We houden van: een persoonlijke en unieke trouwceremonie 

We houden van: een persoonlijke en unieke trouwceremonie

Een trouwceremonie zonder strakke regels of een vast plan, maar volledig afgestemd op de persoonlijke ideeën en wensen van het bruidspaar - wij houden van vrije ceremonies!

1 Werkwijze

Hoewel je een vrije huwelijksceremonie kunt vormgeven zoals jullie willen, horen de volgende onderdelen er meestal wel bij: een grande entrée van de bruid, een beknopte geschiedenis van het bruidspaar, persoonlijke huwelijksgeloftes mét het jawoord, ringen uitwisselen en natuurlijk jullie eerste stappen als newlyweds na de ceremonie.

2 Romantische rituelen

Vrije ceremonies zijn niet alleen de ideale gelegenheid voor een persoonlijke huwelijksgeloften, maar ook voor romantische rituelen. Wat dacht jij bijvoorbeeld van een vuurritueel of een zandceremonie? Het wordt vooral emotioneel als je je beste vrienden of familie erbij hebt.

Ben jij nieuwsgierig welke huwelijksrituelen er allemaal zijn? Lees dan ook Festival der Culturen

3. Locatie

Een van de populairste plekken voor een vrije huwelijksceremonie is de natuur. Of het nu op het strand, op een weiland of in het bos is: je creativiteit kent geen grenzen. Bovenal moet de trouwlocatie rustig zijn, zodat de akoestiek goed is tijdens de ceremonie. Als de bruiloft midden in de zomer plaatsvindt, zorg dan voor voldoende schaduw. Overigens hoeven vrije ceremonies niet altijd plaats te vinden. Een stoere loft of de schuur van je opa en oma zijn net zo geschikt.

4. De spreker

Bij een vrije huwelijksceremonie kan in principe iedereen de ceremonie volbrengen. Dat klopt, je beste vriend of de vader van de bruid kun je dit toevertrouwen. Kies je hiervoor, ga dan wel voor iemand met ervaring, want een toespraak bedenken en die voor veel mensen uitspreken is niet eenvoudig. Wij raden je daarom een professional aan. Na een gedetailleerd voorgesprek maakt deze pro een gedetailleerde toespraak en leidt je vakkundig de ceremonie.

5. Gasten

Op het gemeentehuis is er beperkte ruimte bij het voltrekken van een huwelijk. Bij een vrije ceremonie is dit anders, want je kiest immers zelf de locatie uit. Of het nu buiten of binnen is: plan voldoende ruimte voor je dierbaren, zodat iedereen dit emotionele moment comfortabeler kan beleven.

6. Decoratie, muziek en meer

Laat je creatieve geest de vrije loop bij de decoratie! Zo kan een huwelijksboog een mooi middelpunt zijn voor de ceremonie en zorgt het gegarandeerd voor mooie foto’s. En heb je al nagedacht over een muzikale begeleiding? Of het livemuziek of een afspeellijst is – jouw individuele wensen staan voorop. Als je een professionele bruiloftsspreker hebt ingehuurd, staat hij ook voor je klaar om te adviseren over de muziekkeuze