Bridesmaid proposal – wil jij mijn bruidsmeisje zijn? 

De vraag der vragen is gesteld en jij gaat trouwen! Tijd om je bruidsmeisjes te kiezen en ze op een speciale manier te vragen om jouw 'bride tribe' te worden. Maar hoe pak je dat nou origineel en persoonlijk aan? In dit artikel delen we inspirerende ideeën voor een onvergetelijke bridesmaid proposal.

Bridesmaid proposal –  wil jij mijn bruidsmeisje zijn?
Foto: Pexels, iamluisao

Wat is een bridesmaid proposal?

Of het nou lang van te voren gepland was of geheel spontaan, op een bergtop tijdens de vakantie of in een rommelige keuken; ieder huwelijksaanzoek is bijzonder. Het is immers het ultieme teken van liefde. Gun de belangrijkste vrouwen in je leven ook zo’n mooi moment door ze op een speciale manier te vragen om ‘in goede en slechte tijden’ deel uit te maken van jouw bruiloftsavontuur.

Een bridesmaid proposal is een speciale manier om je vriendinnen of familieleden te vragen om bruidsmeisjes te zijn op je bruiloft. Het is een soort uitnodiging waarbij je op een leuke en originele manier vraagt of ze een belangrijke rol willen spelen op jouw grote dag. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een gepersonaliseerd cadeau of een leuke verrassing. Het is een manier om je bruidsmeisjes te bedanken voor hun vriendschap en steun, en om samen met hen te genieten van de aanloop naar de bruiloft.

Lekker formeel

Iedereen ontvangt graag post, zeker als het geen rekeningen zijn. Dus hoe leuk is het dan om een bruidsmeisjesaanzoek in je brievenbus te vinden? Je kunt ze een mooie brief sturen, maar er zijn ook speciale kaarten. Schrijf over jullie geschiedenis samen en waarom ze zo’n belangrijke rol in je leven speelt. Dit kan bijvoorbeeld gaan over de eerste keer dat jullie elkaar ontmoetten, jullie gedeelde interesses of ervaringen, of hoe ze je heeft geholpen in moeilijke tijden. Vertel haar vervolgens waarom je haar als bruidsmeisje wilt hebben en wat het voor je betekent dat ze op je bruiloft aanwezig zal zijn. Je kunt bijvoorbeeld schrijven over hoeveel je naar deze dag uitkijkt en hoe bijzonder het voor je zou zijn om haar aan je zijde te hebben. Bijzonder leuk zijn kraskaarten waarbij je bridesmaids een speciaal laagje moeten wegkrassen om de vraag der vragen te ontdekken: ‘Wil jij mijn bruidsmeisje zijn?’.

Bridesmaid proposal –  wil jij mijn bruidsmeisje zijn?

Met een knal

Vul doorzichtige ballonnen met confetti, glitterhartjes en een opgerold briefje met je aanzoek en presenteer deze aan je bruidsmeisjes. Geef ze een speld en laat ze de ballon kapot knallen. Voor extra knaleffect: vier je aanzoek en hun ‘jawoord’ met bubbels!

Persoonlijk

Het plannen van een speciale activiteit samen is een leuke manier om iemand te vragen om je bruidsmeisje te zijn. Kies een activiteit die jij en de persoon die je wilt vragen allebei leuk vinden. Het kan iets kleins zijn, zoals een gezellige high tea, of iets groots zoals een weekendje weg. Zorg ervoor dat de activiteit past bij jullie relatie en bij de persoonlijkheid van de persoon die je gaat vragen. Tijdens de activiteit kun je haar vragen of ze je bruidsmeisje wil zijn. Je kunt dit op verschillende manieren doen, bijvoorbeeld door een kaart te geven waarop staat: “Wil jij mijn bruidsmeisje zijn?”. Of je kunt een toast uitbrengen op jullie vriendschap en haar dan vragen om je bruidsmeisje te zijn.

Bridesmaid proposal –  wil jij mijn bruidsmeisje zijn?
Foto: Pexels, carsten vollrath

Met een cadeautje

Maak een gepersonaliseerde giftbox met bijvoorbeeld een brief, foto’s en kleine cadeautjes zoals een mooie ketting, armband of oorbellen en vraag haar dan om je bruidsmeisje te zijn. Het idee achter het creëren van een gepersonaliseerde giftbox is om iets tastbaars en speciaals te geven aan degene die je vraagt om je bruidsmeisje te zijn. Iets simpelers, zoals een vriendschapsarmbandje, kan natuurlijk ook! Als je wilt dat de vraag om bruidsmeisje te zijn nog verrassender is, kun je de giftbox persoonlijk overhandigen en de reactie vastleggen. Dit is een mooi aandenken dat jullie beiden kunnen koesteren.

Party time

Heb je jouw getuigen en bruidsmeisjes gekozen? Doe je aanzoek dan tijdens een party met lekkere hapjes en drankjes én deco die al een tipje van de sluier oplicht. Als party favor laat je T-shirts maken met ‘bruid’, ‘getuige’ en ‘bruidsmeisje’ die je later ook tijdens je vrijgezellenfeest kunt dragen.

Huur een bruidsmeisje

En als je het echt even allemaal niet meer weet, kun je altijd nog een bruidsmeisje huren. Jep, dat last je goed. ‘s Werelds eerste Bridesmaid for Hire-service biedt het perfecte bruidsmeisje voor jouw grote dag.