Column: Social media op je bruiloft 

Weddingplanner Angelique: Bruiloften en social media, het blijft een hekel punt. Waar de één resoluut zegt: “Ik wil niets op socials voorbij zien komen”, maakt de ander juist een eigen hashtag aan en deelt deze met hun gasten. Wist je dat je tegenwoordig zelfs een content creator kunt inzetten op je bruiloft? Hij/zij maakt op de dag zelf een reel die je direct kunt delen op jouw socials. Om nog maar een stapje verder te gaan.

Geen goed of fout

Er is geen goed of fout en mijn ervaring is dat de meeste stellen kiezen voor de gulle middenweg: geen telefoons tijdens de ceremonie en wachten met het posten tot de volgende dag. Tip: vraag jullie babs om deze huishoudelijke mededeling voor aanvang van de ceremonie te delen met jullie gasten.

Telefoons in de foto? Zonde!

Of het de moeite waard is om deze mededeling te doen? Jazeker! Zelf heb ik een keer een bruiloft meegemaakt waar 125 gasten de ceremonie mochten bijwonen. Bij binnenkomst van de bruid had zeker de helft (lees: meer dan 60 personen!) zijn telefoon in de hand. De professionele fotograaf deed ontzettend zijn best, maar het was onmogelijk om die tientallen mobieltjes buiten zijn beeld te krijgen. ZONDE! Natuurlijk worden er ook leuke foto’s en video’s gemaakt door jullie gasten, een verbod voor de hele dag gaat misschien wat ver. Want eerlijk: de fotograaf kan nu eenmaal niet overal bij zijn.

Een waardevol moment

Zelf maak ik altijd een aantal foto’s en filmpjes van het bruidspaar, vaak vanuit een hoek waar de fotograaf op dat moment niet staat. Bijvoorbeeld tijdens de ‘first look’ en dan met name wanneer dit op een trap plaatsvindt. De fotograaf staat vaak onderaan de trap en ik boven bij de bruid. Wanneer zij gaat lopen schiet ik een paar foto’s. Deze stuur ik de volgende dag met nog meer speciale momenten die ik zelf heb vastgelegd. Zoals een filmpje van een bruid die aan het dansen is met haar dementerende vader. Dit gebeurde later op de avond nadat de professionele fotograaf al weg was. Zo waardevol om te hebben!

Schoenmaker, blijf bij uw leest

Ik zie mijn foto’s vaak terug komen op de social media-pagina’s van het bruidspaar. Zelfs als ze van tevoren hebben aangegeven niets van hun grote dag online te willen delen. Of ik nu ga switchen van beroep? Deze schoenmaker blijft bij haar leest.

Lieve groet,
Angelique

Over Angelique

X Angelique Bruijnesteijn is drie jaar zelfstandig weddingplanner en heeft ruim tien jaar ervaring in de trouwbranche.

X Tevens is Angelique bestuurslid bij Beroepsorganisatie Weddingplannsers | BOW, onderdeel van Stichting Trouwbranche Nederland | STNL. Hier houdt zij zich bezig met communicatie, waaronder socials.

X www.angeliquebruijnesteijn.nl