Van dierentuin naar landgoed: de bruiloft van Simone & Jorrit 

Met een emotionele speech van Simones broer, een zeslaagse taart en onverwacht bezoek aan de dierentuin, was de bruiloft van Simone en Jorrit meer dan ze ooit konden dromen.

Bijzondere data: date, verkering, verloving en trouwdag

11 januari, 11 februari, 11 maart en 11 april. Dat zijn de speciale data in het liefdesverhaal van Simone en Jorrit. Van hun eerste date, tot het begin van hun verkering, een romantisch aanzoek in Parijs én hun bruiloft.

Samen slapen voor de bruiloft

“We hebben heerlijk samen geslapen, niet apart. In de ochtend ben ik naar de trouwlocatie gegaan om me daar klaar te maken,” vertelt Simone. Jorrit begon zijn dag in hun nieuwe appartement: “Mijn getuige is toen langsgekomen en heeft nog geholpen met het versieren van de woning. Daarna reed hij me naar Simone op de locatie.”

De first look

Jorrit: “Toen ik bij de trouwlocatie aankwam, mocht ik Simone nog niet zien. Zij was nog bezig met omkleden, haar en make-up. Gelukkig was het al snel tijd voor de first look! Ik was erg zenuwachtig en de spanning zat wel hoog. In eerste instantie zou ik naar Simone toelopen, maar vanwege het lichtinval draaiden we het om en liep zij naar mij. Toen ze op mijn schouder tikte en ik me omdraaide, dacht ik alleen maar: Wow, zo mooi!”

Ook Simone was compleet overdonderd door de trouwlook van haar man. “Ik had hem voor dat moment nog nooit in pak gezien, dus dat was wel echt heel gaaf! Hij zag er supermooi uit, echt een hele knappe man in dat pak,” vertelt ze.

Fotoshoot in Burgers’ Zoo

“Het eerste kwartier foto’s maken was ik wel erg zenuwachtig. Daarna kwam ik gelukkig in een flow terecht. Tijdens het shooten in de tuinen van onze trouwlocatie, begon het te miezeren. Groot Warnsborn heeft een speciale afspraak met dierentuin Burgers’ Zoo, dat bruidsparen met slecht weer gratis foto’s mogen maken in Burgers’ Bush, hun overdekte tropisch regenwoud. Het stond niet op de planning om dit te doen, maar we dachten: waarom ook niet?!” legt Jorrit uit.

Simone vult hem aan: “We kregen er zelfs een gids bij! Dat was een werknemer die net haar shift had afgerond en het leuk vond om ons te begeleiden. We liepen langs de olifanten naar de Bush, dat was ook erg leuk. Ze waren nog bezig met onderhoud aan de waterval, maar zodra wij daar arriveerden, sprong die gelukkig aan!”

Heerlijke bruiloftslunch

Na de onverwachte fotoshoot in de dierentuin, keerden ze terug naar de trouwlocatie voor een lunch. “We hadden een half uur lunch gepland met de leveranciers en mijn getuige die mij in de ochtend gebracht had. Even twijfelden we hierover, maar ik ken mezelf… Ik had honger! De lunch ging er goed in en het was heerlijk ontspannen. Zo’n rustmomentje vond ik wel cruciaal,” vertelt Jorrit.

Ontvangst gasten met cocktails

“Voordat alle gasten zouden binnenkomen, wilden we zelf wat snoepen van ons ontvangst. We hadden namelijk speciale alcoholvrije cocktails en een zelfgemaakte sweet table. Tot onze verbazing was de helft van de gasten er al! Ondanks dat we eigenlijk wilden dat niemand ons zag, hadden ze ons toch gezien en werd er al enthousiast voor ons geklapt. Stiekem was dat wel erg leuk op deze manier,” vertelt Simone.

Daar komt de bruid…egom

Met alle bruiloftsgasten in de balzaal, kon de ceremonie beginnen. Jorrit: “We hadden bedacht dat ik op zou komen en naar het altaar zou lopen. Dus toen de deuren opengingen en ik naar buiten kwam, moest iedereen lachen. Ze hadden natuurlijk Simone verwacht, haha. Eenmaal aan het altaar, moest ik natuurlijk op Simone wachten.”

Met prachtige live gitaarmuziek op de achtergrond, kwam dan ook Simone aan de arm van haar vader door de deuren. Simone: “Het was wel erg spannend hoor! Van tevoren kreeg ik al instructies dat ik niet te snel mocht lopen, dus toen mijn vader te veel vaart maakte, zei ik meteen: niet te snel. Haha. Ik wilde alles en iedereen goed in me opnemen en echt genieten van het moment. Eenmaal aan het altaar kuste ik mijn vader op zijn wang en gaf hij mij weg aan Jorrit.”

Bijzondere ceremonie

“Onze ceremonie was een mix van echte en showelementen. Twee dagen voor de bruiloft waren we namelijk al officieel in het Apeldoorns stadhuis getrouwd. Het tekenen van de documenten op onze bruiloft was voor de show, maar het uitwisselen van onze geloften en trouwringen deden we daar voor het eerst,” vertelt Jorrit. Simone: “Onze geloften waren heel echt, kwetsbaar en mooi. Die gingen over wat we voor elkaar voelen, wat we aan elkaar waarderen en onze toekomst samen. Het uitspreken daarvan, was alsof de officiële trouwdag helemaal niet was gebeurd.”

Om er zeker van te zijn dat hun geloften ongeveer even lang zouden zijn, spraken ze een bepaald aantal woorden af. “Gelukkig had ik niet veel moeite met het uitspreken van mijn geloften, de stress en zenuwen kon ik laten gaan. Ik was vooral aan het genieten,” vertelt Jorrit. Simone vond het wel wat lastiger: “Door mijn dyslexie ben ik geen held met voorlezen, maar ik realiseerde me dat ik voor vrienden en familie sta, tegenover mijn grote liefde. Toen ging het vanzelf.”

Trouwringen uitwisselen

“Mijn zus kwam de trouwringen brengen,” vertelt Jorrit. Simone: “Het uitwisselen van de ringen maakte de bruiloft zo echt, het was een verzegeling. Mijn trouwring was ook mijn verlovingsring en ik heb dus zowel onze verlovingsdatum als de trouwdatum en onze namen erin laten graveren. Jorrit heeft hetzelfde in zijn trouwring laten zetten.”

Red de bruidstaart!

Van het geplande rustmomentje na de ceremonie kwam helaas niet veel terecht. Jorrit: “De gasten gingen vast naar buiten om onze erehaag van bellenblaas voor te bereiden, wij zouden ondertussen in de kas een moment voor onszelf pakken. Opeens zag Simone dat het helemaal misging met de taart.” Simone: “Ondanks dat ikzelf de bruidstaart had gemaakt, werd hij door een extern persoon geplaatst. Maar hij stond op de verkeerde plek en ik zag maar vijf van de zes lagen!”

“Toen ben ik in mijn bruidsjurk gaan helpen. Eerst verplaatsten we de taart en vervolgens moest de bovenste laag er nog op. Mijn oom heeft toen geholpen door op een stoel te staan. Ik vond het zó belangrijk dat de taart er goed uit zou zien. Na een kwartier was het gelukkig opgelost, maar ons momentje van rust hebben we helaas niet gehad,” gaat ze verder.

De zelfgemaakte bruidstaart bestond uit maar liefst twee smaken. Zo waren er drie lagen van witte chocolademousse met verse ananas en limoen met een notenbodem van amandel, hazelnoot en biscuit. De overige lagen waren gemaakt van champagnemousse met pistache en verse frambozen met dezelfde heerlijke bodem.

Eet, drink, geniet en wees vrolijk

“Na het aansnijden van de taart en het inschenken van de champagnetoren, was het natuurlijk tijd voor een toast. Maar ik dacht: wat moet ik vertellen?! Uiteindelijk ging ik voor een uitspraak die mijn vader vaak zegt: ‘eet, drink, geniet en wees vrolijk,’” vertelt Jorrit.

Simone: “Iedereen kreeg een stuk taart en een glaasje bubbels van het personeel en al snel kwamen de gasten op ons af om ons te feliciteren. Het lukte daardoor niet eens om ons eigen stuk gebak op te eten, oeps. Gelukkig hebben we de bovenste laag ingevroren voor ons eerste jubileum én hadden we taart over, die we de volgende dag gegeten hebben. Na de felicitaties hebben we een aantal groepsfoto’s gemaakt en vervolgens was het alweer tijd voor ons diner.”

Fine dining

Rond zes uur keerden de daggasten terug naar huis en bleven directe familieleden en enkele vrienden over voor het luxe driegangendiner. “Tijdens het diner heeft mijn broertje nog een speech gegeven, het was de enige speech van onze bruiloft,” vertelt Simone. Jorrit legt uit: “We wilden niet te veel stukjes of iets dergelijks, maar Simones broertje wilde het graag doen en het diner leek ons een goed moment, tussen de gangen door.”

Ze hebben allesbehalve spijt van die ene speech op hun bruiloft, vooral Simone werd er emotioneel van. “Het was heel mooi, ik kreeg er gewoon kippenvel van. Hij vertelde over de oprechte liefde tussen Jorrit en mij. Hoe Jorrit voor mij klaarstaat en helpt in het ondernemen. Dat lijkt misschien vanzelfsprekend, maar dat is het natuurlijk niet. Ik vond het zo mooi dat zijn moeite ook door anderen gezien wordt.”

Samen dansen en ontspannen

“We sloten het diner af met een zelfgemaakt toetje. Dat was een tartelette met panna cotta, aardbei, yuzu en meringue. Hoewel we geen echt avondfeest hadden, was er wel tijd om zelf muziek op te zetten en met z’n allen te dansen en te drinken,” vertelt Simone.

Voor Simone en Jorrit was de bruiloft aan het eind van de avond nog niet voorbij. Jorrit: “Rond half elf gingen onze gasten naar huis en wij naar de bruidssuite. Daar hebben we het bubbelbad laten vollopen en met champagne erbij heerlijk over de bruiloft gekletst. Uiteindelijk lagen we pas een uur of twee later in bed.”

Leveranciers van de dag

Trouwjurk: Evalendel via La Bella Blanca Bruidsboutique
Trouwschoenen Simone: 95 Percent
MUAH: Charlotte van Beusekom
Trouwpak: Jac Hensen
Trouwschoenen Jorrit: Giorgio via Jac Hensen
Trouwringen: Rozenhof Trouwringen

Concept & styling: Patisserie Simone & Florals by Suuz
Trouwlocatie: Landgoed Oranjerie Groot Warnsborn
Bloemen: Florals by Suuz
Welkomstbord en illustratie: Leintjes

Fotograaf: Ilse van den Dungen Fotografie
Videograaf: Filmard

Cocktails: Herbtails
Bruidstaart: Patisserie Simone
Sweet table en bedankjes: Patisserie Simone

Zelfstandig trouwambtenaar: Zeg “ja” met Daphna
Professioneel ceremoniemeester: Weddingplanner Danielle
Babs gemeente Apeldoorn: Dorianne trouwt

Bedank doosjes: Cotton Bird
Photobooth: Feest Photobooth