Groomsmen – Trend voor hem 

Groomsmen: de mannelijke variant van bruidsmeisjes. Heb je ze nodig? Ab-so-luut! Lees hier alles over de perfecte ondersteuning die jouw squad je biedt én hoe ze je huwelijksdag verrijken.

Do it!

Bruidsjonkers helpen de bruidegom tijdens de planningsfase van de bruiloft. Zo zijn ze een grote hulp bij het uitzoeken van een pak, zijn ze een fantastische graatmeter voor het vinden van de perfecte band of dj en organiseren ze een onvergetelijk vrijgezellenfeest. Wordt het een klassiek vrijgezellenfeest boordevol wilde activiteiten of een alternatieve versie met bijvoorbeeld een citytrip inclusief biertour? Leun achterover en laat je verrassen! Trend uit de Verenigde Staten: de bruidsjonkers versieren het trouwvervoer met bloemstukken, tule en oude blikken – zo maakt het kersverse bruidspaar een onvergetelijke (en lawaaierige) indruk als ze door de straten rijden.

Op de grote dag

Ook op de grote dag staan de bruidsjonkers paraat. Ze helpen de bruidegom met klaarmaken en zorgen ervoor dat hij alle spullen – identiteitsbewijs, ringen, geloften – bij zich heeft. Houd je smartphone bij de hand, hier ontstaan vaak de eerste grappige foto’s. Het zou zonde zijn als je dit mist omdat de fotograaf net de andere kant op kijkt. Tijdens de receptie dragen de mannen hun steentje bij, door bijvoorbeeld het veilig bewaren van de huwelijksgeschenken.

Een bijzondere rol

The best men, bij ons beter bekend als getuige, is het opperhoofd van de bruidsjonkers. Als adviseur van de bruidegom heeft hij de leiding over de belangrijkste taken. Zo is hij verantwoordelijk voor de ringen en houdt hij ’s avonds een speech voor bruid en bruidegom. Choose wisely – deze sleutelpositie mag niet in verkeerde handen vallen!

Keuzestress

Je beste vriend of broer zijn vaak de eerste gegadigden voor de rol van getuige/best men. Heb je keuzestress en wil je niemand buitensluiten? Verdeel de belangrijkste taken over betrouwbare mensen. En heb je echt geen ruimte meer binnen je squad voor nog een bruidsjonker, maar wil je niemand beledigen? Vraag hem dan of hij bode wil zijn. Iemand die de gasten vriendelijk verwelkomt – dus makkelijk contact legt met vreemden en altijd een glimlach op z’n gezicht heeft – en die hen naar hun plekken wijst voor de ceremonie.

De outfits

Traditioneel kleden de bruidsjonkers zich – inclusief de best man – hetzelfde, maar accessoires maken het speelse verschil. Wat dacht je bijvoorbeeld van matching pakken, maar bretels en pochets in een andere kleur? Sokken in felle kleuren of met een grappige printen zorgen voor een hippe blikvanger.

Tip: Zorg voor een gelijk aantal bruidsjonkers en bruidsmeisjes.