Alles wat je moet weten over bruidsbloemen 

Trouwspecialist Annemarie Hoekstra geeft je onmisbare tips voor jouw bruiloft. Ze vertelt over de meest gestelde vragen over de bruidsbloemen.

Alles wat je moet weten over bruidsbloemen

Waar moet een bruidspaar op letten bij het kiezen van een bloemist?

“Zorg dat je echt een specialist in bruidsbloemen uitzoekt. Het is jullie grote dag en een bloemist kan het maar één keer goed doen. De tijd dat je bruidsbloemen aan de winkelbalie bestelde is echt voorbij: een goede bloemist plant minimaal een uur de tijd in, zodat je in alle rust jullie wensen kunt bespreken, en maakt een uitgebreide offerte op maat.”

“Bruidsparen vinden de bloemen weer belangrijker en het mag wat meer kosten. Heel grote eyecatchers op hoge glazen vazen tijdens het diner, een complete trap van bloemen of wat bij ons echt de hardloper is: de bloemenmuur van echte bloemen.”

Welke bloemen zijn er momenteel populair?

“Dat blijven voornamelijk de echte seizoensbloemen zoals pioenrozen, delphinium, grote dahlia’s en dergelijke. En het hele jaar zien we ook ontzettend veel bijzondere, geurende tuinrozen in bruidswerk terugkomen.”

Hoe kunnen bruidsparen de bloemendecoratie personaliseren?

“Kies voor een kleurenpalet en stijl die echt bij jullie past. Zo kan jullie trouwkaart al een begin zijn van de stijl die overal doorgevoerd kan worden.”

Welke bloemencombinaties zou je vaker willen zien?

“We zien ontzettend veel pasteltinten in bruidswerk terugkomen, maar ons hart maakt toch juist wel een sprongetje als het bruidspaar wat meer lef heeft en ons de ruimte geeft om voor echt bijzondere kleurencombinaties te gaan.”

Hoe kun je als bruidspaar de bloemen van de ceremonie gebruiken voor de receptie?

“Kies je voor stoelvaasjes langs het gangpad, geef die dan een mooie upgrade zodat ze er extra spetterend uitzien en hergebruikt kunnen worden op jullie tafels. Veel bruidsparen kiezen voor eyecatchers op zuil die achter hen staan tijdens de ceremonie. Die verhuizen vervolgens de hele dag mee naar de volgende ruimtes.”

Ultieme tips

“Informeer je vooraf goed en zorg dat je reële verwachtingen hebt vóór je op gesprek gaat qua prijzen en mogelijkheden.

“Kijk online naar reviews van andere bruidsparen en op de social media van de bloemist hoe serieus en vol passie deze is. En zorg dat je een klik hebt met je bloemstylist.”