Hoe overleef je een bruiloft in de zomerhitte? 

Hoe overleef je een bruiloft in de zomerhitte?
FOTO: Eline Nijburg fotografie

Veel stellen plannen hun bruiloft in het voorjaar of de zomer. Niet voor niets, want vaak kunnen jullie lekker buiten feesten! Maar wat doe je als de temperatuur op je bruiloft de dertig graden passeert? Houd je hoofd koel met deze tips!

De jurk

Het goede nieuws: een witte jurk is qua kleur een perfecte keuze tijdens een warme zomerdag! Een korte jurk is ideaal voor een zomerse bruiloft, maar ook een lange jurk van luchtige stof, waar de wind doorheen kan waaien, is fijn. Heb je een jurk met een nauwsluitend lijfje? Rijg die dan niet te strak dicht. Enne: er is niemand die je tegenhoudt om na de ceremonie een kort zomerjurkje aan te trekken voor het feest!

Haar & make-up

Je kapsel? Hip en lekker luchtig in een mooie knot bovenop je hoofd. Zo blijft je nek vrij, waardoor je het niet te warm krijgt. Een goede visagist zorgt ervoor dat je make-up ook bij zweterig weer netjes op zijn plek blijft zitten. Neem extra poeder en een kwast mee om tussendoor je T-zone en wangen te matteren. Ook handig: water in een spuitbus (verkrijgbaar bij de drogist), om af en toe een frisse nevel over je gezicht te sproeien, extra deodorant en zonnebrandcrème.

Voor hem

Niet alleen de bruid, ook de bruidegom wil de dag fris en fruitig doorkomen. Onze belangrijkste tip: zorg voor twee mooie overhemden. Bij superzomerse temperaturen is best geoorloofd om halverwege de dag je jasje uit te trekken en dan is het fijn als je een fris overhemd bij je hebt! Daarnaast kan een hoedje een leuke toevoeging zijn aan je outfit: het staat superhip én houdt je hoofd koel.

Hydrateren

Het is belangrijk om goed te drinken op warme dagen. Nope, geen bubbels, maar water! Plaats bijvoorbeeld overal mooie glazen kannen met water en fris fruit erin of overleg met jullie trouwlocatie of het mogelijk is om ook kraanwater te schenken, naast de gewone drankjes. Op warme dagen heb je al snel drie à vier liter vocht nodig!

Hapjes

Een waterijsje vormt een perfecte wedding snack bij warm weer. Ook vers zomerfruit, zoals aardbeien, watermeloen en ananas, valt in de smaak. Misschien heb je door de combinatie van spanning en warmte geen trek, maar probeer toch regelmatig iets te eten op je trouwdag, zodat je je niet slapjes gaat voelen.

Schaduw

Zorg voor veel parasols (of deel kleine parasolletjes uit aan de gasten, heel vintage-chic!), zonneschermen en partytenten. Ook waaiers zijn geen overbodige luxe als de temperaturen tropische waarden bereiken. Houd er ook rekening mee dat de verkoeling zich na een warme dag soms aandient in de vorm van flinke onweersbuien: is er een plek waar jullie en jullie gasten droog verder kunnen feesten?

Take it easy

Tot slot: doe het rustig aan! Neem overal ruim de tijd voor, zodat jullie niet hoeven te haasten en maak je niet druk als door de warmte niet alles gaat zoals je gepland had. Daar krijg je het alleen maar warmer van!