5 Nederlandse trouwfilms voor een avondje chillen 

Een bruiloft plannen gaat niet altijd van z'n leien dakje, genoeg ontspanning is dan ook een must. Plof lekker met je aanstaande op de bank (of bed) en geniet van deze heerlijke Nederlandse trouwfilms.

5 Nederlandse trouwfilms voor een avondje chillen
Foto: Pexels, Andres Ayrton

Ja, Ik Wil!

Roos, een mooie, leuke, succesvolle vrouw van begin dertig. Steeds als ze begint te dromen van een huwelijk, wordt ze gedumpt. En dan wordt ze ook nog eens uitgenodigd op de bruiloften van haar exen en best friend forever. Om zichzelf niet te laten kennen, neemt ze haar jongere stagiair Daan mee naar alle ceremonies. Ze raakt veelvuldig verzeild in gênante situaties en valt prompt als een blok voor de charmes van een aantrekkelijke arts.

Te zien op: Pathé Thuis en Videoland
Jaar: 2015
Duur: 1uur en 36 minuten

Verliefd op Cuba

Als Loes wordt gebeld vanaf de Cubaanse Ambassade staat ze met haar mond vol tanden. Ze wist niets over de relatie van haar dochter, laat staan dat ze gaat trouwen met een Cubaan. Ze boekt de eerstvolgende vlucht naar Havana en is vastberaden om een stokje voor dit gedoemde huwelijk te steken. Tijdens haar verblijf op het eiland hervindt Loes haar geloof in de liefde door een affaire met de woest aantrekkelijke Jan én ex-man Alex. Ze besluit alles op alles te zetten om de problemen die ze heeft veroorzaakt weer op te lossen.

Te zien op: Pathé Thuios, Netflix, Prime Video, NPO Start, Videoland en Ziggo.
Jaar: 2019
Duur: 1 uur en 47 minuten

Just Say Yes

Lotte is haar hele leven al bezig met de invulling van haar ideale bruiloft. Alles heeft ze al uitgedacht, van de locatie tot aan de prachtige trouwjurk van haar oma. Maar haar aanstaande blaast de bruiloft onverwachts af. Ze trekt tijdelijk in bij haar egocentrische zus Estelle die plotseling wel gaat trouwen. Estelle neemt de hele bruiloft over, inclusief locatie en de trouwjurk van oma. Lotte wordt gevraagd om het vrijgezellenfeest te regelen. En dat loopt volledig uit de hand

Fun fact: Wist je dat ons magazine in deze film te zien is?!

Te zien op: Netflix
Jaar: 2021
Duur: 1 uur en 37 minuten

Toscaanse Bruiloft

In een klassieke villa in het zonovergoten Toscane runt Sanne samen met haar vader en stiefmoeder de trouwlocatie Casa Matrimonio. De schitterende streek is de ideale plek om een droombruiloft te vieren. In Villa Matrimonio komen gasten bij elkaar om het leven en de liefde te vieren. Een Toscaanse Bruiloft vormt voor alle gasten het hoogtepunt van hun verblijf. Voor sommigen is het landgoed bekend terrein en zij komen er wel heel graag. Want trouwen doe je immers maar…twee keer…

Te zien op: Pathé Thuis, NPO Start en Videoland
Jaar: 2014
Duur: 1 uur en 46 minuten

Marokkaanse Bruiloft

Yasmine heeft maar één droom: een succesvol advocaat te worden. Ze werkt er keihard voor, maar haar omgeving maakt zich zorgen om haar vrijgezelle status. Een man vang je nu eenmaal eerder met een kookboek dan met een wetboek. Aangemoedigd door haar vriendinnen dwingt Yasmine zichzelf om open te staan voor de liefde en dan vindt ze plots niet één, maar zelfs twee leuke mannen op haar pad. Terwijl in haar omgeving het ene na het andere bruiloftsfeest gevierd wordt, groeien Yasmine’s twijfels. Waar de succesvolle arts steeds meer op haar zenuwen werkt, is de stoere monteur ineens haar cliënt in de rechtbank. Hoe weet ze zeker dat ze de juiste keuze maakt?

Te zien op: Pathé Thuis, Netflix en Ziggo (huurfilm)
Jaar: 2022
Duur: 1 uur en 58 minuten