist met ervaring in het maken van bruidsboeketten kan jou helpen bij het kiezen van de juiste bloemen en stijl. Zoek naar een bloemist die gespecialiseerd is in bruiloftsboeketten en die veel ervaring heeft in het maken van boeketten die passen bij verschillende bruidsstijlen. Een ervaren bloemist zal ook begrijpen hoeveel dit boeket voor jou betekent. Over betekenis gesproken, wist je dat veel bloemen ook een symbolische betekenis hebben?

Portfolio en referenties van boeketten

Vergeet tijdens je zoektocht vooral niet te kijken naar het portfolio met eerder werk om een idee te krijgen van hun stijl en creativiteit. Hierdoor kan je beoordelen of de stijl van de bloemist past bij wat jij voor ogen hebt voor jouw bruidsboeket. Ook referenties zijn belangrijk als je een bruidsboeket uitzoekt, niet alleen wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe koffiemachine gaat kopen. Kun je reviews vinden van andere bruiden? Helemaal perfect!

Kennismaking met de bloemist

Het portfolio kan dan wel zo mooi zijn, maar stiekem is een persoonlijke klik ook wel belangrijk. Deze bloemist is namelijk verantwoordelijk voor het belangrijkste (of een van de belangrijkste) boeket in jouw leven. Daarnaast is zo’n kennismaking ook het perfecte moment om jouw wensen en voorkeuren door te geven. Zo kan je kijken of er een klik is tussen jou en de bloemist en kan je direct vragen stellen over het maken van jouw bruidsboeket. Mocht je tijdens dit gesprek al weten dat je bijvoorbeeld ook een flower wall op de bruiloft wil, breng dit dan ook direct ter spraken. Misschien kan de bloemist jullie hier niet van voorzien en moeten jullie daarvoor verder zoeken.

Hoe kies je de juiste bloemist voor jouw bruidsboeket?
Bloemen: De Stijl Floral design by; Ninja Ruitenbeek // Foto: Mariska Staal Fotografie

Prijs en budget van het bruidsboeket

Voordat jij en je lover begonnen met het plannen van jullie bruiloft, hebben jullie het waarschijnlijk wel over het budget gehad. Hoeveel willen jullie in totaal uitgeven en hoeveel ongeveer per onderdeel. Zorg dat je een budget hebt vastgesteld voordat je op zoek of in gesprek gaat met een bloemist. Zorg ervoor dat de bloemist begrijpt wat jouw budget is en dat je geen onverwachte kosten hebt. Een goede bloemist kan jouw visie tot leven brengen en ervoor zorgen dat jouw bruidsboeket perfect past bij jouw stijl en persoonlijkheid, ongeacht het budget.

De beschikbaarheid van de bloemist

Niet geheel onbelangrijk: de beschikbaarheid van de bloemist. Zorg ervoor dat de bloemist beschikbaar is op jouw trouwdag en dat de bloemen die jij wilt ook beschikbaar zijn, in verband met seizoensbloemen. Vraag ook hoeveel tijd de bloemist nodig heeft om het bruidsboeket te maken, zodat je hier rekening mee kunt houden in de planning.

Wanneer moet je jouw bruidsboeket bestellen?

Het is belangrijk om ruim op tijd te beginnen met het regelen van het bruidsboeket. Het beste moment om een bruidsboeket te bestellen is ongeveer 2 tot 3 maanden voor de bruiloft. Op deze manier heb je voldoende tijd om te overleggen met de bloemist en ervoor te zorgen dat de juiste bloemen op tijd beschikbaar zijn.

Boeket tijdens het hoogseizoen

Als de bruiloft plaatsvindt in het hoogseizoen voor bloemen, zoals de lente of de zomer, is het belangrijk om nog eerder te beginnen met het regelen van het bruidsboeket. In deze seizoenen zijn bepaalde bloemen populairder en kan het moeilijker zijn om deze op tijd te krijgen. In plaats van de standaard 2 tot 3 maanden, raden we je aan minimaal 4 maanden voor de bruiloft te beginnen met de planning van het bruidsboeket.

Hoe kies je de juiste bloemist voor jouw bruidsboeket?
Foto: Jisca Fotografie // Bloemen: Het Molentje Bloem en Tuin

Inspiratie opdoen

Als je nog niet precies weet wat je wil voor je bruidsboeket, kan het handig zijn om inspiratie op te doen op Pinterest of andere websites. Dit kan helpen bij het communiceren van de gewenste stijl aan de bloemist en kan helpen bij het vinden van de perfecte bloemen. Ook in dit soort gevallen is het juist handig een ervaren bloemist te hebben. Wist je namelijk dat je bruidsboeketten in verschillende vormen en maten kunt hebben? Jep, er bestaat iets als een ‘waterval boeket’ of een ‘druppel boeket’. Samen met je bloemist, Pinterest en onze site, kom je er vast wel uit.

Onderdeel van een groot geheel

Tot slot is het belangrijk om te onthouden dat jouw bruidsboeket maar één onderdeel is van de totale planning van de bruiloft. Het is daarom belangrijk om ruim van tevoren te beginnen met het plannen van de bruiloft als geheel, zodat er voldoende tijd is om alle details op tijd te regelen. Blijkt nou dat een standaard boeket niets voor jou is? Dan hebben wij gelukkig ook nog een heel artikel vol alternatieve bruidsboeketten voor je klaarstaan.