Uitnodiging | Wat moet je op een trouwkaart schrijven? 

Een trouwkaart is niet zomaar een uitnodiging, het is een belangrijke 'brief' dat jullie grote dag aankondigt. Maar wat moet je precies op een trouwkaart schrijven? Wij helpen je graag op weg met de nodige informatie én leuke inspiratie!

Uitnodiging | Wat moet je op een trouwkaart schrijven?
Foto: Anouk Wubs // Trouwkaart: Marjolein Vormgeving

Wat moet je op een trouwkaart schrijven?

Uiteraard zijn er een aantal must haves voor op jullie trouwkaart, maar er is ook ruimte voor een persoonlijke touch. De volgende dingen moeten in ieder geval op jullie trouwkaart staan:

Namen en datum

Het eerste wat op jullie trouwkaart moet staan zijn jullie namen en de datum van de bruiloft.

Locatie en tijd

Vermeld de locatie en tijd van de ceremonie en de receptie. Als de locaties anders zijn, vermeld deze dan duidelijk.

Dresscode

Als jullie een specifieke dresscode hebben, vermeld deze dan op de kaart. Het kan zijn dat jullie graag zien dat jullie gasten zich bijvoorbeeld in Black Tie of Smart Casual kleden, of dat jullie misschien een specifiek thema voor de bruiloft hebben.

RSVP-informatie

Geef duidelijke instructies over hoe de gasten hun aanwezigheid kunnen bevestigen en tot wanneer dit kan. Dit kan een telefoonnummer, e-mailadres of RSVP-kaart zijn.

Cadeau-informatie

Als jullie een cadeaulijst hebben gemaakt, kunnen jullie deze informatie op de kaart vermelden. Het kan ook handig zijn om eventuele wensen of suggesties voor cadeaus te vermelden.

5 gedichten voor op jullie trouwkaart

Staat alles op jullie trouwkaart wat er ook echt op moet? Dan is het tijd om een kleine persoonlijke touch aan de kaart toe te voegen. Houd in gedachten dat jullie trouwkaart een afspiegeling is van jullie als bruidspaar en jullie bruiloftsthema. Het is belangrijk dat jullie de juiste balans vinden tussen het geven van alle belangrijke informatie en het weerspiegelen van jullie stijl en persoonlijkheid.

Ruimte voor een gedichtje is er vaak wel. Een gedicht kan een prachtige manier zijn om jullie liefde en toewijding te uiten, en jullie gasten alvast emotioneel te krijgen. Hier zijn vijf gedichten ter inspiratie die perfect zijn voor op jullie trouwkaart:

Inspiratie gedicht 1

Voor altijd samen
Samen door het leven gaan,
Hand in hand, stap voor stap.
Met elke lach, elke traan,
Is onze liefde nooit opgehapt.

Uitnodiging | Wat moet je op een trouwkaart schrijven?
Foto: Anouk Wubs // Trouwkaart: Mooi Ook

Gedicht voor jullie trouwkaart 2

Onze geloften
Op deze dag, met onze geloften,
Beloven wij ons leven samen te voegen.
Met liefde en toewijding, voor altijd,
Onze harten zijn samengevoegd, zonder spijt.

3e voorbeeld gedicht

Liefde die groeit
Als een bloem die groeit en bloeit,
Zo is onze liefde gegroeid.
En op deze dag, bij elkaar gebracht,
Onze harten samen, voor altijd verzacht.

Optie 4 voor op jullie trouwkaart

Een belofte van liefde
Een belofte van liefde, op deze dag gemaakt,
Met deze ringen, onze toewijding volmaakt.
Onze harten en zielen samengevoegd,
In een liefde die nooit zal worden uitgedoofd.

Gedicht 5 ter inspiratie

Een leven lang samen
Een leven lang samen, vanaf vandaag,
Elke dag onze liefde hernieuwen, op deze levensweg.
Samen lachen, samen huilen,
Onze harten vol liefde, nooit vervangen of builen.

Of jullie nu kiezen voor een van deze gedichten, of er zelf een schrijven, jullie trouwkaart zal zeker indruk maken op jullie gasten. Gebruik deze gedichten als inspiratie en maak van jullie trouwkaart een prachtige persoonlijke uitnodiging.

Do’s and Don’ts voor het schrijven van jullie trouwkaart

Stiekem hebben we al een hoop vertelt over wat je moet doen, maar er zijn ook een aantal dingen die je beter niet kunt laten. We zetten het even voor je op een rijtje:

Do’s tijdens het schrijven van jullie trouwkaart

Vermeld de belangrijkste informatie

Zorg ervoor dat de belangrijkste informatie op de trouwkaart staat, zoals jullie namen, de datum, tijd en locatie van de bruiloft, en eventuele dresscode.

Gebruik duidelijke taal

Gebruik eenvoudige en duidelijke taal op de trouwkaart. Vermijd vaktaal en moeilijke woorden die jullie gasten mogelijk niet begrijpen.

Vermeld eventuele cadeauwensen

Als jullie speciale cadeauwensen hebben, zet dit dan op de trouwkaart. Dit kan bijvoorbeeld een bijdrage aan jullie huwelijksreis of een donatie aan een goed doel zijn.

Gebruik de juiste spelling en grammatica

Controleer de spelling en grammatica op jullie trouwkaart voordat jullie deze laten drukken. Laat de kaart door iemand anders lezen om er zeker van te zijn dat er geen fouten zijn.

Don’ts tijdens het schrijven van jullie trouwkaart

Vermijd te veel informatie

Van te veel informatie op de trouwkaart wordt niemand vrolijk. Jullie kunnen bijvoorbeeld een aparte informatiekaart sturen met extra details over de bruiloft.

Don’t: afkortingen en jargon

Vermijd het gebruik van afkortingen en jargon op de trouwkaart. Dit kan voor verwarring zorgen bij jullie gasten.

Vermijd spelfouten

Doe er alles aan om spelfouten op de trouwkaart te voorkomen. Dit kan jullie uitnodiging er slordig en onprofessioneel laten uitzien. Wist je bijvoorbeeld dat het een toost uitbrengen is, en niet toast. Belangrijke dingen om op te letten, je kunt er namelijk makkelijk mee in de fout gaan.

Geen ongepaste humor

Vermijd ongepaste humor op de trouwkaart. Wat voor jullie grappig is, kan voor anderen als beledigend of ongepast worden ervaren.