Column: Ga voor een avondceremonie 

Kiezen jullie voor de traditionele dagindeling met een ceremonie rond 15.00 uur of staan jullie open voor vernieuwing? Babs Carina Roemers vertelt je alles over de avondceremonie!

Column: Ga voor een avondceremonie

“Er zitten tal van voordelen aan een avondceremonie. Zo heb je overdag alle gelegenheid om met een intiem gezelschap samen te zijn en en te dineren. En omdat niet alle gasten aanwezig zijn bij het diner, scheelt dit aanzienlijk in de kosten. Als de avondgasten ‘s avonds aansluiten, zijn ze getuigen van de huwelijksceremonie. Dit zorgt ervoor dat ze zich onderdeel van jullie grote dag voelen. Ze hoeven het belangrijkste moment van de dag niet te missen en delen mee in de emotie.”

COLUMN: TROUWAMBTENAAR, HET MOOISTE VAK TER WERELD!

“De sfeer is goed en er is vaak ruimte voor humor (en natuurlijk ook nog steeds voor ontroering en betekenisvolle momenten.) Na de ceremonie is iedereen blij en opgetogen en kun je direct toosten. En starten met de openingsdans! Als je een goede trouwambtenaar hebt, zal deze persoon jullie verrassen met een onvergetelijke ceremonie waar nog lang over na wordt gesproken. Door een goede ceremonie zal de sfeer direct ontspannen zijn, waardoor jullie gasten na afloop makkelijker contact durven te leggen en samen kunnen feesten.”

Ben je overtuigd? Dan heb ik natuurlijk nog wat tips voor je!

  1. Plan ruim. Het diner loopt vrijwel altijd uit! Het is mij vaak overkomen dat de ceremonie eigenlijk moest starten, maar de daggasten nog aan het toetje moesten beginnen. Dat wil je natuurlijk niet. Plan daarom ruim, dan loopt alles soepel in elkaar over.
  2. Trek je als bruidspaar tussen het diner en de ceremonie even terug. Lees je geloften nog eens door, zorg nog even voor een touch up van je make-up  en maak een verpletterende indruk op de entree!
  3. Zorg voor een soepele overgang van de ceremonie naar het feest. Realiseer je dat het niet heel handig is om nog een uur felicitaties in ontvangst te nemen als je gewoon wilt feesten. Verzin hiervoor een passende oplossing.
  4. Als je echt zeker wilt weten dat iedereen meteen op de dansvloer staat, overweeg dan livemuziek. Een keer heb ik mogen meemaken dat er opeens een steelband binnen kwam, zo’n Caribische drumband. Iedereen was compleet onder de indruk en de dansvloer stond meteen vol!

Lieve groet,

Carina Roemers