Waarom een couple shoot voor de grote dag een geweldig idee is + tips! 

Een couple shoot plannen vóór jullie bruiloft heeft verschillende voordelen. Het is een geweldige manier om vertrouwd te raken met de camera en jullie fotograaf, waardoor jullie je op de trouwdag meer op je gemak zullen voelen. Als dat nog niet tof genoeg is, hebben we nog meer redenen voor je klaarstaan ;)

Wat is een couple shoot?

Een couple shoot is een fotosessie waarbij een stel liefdevolle en romantische momenten samen vastlegt. In tegenstelling tot een boudoir shoot, die intieme en sensuele foto’s bevat, en een engagement shoot, die specifiek gericht is op het vieren van de verloving, richt een couple shoot zich op het vastleggen van de unieke dynamiek en connectie tussen jullie als koppel. Couple shoots kunnen op elk moment in jullie relatie worden gedaan, maar ze zijn vooral populair bij stellen die zich voorbereiden op hun bruiloft.

Het doel van een couple shoot is om jullie liefde, persoonlijkheid en stijl als koppel vast te leggen in prachtige, tijdloze foto’s. Deze foto’s kunnen worden gebruikt als decoratie voor jullie bruiloft, voor de uitnodigingen, als aandenken of gewoon om te delen met familie en vrienden. Een couple shoot kan een onvergetelijke ervaring zijn, waarbij jullie samen kunnen ontspannen, lachen en genieten van elkaars gezelschap terwijl jullie een getalenteerde fotograaf de kans geven om jullie verhaal te vertellen door middel van prachtige beelden.

Waarom een couple shoot voor de grote dag een geweldig idee is + tips!
Foto: Pexels, Jonathan Borba

Comfortabel met de camera

Oefening baart kunst: Een pre-bruiloft couple shoot geeft jullie de kans om te wennen aan het poseren voor de camera en om te ontdekken welke houdingen en invalshoeken het beste werken voor jullie. Dit zal op de trouwdag zorgen voor een vlottere fotosessie en zelfverzekerde poses. Hoewel deze shoot als een soort voorbereiding op jullie trouwshoot is, kunnen jullie jezelf óók nog op deze shoot voorbereiden. Zoek bijvoorbeeld op Pinterest of Instagram vast naar poses die jullie willen proberen.

Connectie met de fotograaf

Door een couple shoot te doen, leren jullie je fotograaf beter kennen en bouw je een vertrouwensband op. Dit zorgt voor een betere samenwerking en communicatie op jullie bruiloft, wat resulteert in mooiere en meer natuurlijke foto’s. Dit werkt dus alleen in jullie voordeel als jullie voor de couple shoot en jullie bruiloft dezelfde fotograaf hebben.

HANDIG: ZOEK EEN FOTOGRAAF BIJ JOU IN DE BUURT VIA DE WEDDING GUIDE

Unieke herinneringen

Een couple shoot is een mooie gelegenheid om jullie liefde en verbondenheid vast te leggen in een andere setting dan de bruiloft zelf. Het geeft jullie de kans om je creativiteit de vrije loop te laten en speelse, intieme en spontane momenten te delen.

Nieuwe foto’s zijn altijd leuk

Zo heb je niet alleen weer een toffe achtergrond voor op je telefoon erbij, maar ook weer leuke kiekjes voor op social media of om in te lijsten voor in huis. Je kunt er ook voor kiezen een klein fotoalbum te (laten) maken van de foto’s.

Bruiloftsdecoratie en uitnodigingen

Foto’s van jullie couple shoot kunnen worden gebruikt voor save-the-date kaarten, uitnodigingen of zelfs als decoratie op jullie bruiloft. Zo krijgen jullie gasten alvast een voorproefje van jullie liefde en vibes als koppel.

Quality time

Een couple shoot is een unieke gelegenheid om samen quality time door te brengen en even te ontsnappen aan de stress van de bruiloftsplanning. Het is een kans om samen te genieten van de liefde die jullie voor elkaar voelen en mooie herinneringen te creëren.

Tips om goed voorbereid jullie couple shoot in te gaan

Natuurlijk wil je optimaal genieten van jullie couple shoot. Het is tenslotte een speciaal (en hartstikke leuk!) moment voor jullie beiden. Hierbij enkele tips om ervoor te zorgen dat jullie de shoot als een onvergetelijke ervaring zullen beleven en je goed voorbereid bent.

Ten eerste is het belangrijk om op voorhand goed te communiceren met jullie fotograaf. Leg jullie wensen en ideeën voor en vraag om advies. Samen kunnen jullie dan een plan opstellen zodat jullie weten wat er van jullie verwacht wordt tijdens de shoot. Een tweede tip is om voorafgaand aan de shoot goed uit te rusten. Probeer op tijd te gaan slapen en vermijd stressvolle situaties. Hierdoor zullen jullie relaxter zijn tijdens de shoot en zal dit resulteren in prachtige foto’s. Als je lekker ontspannen bent, zit je namelijk ook fijner in je vel. Een derde tip is om wat voorwerk te doen. Kies kleding waarin jullie je comfortabel voelen en die past bij het thema van de shoot, zoek deze van tevoren uit. Zorg ook voor eventuele accessoires zoals bloemen, ringen of andere attributen die bijdragen aan de sfeer. Daarnaast kunnen jullie natuurlijk ook vast op zoek gaan naar eventuele poses voor de shoot.

Tijdens de shoot is het belangrijk om jezelf te ontspannen en het moment te beleven. Probeer niet te veel na te denken over de camera en de fotograaf, maar focus op elkaar en de liefde die jullie delen. Door jullie te concentreren op elkaar, zal dit resulteren in spontane en mooie momenten die de fotograaf vast kan leggen.

Waarom een couple shoot voor de grote dag een geweldig idee is + tips!
Foto: Pexels, Jonathan Borba