Welke trouwjurk past het best bij jouw figuur? Brand story

Het is geen verrassing dat je er op je mooist uit wil zien op deze bijzondere dag. Ga dan ook voor een jurk waar jij jezelf geweldig in voelt! Maar, het kan ook handig zijn rekening te houden met je figuur. Met deze tips en samen met de experts bij Hony Bruidsmode, komt het hoe dan ook goed!

Welke trouwjurk past het best bij jouw figuur?
Foto: Los Muertos Crew

De perfecte trouwjurk voor jouw figuur

Een peerfiguur, wat aan de korte kant, plussize of het welbekende zandloperfiguur? Het maakt allemaal niet uit, jouw figuur mag er zijn en we gaan je laten stralen! In dit artikel hebben we een aantal tips voor je op een rij gezet om de perfecte trouwjurk te vinden voor jouw lichaam. We bespreken verschillende stijlen en materialen die je figuur flatteren en je een comfortabele en elegante uitstraling geven. Met deze tips wordt het shoppen veel leuker en minder een uitdaging.

Experts in de bruidszaak

Waar wij de experts van het internet en het tijdschriften schap zijn, zitten de bruidszaken natuurlijk ook vol experts! Gebruik dit artikel dan ook vooral als vooronderzoek, research voordat je naar de winkel gaat. Denk aan de prachtige zaak Hony Bruidsmode in Zwolle. Zij hebben meerdere professionals, gespecialiseerd in het vinden van de perfecte jurk en fit voor jou. Zo is het uitzoeken van jouw droomjurk niet alleen hartstikke leuk, maar ook nog eens een fluitje van een cent.

Peerfiguur: bruidsjurken voor vrouwen met brede heupen

Als je brede heupen en dijen hebt, maar wel een smalle taille, dan heb je een peerfiguur. Het vinden van de perfecte trouwjurk kan dan lastig zijn, maar er zijn gelukkig genoeg opties die je figuur flatteren.

Bruidsjurken met een A-lijn

Een van de beste stijlen voor een peerfiguur is de A-lijn jurk. Deze jurk heeft een strak lijfje en een wijder uitlopende rok, waardoor er minder aandacht op je heupen en dijen gelegd wordt. Hierdoor wordt je figuur in balans gebracht en krijg je een prachtig silhouet. Een A-lijn jurk met een subtiele sweetheart halslijn kan je decolleté benadrukken en zorgt voor een romantische look.

Een hoge taille

Een andere goede optie is een jurk met een hoge taille. Deze stijl benadrukt je slanke taille en laat je heupen en dijen wat minder opvallen. Een mooie jurk met een korset lijfje en een volledige tule rok kan een geweldige optie zijn voor een sprookjesachtige uitstraling. Als je je figuur nog meer wilt accentueren, dan kun je kiezen voor een ceintuur of riem om je taille te benadrukken. Hierdoor krijg je een zandloperfiguur en wordt je slanke taille nóg meer geaccentueerd (win-win!).

Soepele stoffen

Kies voor soepele stoffen zoals chiffon, tule of organza om je curves te flatteren en ga voor subtiele details zoals kant of parels om je jurk wat extra flair te geven.

Trouwjurken voor een peerfiguur:

Onderstaande afbeeldingen
Links: Ladybird, model Cathia
Rechts: Hervé Paris, model Libelle Jody

Appelfiguur: trouwjurken voor vrouwen met een voller middenlijf

Bij een appelfiguur heb je een wat vollere buik, vaak grotere borsten en bredere schouders in vergelijking met de rest van je lichaam. Met deze kennis opzak, is het tijd om te zoeken naar een bruidsjurk om jouw figuur te flatteren.

De hoge empire-taille

Een van de beste stijlen voor een appelfiguur is een trouwjurk met een empire-taille, geïnspireerd door de royal looks van vroeger. Deze taillelijn ligt net onder de borsten en laat de stof van de jurk soepel over je buik vallen, waardoor deze wat wordt gecamoufleerd. Hierdoor krijg je een slank silhouet en wordt je figuur in balans gebracht. Een empire-jurk kan ook prachtig zijn als je op zoek bent naar een romantische en boho-achtige stijl.

Bruidsjurk met een A-lijn

Een andere optie is een A-lijn jurk, die je figuur in balans brengt en je slankere onderlichaam benadrukt. Kies voor een jurk met een lichte A-lijn, zodat de stof soepel valt en je buik niet te veel benadrukt wordt. Een A-lijn jurk met een subtiele V-hals of sweetheart halslijn kan je decolleté accentueren en zorgen voor een elegante uitstraling.

Ga voor soepelvallend

Vermijd strakke stoffen en kies in plaats daarvan voor soepelvallende stoffen zoals chiffon of tule. Kies ook voor subtiele details zoals kant of borduurwerk om wat extra flair aan je jurk toe te voegen.

Trouwjurken voor een appelfiguur:

Onderstaande afbeeldingen
Links: Pronovias, model Samba
Rechts: Pronovias, model Zircon

Recht figuur: jurken voor vrouwen met even brede schouders, taille en heupen

Als je een recht figuur hebt, dan heb je weinig curves en is je figuur vrij rechtlijnig. Hiermee wordt bedoeld dat jouw schouders, middel en heupen ongeveer even breed zijn. Maar no worries, met of zonder curves, je wordt een stralende bruid.

Een trompet- of zeemeerminjurk

Een van de beste stijlen voor een recht figuur is de trompet- of zeemeerminjurk. Deze stijl heeft een strak lijfje en loopt vanaf de knieën wijd uit, waardoor het je figuur in balans brengt en meer vrouwelijke rondingen creëert. Hierdoor krijg je een prachtig silhouet en curves op de juiste plekken. Een jurk met een V-hals of sweetheart halslijn is een goede keuze, omdat het je decolleté benadrukt en je een elegante uitstraling geeft.

Empire-taille en lange sleep

Een andere optie is een jurk met een empire-taille. Deze stijl legt de nadruk op je buste en laat de stof van de jurk soepel over je heupen en dijen vallen, waardoor het je vrouwelijke rondingen benadrukt en je een flatterend silhouet geeft. Als je wat extra lengte wilt toevoegen aan je figuur, dan kun je dus kiezen voor een jurk met een hoge taille of een jurk met een lange sleep. Hierdoor lijkt je figuur langer en krijg je een elegante uitstraling.

Soepele stof en subtiele details

Vermijd rechte of boxy stijlen die je figuur niet flatteren. Kies in plaats daarvan voor soepelvallende stoffen zoals chiffon of tule, die je vrouwelijke rondingen benadrukken. Kies voor een jurk met subtiele details zoals kant of borduurwerk om wat extra flair toe te voegen.

Trouwjurken voor een recht figuur:

Onderstaande afbeeldingen
Links: Pronovias, model Seea
Rechts: Stella York, model 7491

Zandloperfiguur: bruidsjurken voor vrouwen met curves en een slanke taille

Als je een zandloperfiguur hebt, dan heb je een slanke taille en ‘curves on all the right places’. Het vinden van de perfecte trouwjurk voor een zandloperfiguur kan dan ook gemakkelijk zijn, maar het is nog steeds belangrijk om de juiste stijl te vinden die je figuur flatteert.

Ga voor fit & flare

Een van de beste stijlen voor een zandloperfiguur is de fit and flare-jurk. Deze stijl heeft een strak lijfje dat vanaf de knieën uitloopt in een wijde rok, waardoor je vrouwelijke rondingen worden benadrukt en je figuur in balans wordt gebracht. Een fit and flare-jurk met een diepe V-hals of off-the-shoulder halslijn is een goede keuze, omdat het je decolleté benadrukt en je een romantische uitstraling geeft.

De A-lijn bruidsjurk

Een andere optie is de A-lijn jurk, die je figuur in balans brengt en je slanke taille benadrukt. Kies voor een jurk met een lichte A-lijn, zodat de stof soepel valt en je rondingen niet verbergt. Een A-lijn jurk met een subtiele sweetheart halslijn kan je decolleté benadrukken en zorgt voor een romantische look.

Een riempje erbij

Als je wilt benadrukken hoe slank je taille is, kun je ook kiezen voor een jurk met een ceintuur of riem die strak om je taille zit. Hierdoor wordt je taille nog meer benadrukt en krijg je nog meer curves.

Luxe stoffen

Vermijd jurken die je figuur niet flatteren of die te los zitten. Kies in plaats daarvan voor stoffen zoals satijn of zijde, die je rondingen benadrukken. Kies voor subtiele details zoals kant of parels om je jurk wat extra flair te geven.

Trouwjurken voor een zandloperfiguur:

Onderstaande afbeeldingen
Links: Diane Legrand, model 30822
Rechts: White One, model Carlton

Plussize: trouwjurken voor vrouwen met een maatje meer

Als plussize bruid wil je natuurlijk een trouwjurk die je figuur flatteert en waarin je jezelf comfortabel en zelfverzekerd voelt op je trouwdag. Hier zijn enkele stijlen om aan te denken wanneer je voor jouw bruidsjurk gaat shoppen.

A-lijn trouwjurk

Een van de beste stijlen voor een plussize bruid is de A-lijn jurk. Deze stijl heeft een strak lijfje en loopt vanaf de taille wijd uit, waardoor je figuur in balans wordt gebracht en er een soort zandloperfiguur ontstaat. Daarnaast camoufleert je buik, heupen en dijen, terwijl het de aandacht vestigt op je slanke taille en je curves. Een jurk met een V-hals of sweetheart halslijn is een goede keuze, omdat het je decolleté benadrukt en je een elegante uitstraling geeft.

De empire-taille

Een andere optie is een jurk met een empire-taille. Deze stijl legt de nadruk op je buste en laat de stof van de jurk soepel over je buik vallen, waardoor deze wat wordt gecamoufleerd. Het zorgt voor een flatterend silhouet en laat je er prachtig uitzien op je grote dag.

Soepel en flatterend

Vermijd strakke stoffen en kies in plaats daarvan voor stoffen zoals chiffon of tule, die soepel vallen en je figuur flatteren. Kies voor een jurk met subtiele details zoals kant of borduurwerk om wat extra flair toe te voegen.

Trouwjurken voor plussize vrouwen:

Onderstaande afbeeldingen
Links: White One, model Khair
Rechts: Ladybird, model Mei

Bruidsjurken voor korte bruiden

Als je wat aan de korte kant bent, ken je vast wel de struggles van het vinden van de perfecte lange jurk (en andere kledingstukken). Ze zijn vaak te lang, of flatteren je lichaam niet doordat het model eigenlijk voor wat langere dames is. Met deze tips lukt het ongetwijfeld om een perfecte jurk te scoren.

Subtiele A-lijn

Een A-lijn silhouet staat eigenlijk bijna iedereen. Maar let op, ga niet voor een te groot prinsessen-exemplaar. Te veel stof of grote, volumineuze details kunnen overweldigend zijn op een kleiner frame. Eenvoud en elegantie zijn vaak de sleutel.

Een split of empire-taille

Een truc om je benen langer te doen lijken, is door het dragen van een jurk met split. Een split creëert namelijk de illusie van lengte. Door een deel van het been zichtbaar te maken, lijkt het alsof de benen langer zijn. Een andere truc is door jurken met een empire-taille. Deze jurken hebben een hoge taillelijn die net onder de borsten begint. Hierdoor worden de benen optisch verlengd, waardoor kortere vrouwen langer lijken. Het is een zachte, romantische stijl die vaak geassocieerd wordt met een meer klassieke, tijdloze look.

Yeey, decolleté

Een jurk met een diepe V-hals of sweetheart halslijn is een goede keuze, omdat het je decolleté benadrukt en je een elegante uitstraling geeft.

Lichte stof

Vermijd jurken met een teveel stof of versieringen, omdat deze je figuur kunnen overheersen en je kleiner laten lijken. Kies in plaats daarvan voor stoffen zoals chiffon of tule, die soepel vallen en je figuur flatteren. Kies voor een jurk met subtiele details zoals kant of borduurwerk om wat extra flair toe te voegen.

Trouwjurken voor kortere vrouwen:

Onderstaande afbeeldingen
Links: Pronovias, model Kansai
Rechts: White One, model Labelle

Trouwjurken voor lange vrouwen

Als je een lange bruid bent, wil je een trouwjurk die je lengte accentueert en je figuur flatteert. Hier zijn enkele modellen die je kunt overwegen bij het kiezen van jouw trouwjurk.

Nauwsluitende fit

Een van de beste stijlen voor een lange bruid is de column jurk of een nauwsluitende jurk. Deze stijlen benadrukken je lange, (slanke) figuur en geven je een gestroomlijnde en elegante look. Kies voor een jurk met een diepe V-hals of een off-the-shoulder halslijn om je decolleté te benadrukken en een vleugje romantiek toe te voegen.

Als een prinses

Een andere optie is de ballgown jurk, of in andere woorden; een echte prinsessenjurk. Deze stijl heeft een strak lijfje en een volumineuze rok, waardoor je lengte wordt benadrukt en je figuur in balans wordt gebracht.

Satijn of tafzijde

Vermijd jurken die te strak zitten of te kort zijn. Kies in plaats daarvan voor stoffen zoals satijn of tafzijde, die je figuur flatteren en soepel vallen. Kies voor een jurk met subtiele details zoals kant of kristallen om wat extra flair toe te voegen.

Trouwjurken voor langere vrouwen:

Onderstaande afbeeldingen
Links: White One, model Spargo
Rechts: Pronovias, model Asteria

De bruidsjurk van jouw dromen

Het vinden van de perfecte trouwjurk kan een uitdaging zijn, maar met deze tips heb je hopelijk een beter idee gekregen van welke stijlen en materialen bij jouw figuur passen. Met deze tips op zak is het ook een stuk makkelijker om samen met de expert in de bruidszaak jouw droomjurk te vinden. Bij Hony Bruidsmode in Zwolle staan de professionals iedere dag weer voor je klaar om ervoor te zorgen dat jij straks stralend naar het altaar loopt.

Vergeet niet dat comfort en zelfvertrouwen net zo belangrijk zijn als het uiterlijk van de jurk, dus zorg ervoor dat je je op je gemak voelt in de jurk die je uiteindelijk kiest. Of je nu kiest voor een A-lijn jurk, een jurk met een empire-taille, een column jurk, een satijnen prinsessenjurk of een jurk met subtiele details zoals kant of parels, jouw trouwjurk moet jouw persoonlijkheid en stijl weerspiegelen en je laten stralen op je grote dag.