De toegevoegde waarde van een gekozen trouwambtenaar Brand story

Het kiezen van een trouwambtenaar is heel belangrijk voor de sfeer van jullie ceremonie. Maar hoe vind je zo iemand? En waar moet je op letten? Check hier onze tips voor jullie zoektocht.

De toegevoegde waarde van een gekozen trouwambtenaar

Wat doet een trouwambtenaar?

De ceremonie is voor veel bruidsparen het mooiste onderdeel van de trouwerij, het is immers het moment waarop jullie echt ‘ja’ tegen elkaar zeggen. De keuze voor de juiste trouwambtenaar is daarom iets om samen bij stil te staan. Zet eens wat steekwoorden op een rij: wat zien jullie graag terug in de ceremonie? Denk bijvoorbeeld aan iemand die veel humor gebruikt, moeite doet om jullie extra verhaal te leren kennen of die juist weet hoe je emoties goed kan overbrengen.

Een trouwambtenaar of BABS is degene die jullie weddingceremonie begeleidt, voordraagt en zo de sfeer bepaalt. Voor de grote dag bespreek je met zo iemand in een uitgebreid gesprek wat jullie verhaal is. Een gekozen trouwambtenaar neemt hier veel tijd voor, onderzoekt jullie verhaal, en maakt daar een persoonlijk verhaal van. Diegene spreekt ook met familieleden, vrienden of andere mensen die dichtbij jullie staan, om zo ook de bijzondere verhalen over jullie te vatten. De gekozen trouwambtenaar is aangesteld als iemand die officieel jullie huwelijksceremonie mag begeleiden. Na de kus is het tijd om de officiële documenten te tekenen, en dan zijn ook écht in het echt verbonden. Tenzij jullie ervoor kiezen om voor de wedding al officieel te tekenen op het gemeentehuis, en de BABS alleen als leider van de ceremonie willen vragen: dat is ook een optie uiteraard.

Bij Maddy Schoonjans van Trouwen in balans, draait alles bijvoorbeeld om het vieren van liefde op een unieke en betekenisvolle manier. Maddy is een ware kunstenaar als het aankomt op het creëren van een onvergetelijke trouwceremonie. Met haar warmte, empathie en creativiteit weet ze precies hoe ze jullie liefdesverhaal tot leven kan brengen, zodat het een ervaring wordt die jullie en jullie gasten voor altijd bij zal blijven. Eentje die jullie huwelijk een sprankelende start geeft.

Stappenplan om de juiste trouwambtenaar te vinden

De volgende stappen kun je nemen om de juiste trouwambtenaar voor jullie bruiloft te vinden. Als je deze doorloopt kom je zeker uit bij jullie favo optie.

Stap 1:  Bekijk eerdere ceremonies en reviews. Een geweldige manier om een trouwambtenaar beter te leren kennen, is door video’s van eerdere ceremonies te bekijken. Veel trouwambtenaren hebben video’s op hun website of sociale media-accounts waar je hun stijl en aanpak kunt zien, net als Trouwen in balans. Dit helpt jullie een gevoel te krijgen of de trouwambtenaar bij jullie visie past. Lees ook reviews van eerdere bruidsparen om te zien hoe anderen hun ervaring met deze persoon hebben beleefd.

Stap 2: Plan een persoonlijke ontmoeting. Wanneer jullie weten welke trouwambtenaar jullie aanspreekt, is het tijd om een persoonlijke ontmoeting in te plannen. Dit geeft jullie de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen en te bepalen of er een klik is. Bespreek jullie visie voor de ceremonie en stel vragen over de werkwijze van de trouwambtenaar. Vergeet niet om ook jullie budget en beschikbare data te bespreken.

Stap 3: Kies voor een ervaren en flexibele trouwambtenaar. Bij het selecteren van een trouwambtenaar is ervaring van groot belang. Een ervaren trouwambtenaar weet hoe hij of zij een ceremonie moet leiden, kan omgaan met onverwachte situaties en kan improviseren wanneer nodig. Daarnaast is het ook essentieel dat de trouwambtenaar flexibel is en openstaat voor jullie ideeën. Een goede trouwambtenaar kan jullie wensen integreren in de ceremonie en zorgen voor een unieke en persoonlijke ervaring.

Stap 4: Maak een weloverwogen beslissing. Na het uitvoeren van deze stappen, is het tijd om een weloverwogen beslissing te maken. Bespreek met je partner welke trouwambtenaar het beste aansluit bij jullie wensen en verwachtingen. Denk aan de persoonlijkheid, stijl, ervaring en flexibiliteit van de trouwambtenaar. Maak een keuze waar jullie je beiden comfortabel bij voelen en die jullie vertrouwen geeft in een onvergetelijke ceremonie.

Het belang van een persoonlijke ceremonie

Een trouwambtenaar is de sleutel tot het creëren van een persoonlijke ceremonie die jullie en jullie gasten nog lang zullen herinneren. Door het delen van jullie verhaal en het betrekken van jullie persoonlijkheid en waarden, kan de trouwambtenaar een unieke ceremonie op maat maken. Of jullie nu kiezen voor een traditionele ceremonie of een moderne en informele benadering, een goede trouwambtenaar zal ervoor zorgen dat de ceremonie authentiek en betekenisvol is.

Of jullie nu kiezen voor een intieme bruiloft in de natuur, een luxe ceremonie op een prachtige locatie in binnen- of buitenland of een culturele viering die jullie tradities omarmt; elke plek vraagt om iemand die zich daarbij thuisvoelt. Maddy van Trouwen in balans zorgt ervoor dat jullie ceremonie authentiek is. Ze weet als geen ander hoe ze de juiste woorden en rituelen kan kiezen om jullie liefde te vieren. Zo creëert ze de juiste sfeer voor een onvergetelijke dag.

Voorbereidingen voor de ceremonie met een trouwambtenaar

Wanneer jullie een trouwambtenaar hebben gekozen, beginnen de voorbereidingen voor de ceremonie. De trouwambtenaar zal met jullie samenwerken om een ceremonie op maat te creëren die past bij jullie als koppel. Dit proces omvat verschillende stappen:

  1. Kennismakingsgesprek: Tijdens een kennismakingsgesprek leren jullie de trouwambtenaar beter kennen en kunnen jullie jullie visie en ideeën delen. Dit is een geweldige gelegenheid om te bepalen of er een klik is en of de trouwambtenaar jullie wensen begrijpt.
  2. Het delen van jullie verhaal: Een goede trouwambtenaar zal jullie vragen naar jullie liefdesverhaal. Ze willen weten hoe jullie elkaar hebben ontmoet, wat jullie voor elkaar betekenen en welke speciale momenten jullie hebben gedeeld. Door deze details te kennen, kan de trouwambtenaar een persoonlijke ceremonie creëren die jullie liefde weerspiegelt.
  3. Het schrijven van de ceremonietoespraak: Op basis van jullie verhaal zal de trouwambtenaar de ceremonietoespraak schrijven. Deze toespraak is het hoogtepunt van de ceremonie en het moment waarop jullie liefde wordt gevierd. Een ervaren trouwambtenaar zal de ceremonie op maat maken, rekening houdend met jullie waarden, tradities en wensen.
  4. Het bespreken van rituelen en symbolen: Als jullie specifieke rituelen of symbolen willen opnemen in de ceremonie, is dit het moment om dit met de trouwambtenaar te bespreken. Of het nu gaat om het uitwisselen van ringen, het ontsteken van een kaars, of het betrekken van familieleden bij de ceremonie, de trouwambtenaar kan jullie adviseren en helpen bij het uitvoeren van deze elementen.
  5. Repetitie: Sommige trouwambtenaren bieden een repetitie aan om ervoor te zorgen dat de ceremonie soepel verloopt. Dit is vooral handig als jullie bruidskinderen, getuigen of andere betrokkenen hebben die een rol spelen tijdens de ceremonie. Een repetitie geeft iedereen de kans om te oefenen en eventuele vragen of zorgen te bespreken.

De toegevoegde waarde van een gekozen trouwambtenaar

Jullie liefdesverhaal

Zoals gezegd is het belangrijk bij het kiezen van de juiste trouwambtenaar dat je bedenkt wat je belangrijk vindt aan de ceremonie. Wil je een lach generen, of een traan? Of allebei? Natuurlijk kan het ook heel fijn zijn dat diegene jullie verhaal het beste overbrengt, wat is de reden dat jullie zo’n mooi koppel zijn en waar komt dat vandaan? Zoek iemand met het vermogen om oprecht verbinding te maken met jullie, om jullie liefdesverhaal te begrijpen. Maddy, van Trouwen in balans, neemt de tijd om jullie te leren kennen, het achtergrondverhaal te begrijpen en de essentie van jullie relatie vast te leggen. Met deze waardevolle inzichten creëert ze een op maat gemaakte ceremonie die helemaal bij jullie past. Zo herkennen jullie huwelijksgasten jullie eigen verhaal in de ceremonie.

De toegevoegde waarde van een gekozen trouwambtenaar